Karanlıklar, Aydınlığa Dönüştürülmekten Kaçamazlar

Karanlıklar, Aydınlığa Dönüştürülmekten Kaçamazlar

Sorular ve duyulan endişelerin gerçekleşebileceği bir ortamın, yaşamı olumsuz etkileyebilir. Bu olumsuzluk, özgürlüğün üzerine karanlığın giydirilmesidir. Oysa karanlıklar, toplumları felakete sürüklemekten başka bir işe yaramazlar.  O nedenle korkmadan aydınlıktan yana olmak, aydınlık çağlar için çalışmak ve aydınlanmış



Sorular ve duyulan endişelerin gerçekleşebileceği bir ortamın, yaşamı olumsuz etkileyebilir. Bu olumsuzluk, özgürlüğün üzerine karanlığın giydirilmesidir. Oysa karanlıklar, toplumları felakete sürüklemekten başka bir işe yaramazlar.  

O nedenle korkmadan aydınlıktan yana olmak, aydınlık çağlar için çalışmak ve aydınlanmış gelecek kuşaklar için özgürlüğü ve aydınlığı savunmaktan başka umarımız yok!.. Çünkü; "Korku, karanlığın kardeşidir!..."

Muammer KOTBAŞ, 14.10.2022
"Tarihe tanıklık etiğimiz bu günün belgesi olsun bu çizim.."
 

Karanlıklar, Aydınlığa Dönüştürülmekten Kaçamazlar

Gündemin son gelişmelerinden olan ve adı "Dezenformasyonla Mücadele" yasası olarak bilinen yasa dün Meclis'de kabul edildi. 

Söz konusu bu yasadaki maddelerin bazılarının keyfi uygulamaya açık olarak kullanılabileceğinden hareketle, kamuoyunda bu konuda soru işaretleri oluştu. Dolayısıyla böyle bir durumun tam anlamıyla bir 'sansür yasası'na dönüşebileceği yorumlarına neden oldu.. 


Hukukçu, gazeteci ve siyasilere göre yeni düzenleme ile haber alma özgürlüğünün daha da kısıtlanacağı gibi gazeteciler üzerinde baskıların da artacağına dikkat çekildi..

Bazı gazeteci meslek sendikaları bunun 'sansür yasası' olduğunu, 29'uncu maddedeki unsurların keyfi uygulamalara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Soruların ve duyulan endişelerin gerçekleşebileceği bir ortamın, yaşamı olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır.. Bu olumsuzluk, özgürlüğün üzerine karanlığın giydirilmesidir. Oysa karanlıklar, toplumları felakete sürüklemekten başka bir işe yaramazlar. 

O nedenle korkmadan aydınlıktan yana olmak, aydınlık çağlar için çalışmak ve aydınlanmış gelecek kuşaklar için özgürlüğü ve aydınlığı savunmaktan başka umarımız yok!..
Çünkü; 
"Korku karanlığı büyütür.".. 
"Korku, karanlığın kardeşidir!..."


Karanlık ve aydınlık üzerine, birçok yazar ve düşünürlerin söylediği değerli cümlelerinden bazıları. 

- "Aydınlık yolu herkes bulur, mesele karanlık yolda ışık aramak." (Necip Fazıl KISAKÜREK)

- "Her şey içinde karşıtının en azından tohumunu barındırır: Kış yaza dönüşür; yukarıya çıkan her şey aşağıya inmek zorundadır. Tıpkı sıcak olmadan soğuğun, aydınlık olmadan karanlığın olmayacağı gibi." (Adam FAWER)

- "Hepimizin içinde hem aydınlık, hem de karanlık bir yan vardır. Önemli olan hangisini seçtiğimizdir. Bizi biz yapan budur." (J. K. ROWLING)

- "En karanlık günlerde bile umut bulur, aydınlık günleri düşünürüm, ben evreni yargılamam." (Dalai LAMA)

- "Daha iyi, daha aydınlık bir yere varılacağına inanılmadan nasıl olur da bu yol yürünür?" (Sabahattin Ali)

- "Halkın zihnindeki karanlık deryanın dağılması için, büyük ve parlak fenerlere ihtiyaç vardır. Ve ben, doğduğum köyde bir aydınlık feneri olmak istiyorum." (Grigory PETROV)

- "Bazen karanlık çökmez, sadece aydınlık artık ulaşamayacağın kadar yüksektedir." (Serkan ÖZEL)


- "Gündüzü aydınlatacaksanız bir ışık olmanın ne anlamı var? Işık yalnızca karanlıkların ortasında görünür. Aydınlık yalnızca kara günde ölçülür." (Bernard WERBER)


"İnsanoğlu ancak gecenin yolunu izleyerek günışığına ulaşabilir." (Halil CİBRAN

- "Hiçbir ışığın aydınlatamadığı biricik karanlık, bilgisizlik ve duygusuzluk denilen sonsuz karanlıktır." (Helen KELLER)

- "Her aydınlığı, yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarımız karanlığa o kadar alışmışsınız ki, yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi!… Düşüncenin kuduz köpek gibi kovalandığı bu ülkede, düşünce adamı nasıl çıkar?" (Cemil MERİÇ)

- "Aydınlığı, içinde taşımaya bak. İşte, o zaman karanlıkta bile yolunu bulabilirsin." (W.Blake)

- "Karanlıktan korkan bir çocuğu kolaylıkla affedebiliriz. Hayattaki gerçek trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır." (Platon)

- "Ben yanmazsam, sen yanmazsan, o yanmazsa, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?"  (Nazım Hikmet RAN)

- "Aydınlanmadan çok söz ediliyor, daha çok ışık isteniyor. Tanrım, ya insanların gözleri yoksa, ya da gözü olanlar gözlerini bile bile kapatıyorsa, onca ışık neye yarar." (Lichtenberg)

- "Karanlık, bütün günahların üstünü örten kirli bir yorgandır." (Cervantes)

- "Karanlıkları devirmek ve aydınlık bir çağın kapılarını açmak için en mükemmel silah: Kalem. Kalem sahiplerine düşen ilk vazife telaş etmemek, öfkelenmemek, kin kışkırtıcı olmamak. Halkı; okumaya, düşünmeye, sevmeye alıştırmak." (Cemil MERİÇ)

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski