Bu hafta yer vereceğimiz başlıklar şunlar: Bağlantı, Dizi, Karikatür, Film, İllüstrasyon, Felsefe, Fotoğraf, Kitap ve Video..
BAĞLANTI
Desen Yayınları 2024 kataloğu
Dokuzuncu sanatın yaydığı ışıkla, "anlatılmamış" hikâyelerin peşinde!.. Desen 2024 Yayın Kataloğu, yine her yaştan okura seslenecek çizgi düşlerle dolu... Kataloğu incelemek için tıklayın:
DİZİ
Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların genellikle hayvanlardan daha kötü olduğu bir dünyada yerini bulmaya çabalıyor.
KARİKATÜR
FİLM
LOBSTER (istakoz)
Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!
David, kendisi gibi bekar insanların eş bulmak üzere yerleştiği bir otelde kalmaya başlar. Otelin absürt kuralları, aynı kaderi paylaştığı insanların kara mizah dolu halleri ve ceza olarak sürüleceği ormandaki asilerin korkusu bir araya gelince çaresiz kalan David, düzene ayak direyerek özgün bir filme imza atacak olan hikayesini baştan yazmaya karar verir.
İLLÜSTRASYON
(İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 24 Temmuz 2001) © Copyright, KotbasArtColors |
FELSEFE
Herhangi bir yaratıcı olmadığından insanlığın evrende bir anlam bulmasına yönelik uğraşlarının boşa bir çaba olduğunu ve eninde sonunda bu anlam uğraşının başarısız olacağını söyleyen felsefi düşünce akımıdır.
Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür.
Karma, Sanskrit dilinde “yapmak, eylemek, bir fiilde bulunmak” anlamındaki “kri” sözcüğünden türetilmiştir. Karma sözcüğü farklı sözcüklerle birlikte kullanılarak; karma yasası, karmik plan ve karmik telafi gibi farklı anlamlara gelen terimlerin oluşturulmasında kullanılmıştır. Hinduizm, Budizm, Jainizm, Taoizm, Sihizm ve teozofide kullanılan bir terimdir.
FOTOĞRAF
(Foto: Muammer KOTBAŞ, 28 Mayıs 2022) |
KİTAP
Turhan Selçuk'un Sanatı
Hazırlayan Halim Şafak ŞANLIDAĞ, Milas Belediyesi Kültür Yayınları 2020, 228 sayfa...
VİDEO
Basitçe bir kaç çizgi çizelim.. (0.51dk)
(Kaynak: @IvanMonbrison / X)
Etiketler
Bağlantı
Felsefe
Film
Fotoğraf
Illustration
İllüstrasyon
Pazar
PazarNotları
Photography
Sinema
Video