"Özgürlük - Eşitlik - Kardeşlik veya..".. Carlos AMORIM Çizdi

"Özgürlük - Eşitlik - Kardeşlik veya..".. Carlos AMORIM Çizdi


Cezayir asıllı Nahel M.'nin Fransa'da bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmesi birçok şehir ve toplulukta protestolara ve ayaklanmalara yol açtı. Protestolarla geçen bir gecenin ardından yüzlerce kişi tutuklandı. Bu pişiricinin basınca ne ölçüde dayanabileceği görülmeye devam ediyor.

Algerian descent Nahel M. was shot dead by a police officer in France, sparking protests and riots in several cities and communities. Hundreds of people were arrested after another night of protests. It remains to be seen to what extent this cooker can withstand the pressure.
-----

Carlos AMORIM.. Haftalık Karikatürleri 015

Özgürlük - Eşitlik - Kardeşlik veya bunun gibi bir şey!
Humphrey BOGART'ın dediği gibi, "Paris her zaman bizim olacak"...

Liberté, Egalité, Fraternité, or something like that!
As Humphrey BOGART said, "We'll always have Paris"...
---



Ve uçurum büyümeye devam ediyor.

And the abyss keeps growing.
-----


Paralı askerlerin Ukrayna'dan çekilmesinin ardından Başkan Putin, cephede durumunun çok daha iyi olduğunu söylüyor. Daha çevik, daha hafif, daha havadar...

After the withdrawal of the mercenary army from Ukraine, President Putin says he is much better off at the front. More agile, lighter, more airy...
-----



Rusya, nükleer silahları Belarus'a transfer ettikten sonra Lukashenko, evinin yakınında atom bombası bulundurmanın biraz tehlikeli olduğunu fark eder. Sorunu çözmek için bir bekçi köpeği bağladı. Artık ihtiyacı kalmadığında, sadece füzeyi ateşleyin ve köpek onunla birlikte gidecek.

After Russia transfers nuclear weapons to Belarus, Lukashenko realizes that it is a little dangerous to have atomic bombs near his house. To solve the problem, he tied a guard dog. When he no longer needs it, just fire the missile and the dog will go with it.
-----


Brezilya eski Devlet Başkanı Bolsonaro da haklarını kaybederse gümüş kurşuna sahip olduğunu iddia ettikten sonra Yüksek Seçim Mahkemesi'nin duvarına ödül olarak asıldı. Çok çirkin bir kupa...

And former Brazilian president Bolsonaro, after claiming to have a silver bullet if he lost his rights, was hung on the wall of the Superior Electoral Court as a trophy. An extremely ugly trophy...
-----



NASA, uzayda benzeri görülmemiş yaşamın ortaya çıkmasıyla ilişkili bir molekül tespit etti. CH3+ molekülü, diğer karbon bileşiklerinin oluşumunda esastır. Bilim adamları molekülü günün 24 saati izliyorlar ama sanki uzayda kaybolmuş bir molekül gibi hala orada.

NASA detects molecule associated with the emergence of unprecedented life in space. The CH3+ molecule is essential in the formation of other carbon compounds. Scientists are watching the molecule 24 hours a day, but it is still there, as if it were a molecule lost in space.
-----

İlginiz için teşekkür ederiz.
Gelecek haftaya kadar!
Thank you for your attention.
Till next week!
Amorim


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından derlenmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski