Yeşilay İçin Çizdiklerim

Yeşilay İçin Çizdiklerim

Yedinci karikatür yarışmasını bu yıl düzenlemiş olan Yeşilay, Türkiye'de yaşanan depremler nedeniyle gecikmeli olarak açıkladı. Gençler kategorisinde 3, yetişkinler kategorisinde 7 olmak üzere toplam 10 ödül verilen yarışmanın ilk derecesini İran, Polonya ve Brezilyalı


Yedinci karikatür yarışmasını bu yıl düzenlemiş olan Yeşilay, Türkiye'de yaşanan depremler nedeniyle gecikmeli olarak açıkladı. Gençler kategorisinde 3, yetişkinler kategorisinde 7 olmak üzere toplam 10 ödül verilen yarışmanın ilk derecesini İran, Polonya ve Brezilyalı çizerler paylaştı. 

Türkiye'den iseMusa KEKLİK ile Ömer ÇAM ödül kazanan çizerler oldu. Gençler kategorisinin üç kazananı da yine Türkiye'den.


Yeşilay İçin Çizdiklerim

Yedinci karikatür yarışmasını bu yıl düzenlemiş olan Yeşilay, Türkiye'de yaşanan depremler nedeniyle gecikmeli olarak açıkladı. Gençler kategorisinde 3, yetişkinler kategorisinde 7 olmak üzere toplam 10 ödül verilen yarışmanın ilk derecesini İran, Polonya ve Brezilyalı çizerler paylaştı. Türkiye'den iseMusa KEKLİK ile Ömer ÇAM ödül kazanan çizerler oldu. Gençler kategorisinin üç kazananı da yine Türkiye'den.


Yarışma şartnamesindeki konu açıklamasına da bir göz atalım..
"Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan yarışma ile bağımlılıklarla mücadelede dünyanın dört bir yanından karikatür sanatçılarını dâhil ederek çizgilerine kattıkları mizah unsuruyla oluşturdukları etkileyici mesajları topluma aktarılması hedefleniyor.

Yarışmanın Konusu: “Hayat Bağımlılıklardan Güçlüdür”
Karikatür yarışmasının bu yılki konusu; “Hayat Bağımlılıklardan Güçlüdür” olarak belirlendi.
Bu tema etrafında; karikatürcülerin alkol, sigara, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının insanlarımızın sağlığını bozması, vakitlerini değerli geçirmelerini engellemesi ve sosyal hayattan kopmalarına karşı farkındalık oluşturulması amaçlıyor. Sağlıklı yaşamın gücünü ve etkisini karikatürcülerin gözünden dünya ve gençler ile paylaşılması isteniyor."


Konusu: “Hayat Bağımlılıklardan Güçlüdür” olan bu yarışmaya ben de yeni üretim üç (3) eserimle katıldım. Yarışmaların güzel yanı, eğer yeni üretim çizimler gönderiyorsanız bu, hem yeni buluş demektir hem de sadece o yarışma ile sınırlı olmayıp sonrasında güncelliğini koruyan eserler olarak kalacaktır. 

O nedenle ödül kazanıp kazanmamak işin bir bölümüdür yalnızca. Durum böyle olunca, özellikle konulu bir yarışmanın açılacak kapsamlı sergisinin, onlarca eserle çok etkili kamuoyu oluşturacağı kesindir.  





Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski