"Her Kötülüğün Başı Para Hırsıdır." (Eflatun)

"Her Kötülüğün Başı Para Hırsıdır." (Eflatun)


"Bütün felsefi düşüncelerin en kısa yolu ve birer özetidir"  özdeyişler.. Tıpkı; uzun uzun yazılıp anlatılmak istenenlere karşı en kısa yolun çizgi ile mizah yapmak yani karikatür çizmek olduğu gibi. Bu nedenle özdeyişleri, karikatürün yazı olarak anlatımı da diyebiliriz.

Bu felsefi kıssaların etkisiyle zaman zaman benim de ürettiğim aforizmalar, arşivimde yerini almıştır. Bir bölümünü buradan okuyabilirsiniz. 



(Özlü Yaşam Rehberi - 34. Bölüm)

1002- "Alışkanlıklar bizim ikinci doğamız olmaya adaydırlar." (Augustinus)

1003- "Aşkın topluma ve erkeğin bireysel mutluluğuna zararlı olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki aşk, hazdan çok acı veriyor." (Napolyon BONAPARTE)

1004- "Bu ülkede hiçbirimiz bir diğerinin çalışmasını yok sayma lüksüne sahip değiliz." (Bekir ONUR, "Oyuncaklı Dünya")

1005- "Çocuklar evin her daim aydınlığıdır. Asla ışıkları söndürmezler." (Ralp BUS)

1006- "Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil, o güce karşı koydukları için yükselirler." (W. CHURCILL)

1007- "Eğer analar çocuklarını bir zahmet kendileri emzirseydi. toplumun ahlakı da kendiliğinden düzelirdi." (J. .J. Rousseau, Fransız Yazar Filozof)

1008- "Her kötülüğün başı para hırsıdır." (Eflatun)

1009- "İnsan insanın kurdudur." (Hobbes)

1010- "İnsanın öpecek bir şeyi olmazsa pipo içmesi kaçınılmazdır." (Sigmund FREUD, Doktor, Psikanalizin Babası, 1856-1939)

1011- "İnsanın üç yaşı vardı; gençlik, olgunluk ve harika görünüyorsun" (Francis SPELLMAN)

1012- "İnsanların güçlüklerinin yarısı her suale evet veya hayırla cevap vermek arzusundan gelir. Evet veya hayır onlardan hiçbirinin asıl cevabı olmayabilir. Her birinin içinde birkaç evet ve birkaç hayır  bulunabilir." (Sommerset MANGHAIM)

1013- "Kim paranın mutluluğu satın alamayacağını söylerse, o alışveriş etmek için nereye  gideceğini bilmeyen biri demektir." (Bo DEREK, Aktrist)

(Taslak İllüstrasyo: Muammer KOTBAŞ, 24 Temmuz 2020)
 ©   Copyright, KotbasArtColors


1014- "Kültürler, farklı kültürlerle karşılaşmaktan güç ve hız kazanırlar. Düşünceler zıtlarının olduğu ortamda yaygınlık kazanırlar." (Dr. Ersin GÜNDOĞAN)

1015- "Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi. Biri düşünmek, diğeri oturmak için. Başarı, hangisini kullandığımıza bağlı." (Ann LANDERS)

1016- "Yalnız taşla duvar olmaz." (Karacaoğlan)

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski