Koltuk Değişiminde Ne Tür 'Bay Kemal'li Espriler Yapıldı

Koltuk Değişiminde Ne Tür 'Bay Kemal'li Espriler Yapıldı



13 yıldır sürdürdüğü Genel Başkanlık koltuğundan, kurultay seçimleri sonucunda Özgür ÖZEL'in kazanmasıyla ayrılan Kemal KILIÇDAROĞLU ile ilgili neler yazılıp çizildi? 
Çizerler olaya nasıl gördü?..


CHP'nin 5 Kasım 2023'de yapılan 38. Olağan Kurultayında Koltuğu Özgür ÖZEL'e devreden Kemal KILIÇDAROĞLU sakin bir yaşama merhaba dese de, anlaşılan o ki bir süre daha karikatürlere konu olacak gibi gözüküyor. 13 yıldır hem seçim kaybedip hem koltuğunda kalabilen belki de tek örnek olarak tarihteki yerini de almış oldu.


Özgür ÖZEL'in ikinci turda aldığı 812 oy netleştikten sonra sanal medyada birbiri ardına Kemal KILIÇDAROĞLU spot esprileri uçuşmaya başladı. İlk anda karikatür yoktu ancak en kolay yöntemlerden biri olarak foto-montaj espriler ön plandaydı. Özellikle X'te esprili mesajları paylaşanları saymıyorum bile. Onlardan en beğendiğim ise; Kemal Bey'in Eşi Selvi Hanım için "Artık mutfağı yeniler!" paylaşımıydı.

Esprilerin hareket noktası ise; 2023 Mayıs'ında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Kemal KILIÇDAROĞLU'nun "Ben Kemal. Geliyorum" başlıklı seçim sloganına bir göndermeydi.

İnsanlar ilk şoku atlattıktan sonra - 13 yıldır aynı yerde aynı kişiyi görmek- nasıl olumsuz bir etki yapmışsa artık- her şeyin gerçek olduğu, rüya olmadığı anlaşıldığında bir rahatlama ile  düşünceler paylaşmaya başlandı. Çizerler de o anlarda 'Bay Kemal'siz' ilk dünya saatlerinde ilk çizgilerini aktarmaya koyuldular.

Yeni yaşamında 'Eski' sıfatıyla anımsanacak olan Bay Kemal Bey'e mutluluklar diliyoruz.

İlgili Yayınlar:
---------------------------
Kemal KLIÇDAROĞLU: "Karikatürlerinizi Çizeceksiniz. Benim De Çizebilirsiniz."




  

 
                                                                     İsmail KIZILDOĞAN

 
Hayati BOYACIOĞLU                                Akdağ SAYDUT

 
Hüseyin ASLAN                                     Hayati BOYACIOĞLU

X fenomeni Muhammed Nur NAHYA'dan
"Bay Kemal'in vedası" parodisi..
(Kaynak: X / @yahyabey)




Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski