Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 18. Sayısı (Ekim 2022)

Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 18. Sayısı (Ekim 2022)


Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 18. sayısı (Ekim 2022) dijital olarak yayımlandı. Derginin bu sayısının son sayfasında yer alan, okuyucu izlenimlerine ait sayfada, benim bu sayfalarda yayımladığım haber içeriğine geniş yer verilmiş.

1. Sayfa (Ön Kapak)
(Karikatür: Bengü YİĞİTOĞLU)

Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 18. sayısı (Ekim 2022) dijital olarak yayımlandı. Derginin bu sayısının son sayfasında yer alan, okuyucu izlenimlerine ait sayfada, benim bu sayfalarda yayımladığım haber içeriğine geniş yer verilmiş.


Derginin yöneticisi karikatürcü dostumuz Altan ÖZESKİCİ'ye bu inceliğinden ötürü teşekkür ederim. Kendisinin ve düşüncesiyle-kalemiyle dergiye hayat veren her arkadaşımızın çizgileri, emekleri benim için değerlidir. 

Onların çalışmalarına burada yer vermek, gelecek güzel günler adına umudu büyütmekte küçük bir katkıdır benim için. Bu da; daha fazlasını yapabilme sorumluluğu ve bilinci oluşturur bizlerde.

Derginin bu 18. sayısında şu ana başlıklarda karikatürlere sayfalarda yer verilmiş: "Eğitim", "Barış", "Dünya Barışı", "Turizm Sektöründe Çalışanlar" ve "Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi"


Bu sayının kapağının çizeri, "Barış" konulu karikatürüyle Bengü YİĞİTOĞLU. 

"Ödüllerimiz" başlıklı 2. sayfada; "Portekiz'den Tebeşir'e Onur Mansiyonu" ödül haberine yer alıyor. Haberde; "Her yıl düzenli olarak yapılan, 12-15 yaş arası öğrencilere açık olan Portekiz ISCF Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Tebeşir Karikatür Grubu'ndan Öykü DOĞAN 'Onur Mansiyonu' ödülüne layık görüldü. Yarışmanın bu yılki konusu 'Eğitim Hakkı' olarak açılmıştı".

3, 4, 5, 6 ve 7. sayfalarda "Eğitim Hakkı" konulu çizgilere yer verilmiş. Bu konuyla ilgili çizgileri yayımlanan çizerler sırasıyla şunlar; İklima Su BAYANER, Uras Bulut HARPUTLU, Beren KAYA, Buğlem ERYILMAZ, Pelin ABALI, Duru KOCASEÇER, Zeynep ÇORUMLU, Bengü KESER, Busenaz DELİBAŞ, Azra YILDIRIM, Nehir ÖZALTAN, Aygün ERGÜN, Toprak YILDIZ, Gültaze Güneş YILMAZ, Kardelen KEÇECİ, Naz DÖNMEZ ve Memduh Eren AKÇA..

8. sayfanın konusu "Dünya Barışı". Çizgileriyle Doğa ÖZTORUN, Bengü YİĞİTOĞLU, ve  Armağan Tuğba ÖZÇELİK katkıda bulunmuş.

9. ve 10. sayfalarda "Turizm Sektöründe Çalışanlar.." konusu üzerine Gültaze Güneş YILMAZ, Uras Bulut HARPUTLU, Nur YALÇIN, Göksel KIRIŞ, Beren KAYA ve İldeniz Beren ŞAHİN'in karikatürleri var.


11. ve 12. sayfalarda "Barış Karikatürleri" üzerine Reyyan GÖZCÜ (2 eser), Hasan Yağız ÜNLÜ (2 eser) ve Kıvanç ŞAHİN'in çizgileri yer alıyor.

13. ve 14. sayfaların çizerleri "Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi"nden.. Canan Ezgi AYAN, Barış DEMİR, Zeynep Azra USLUORAK, Adahan ERÖTÇÜ ve Zeynep NORMAN..

15. sayfa "Ustalardan" başlığı ile misafir çizerleri ağırlıyor.. Bu sayfada Brezilya'dan Cival EINSTEIN var.
16. sayfada KKTC'den Hüseyin ÇAKMAK; 17. sayfada Türkiye'den Ali Herkül ÇELİKKOL; be 18. sayfada Endonezya'dan Jitet KUSTANA'ın harika çizgileri bulunuyor.,

19. sayfanın çizeri "Editörden" başlığı altında Altan ÖZESKİCİ. Karikatürcünün 2 eserine yer verilmiş. 


20. ve son sayfa olan arka kapakta; girişte de değindiğim gibi, bir önceki (17.) sayı için yaptığım habere geniş yer ayrılmış. Aynı sayfada şu isimlerin düşüncelerine de yer verilmiş;
Mümin BAYRAM (Karikatürcü): "Hem öğrencimizi tebrik ederim hem de karikatüre verdikleri destek için emeği geçenleri de kutlarım." 
Ayşe ÖZÇELİK YANIK (sanat Eğitimcisi): "Sizi ve öğrencinizi tebrik ederim Altan, anlatım çok güçlü.."


Tebeşir Karikatür Dergisi 18. Sayı

 
2. sayfa                                                  3. sayfa

 
4. sayfa                                                5. sayfa

 
6. sayfa                                                       7. sayfa

 
8. sayfa                                                        9. sayfa

 
10. sayfa                                                   11. sayfa

 
12. sayfa                                                   13. sayfa

 
14. sayfa                                                  15. sayfa

 
16. sayfa                                                      17. sayfa

 
18. sayfa                                              19. sayfa

20. sayfa (Arka Kapak)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski