Bu haftanın başlıkları: Donald Duck Çizimleri.. Karikatür üzerine felsefi araştırma bağlantısı.. Film önerisi.. Karikatür.. Bilgi.. Deneyler.. Müzik.. İllüstrasyon ve Optik İllüzyon..
Yeni haftaya girerken moralimiz, mantığımız ve bilincimiz yerinde olsun!.. (mk)
Ç İ Z İ M
Donald Duck
Las Hojas Modelo (model sayfası)
Çizgi film dibujos (animasyon dibujos) Disney'in bir örneğini hedeflemek için medyaya referans olarak bir kanonda inşaat geometrisi tekniği ve temelleri içeren en hassas örneklerden biridir. Kişiliğin tamaño'su ve ölçülebilir medya araçları, çeşitli olması gereken şeyleri tekrarlamak için, bir animatörde ve bir grupta denizde kalmayı seçen diğer birçok şirket için çok çeşitli varyasyonlar olduğunu açıklayın.
Tek başına bir kişiliğe sahip olan sanatçıların azaltılması (ana animatör, temizlikçiler ve ara çalışanlar), Sanat Konsepti döneminin doruğunda bir uyarlama süreci ve model eğitimi alma ve karakterin yapısını incelemek için bir kılavuza giren tasarım modelini doğrulama Bu arada, animatörler için çeşitli karakterler dikte etmenin farklı koşullarda gerçekleştiğini ve yapılmadığını gösteren göstergeler var.
İlgili Sayfa >> http://lanuez.blogspot.com/p/hojas-modelo.html
---
B A Ğ L A N T I
FELSEFE ÖĞRETİMİNDE KAVRAM KARİKATÜRLERİNİN KULLANIMI
Serkan ÜNSAL
Sütçü İmam Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Makale Geliş Tarihi: 01.04.2017 Makale Kabul Tarihi: 27.08.2017
Bu araştırmada, felsefe öğretiminde kavram karikatürlerinin kullanılmasına
ilişkin öğrenci görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada nitel araştırmaya
uygun olarak olgubilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu
Kahramanmaraş’da bir Anadolu Lisesinin 11.sınıfın da öğrenim gören 8 öğrenci
oluşturmuştur. Araştırmanın uygulanma süreci 2015- 2016 eğitim-öğretim yılının 1.
döneminde dört hafta boyunca felsefe derslerinde kavram karikatürlerinin
kullanılmasıyla gerçekleştirilmiştir. Bu sürecin sonunda öğrencilerin kavram
karikatürlerine ilişkin görüşleri araştırmacı tarafından hazırlanan ve dört sorudan
oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formuyla belirlenmiştir. Veriler araştırmanın
yapıldığı sınıfta yer alan sekiz öğrenciyle odak görüşme yapılarak toplanmıştır.
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yıl: 2017, Cilt: 14, Sayı: 39, s. 223-243
---
F İ L M
1986 yapımı "Offret" ya da Türkçe adıyla "Kurban", Rus yönetmen Andrey Tarkovski’nin son filmi. Film 1986 yılında Cannes Film Festivali’nde gösterildikten sonra aynı yılın sonunda Tarkovski akciğer kanserinden vefat etmiştir. Gerek filmi izlediğimde gerekse Tarkovski’nin Mühürlenmiş Zaman kitabında filmi ile ilgili yazdıklarını okuduktan sonra bu filmin insanlığa bıraktığı son sanat eseri olacağını bildiğini düşündürdü bana. Filmi oğlu Andriosha’ya ithaf etmesi ve filmin insanlığa ağıt yapısında olması da bana bunu düşündürmüştür.
---
K A R İ K A T Ü R
(Çizgi: Menekşe ÇAM)
B İ L G İ
🔜- 26 Mart: Dünya Ölmeme Günü..
🔜- İstanbul Tarabya'da bir sokak: ŞAKACI...
🔜- Kemal SUNAL'ın "Meraklı Köfteci" ve "Avanak Apti" isimli 2 filminde oynayan kadın oyuncu Gölgen BENGÜ ABD / New Jersey'de bir üniversitede profesör olarak görev yapıyor.,
Gölgen BENGÜ aynı zamanda 70'li yıllarda kız kardeşi Bilgen BENGÜ ile "Cici Kızlar" grubu olarak da ünlenmişti.
İlgili yayın >> https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6lgen_Beng%C3%BC
---
D E N E Y
🔜- Çift Yarık Deneyi
Young deneyi olarak da bilinen çift-yarık deneyi, ışığın dalga özelliği sergilediğini gösterir. Fotoelektrik etkisi ışığın dalga özelliğinin yanı sıra parçacık özelliği de sergilediğini gösterir. Deneyin basit versiyonunda lazer ışını gibi bağdaşık (eş fazlı) bir ışık kaynağı, iki paralel yarık açılmış ince bir levhayı aydınlatır, ve yarıktan geçen ışık levhanın arkasındaki bir ekranda gözlemlenir. Işığın dalga doğası ışık dalgalarının iki yarıktan da geçerek girişim yapmasını, ve ekranda aydınlık ile karanlık bantlar oluşturmasını sağlar, ki bu sonuç ışık tamamen parçacıklı yapıda olsa beklenemez. Fakat, parçacıklardan veya fotonlardan oluşuyormuş gibi, ekranda her zaman ışığın soğurulduğu görülür. Bu durum dalga-parçacık ikiliği olarak bilinen prensibi ortaya koyar. (Bkz. wikipedi)
🔜- Kırık Camlar Deneyi
Kırık camlar teorisi veya kırık pencereler teorisi, Amerikalı suç psikoloğu Philip Zimbardo'nun 1969 yılında yapmış olduğu bir deneyden esinlenerek elde edilmiş olan, kentsel bozukluk üzerine anti-sosyal davranışlar ve diğer suçlardaki vandalizm davranışları/belirtileri ve normları işaret eden kriminolojik bir teoridir. Teori, düzen halindeki kamuya açık kentsel ortamlarda düzenin sürdürülmesi, daha ciddi suçların ve vandalizmin oluşmasını önlemek amacıyla izlenmesi anlamına gelir. Amaç, düzende bozulan küçük şeylerin tekrar düzenli olacak şekilde değiştirilerek, düzenin sağlanmaya devam edilmesidir. (Bkz. wikipedi)
🔜- Milgram Deneyi
Milgram deneyi, insanların otorite sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine, kendi vicdani değerleriyle çelişmesine rağmen itaat etmeye ne ölçüde istekli olduklarını ölçme amacını güden bir deneyler dizisinin genel adıdır. Deneyi yapan Yale Üniversitesi psikologlarından Stanley Milgram, bu araştırmasını ilk olarak 1963'te Anormal ve Sosyal Psikoloji Dergisi (İng.: Journal of Abnormal and Social Psychology dergisindeki makalesiyle tanıtmış ve bulgularını 1974'te yayımladığı Otoriteye İtaat: Deneysel bir Bakış isimli kitabında daha derinlemesine incelemiştir. (Bkz. wikipedi)
---
M Ü Z İ K
🎵- Emmanuel (HD) Lucia MICARELLI & Chris BOTTI
🎵- Rcky KEJ ft Wouter KELLERMAN "Nocturne"
🎵- Stamatis SPANOUDAKIS "The Light at Dusk"
---
İ L L Ü S T R A S Y O N
O P T İ K İ L L Ü Z Y O N
Etiketler
2023
Bağlantı
Bilgi
cartoon
çizim
Deney
Felsefe
Film
Fotoğraf
Illustration
illüstrasyon
İllüzyon
Karikatür
Kasım
Music
müzik
November
Photography
Tarkovski