Pazar Notları.. "Çizgi Düşlerle Dolu"

Pazar Notları.. "Çizgi Düşlerle Dolu"


Bu hafta yer vereceğimiz başlıklar şunlar: Bağlantı, Dizi, Karikatür, Film, İllüstrasyon, Felsefe, Fotoğraf, Kitap ve Video..

                BAĞLANTI                 


Desen Yayınları 2024 kataloğu

Dokuzuncu sanatın yaydığı ışıkla, "anlatılmamış" hikâyelerin peşinde!.. Desen 2024 Yayın Kataloğu, yine her yaştan okura seslenecek çizgi düşlerle dolu... Kataloğu incelemek için tıklayın:

                    DİZİ                   


The Witcher

Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların genellikle hayvanlardan daha kötü olduğu bir dünyada yerini bulmaya çabalıyor.


            KARİKATÜR           

(Çizgi: Muammer KOTBAŞ, 1990)

                    FİLM                 


LOBSTER (istakoz)

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar! 

David, kendisi gibi bekar insanların eş bulmak üzere yerleştiği bir otelde kalmaya başlar. Otelin absürt kuralları, aynı kaderi paylaştığı insanların kara mizah dolu halleri ve ceza olarak sürüleceği ormandaki asilerin korkusu bir araya gelince çaresiz kalan David, düzene ayak direyerek özgün bir filme imza atacak olan hikayesini baştan yazmaya karar verir.

             İLLÜSTRASYON             

(İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 24 Temmuz 2001)
©   Copyright, KotbasArtColors



                    FELSEFE                   

Herhangi bir yaratıcı olmadığından insanlığın evrende bir anlam bulmasına yönelik uğraşlarının boşa bir çaba olduğunu ve eninde sonunda bu anlam uğraşının başarısız olacağını söyleyen felsefi düşünce akımıdır.

Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür. 

Karma, Sanskrit dilinde “yapmak, eylemek, bir fiilde bulunmak” anlamındaki “kri” sözcüğünden türetilmiştir. Karma sözcüğü farklı sözcüklerle birlikte kullanılarak; karma yasası, karmik plan ve karmik telafi gibi farklı anlamlara gelen terimlerin oluşturulmasında kullanılmıştır. Hinduizm, Budizm, Jainizm, Taoizm, Sihizm ve teozofide kullanılan bir terimdir.

                  FOTOĞRAF               

(Foto: Muammer KOTBAŞ, 28 Mayıs 2022)



                  KİTAP                   


Turhan Selçuk'un Sanatı 

Hazırlayan Halim Şafak ŞANLIDAĞ, Milas Belediyesi Kültür Yayınları 2020, 228 sayfa...

                   VİDEO                  

 Basitçe bir kaç çizgi çizelim.. (0.51dk)

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski