Girne Belediyesi 2023 Masa Takvimi

Girne Belediyesi 2023 Masa Takvimi

Girne Belediyesi'nin hazırlayıp çizerlere gönderdiği karikatürlü 2023 masa takvimi bana da ulaştı. Geçtiğimiz yıl gönderilen 2022 takvimi daha geç ulaşmıştı. Bu açıdan, baskı kalitesi korunarak 2023 takviminin daha erken ulaşmış olması sevindirici. Eminim ki, işin mutfağındaki


Girne Belediyesi'nin hazırlayıp çizerlere gönderdiği karikatürlü 2023 masa takvimi bana da ulaştı. Geçtiğimiz yıl gönderilen 2022 takvimi daha geç ulaşmıştı. Bu açıdan, baskı kalitesi korunarak 2023 takviminin daha erken ulaşmış olması sevindirici. 

Eminim ki, işin mutfağındaki her birimin yoğun düşünce, çalışma ve emek katkısı, ortaya konulan eser için ne derece duyarlık gösterildiğinin de kanıtı oluyor. Önceki yazımda bu tür işlerin, çizerleri oldukça motive ettiğinden söz etmiştim. Çizerlerin de bu motivasyona karşılık geliştirecekleri empati ile, karşılarında nasıl bir hazırlık aşaması yaşandığının bilincinde olmalarının önemli olduğunu belirmek isterim..


Girne Belediyesi 2023 Masa Takvimi

Girne Belediyesi'nin hazırlayıp çizerlere gönderdiği karikatürlü 2023 masa takvimi bana ulaştı. Geçtiğimiz yıl gönderilen 2022 takvimi daha geç gelmişti. Bu açıdan, baskı kalitesi korunarak 2023 takviminin biraz daha erken gönderilmiş olması sevindirici. 

Eminim ki, işin mutfağındaki her birimin yoğun düşünce, çalışma ve emek katkısı, ortaya çıkarılan eser için ne derece duyarlık gösterildiğinin de kanıtı oluyor. Önceki yazımda bu tür işlerin, çizerleri oldukça motive ettiğinden söz etmiştim. Çizerlerin de bu motivasyona karşılık geliştirecekleri empati ile, karşılarında nasıl bir hazırlık aşaması yaşandığının bilincinde olmalarının önemli olduğunu belirtmek isterim..


Bu yıl biraz farklı..

Girne Belediyesi'nin 12 yıldır sürdürdüğü Karikatür Yarışması; gözlemlediğim kadarıyla, yarışma organizasyonunun kendinden kaynaklanmayan bazı uluslararası aksaklıklar haricinde, herhangi bir ciddi aksamaya uğramadan yapıldığıdır..

Sürekliliği sağlayan özelliğini koruyarak geçen yıl Uluslararası yarışmayı 11. kez yapma başarısı da gösterilmişti. 25 Aralık 2022 tarihinde yapılan yerel seçimlerde gerçekleşen görev değişikliği, kültür-sanat etkinliklerinin kaldığı yerden devam edip etmeyeceği ya da hangi boyutta devam edeceği sorusunu akla getirdi. 


Böyle durumlarda bu tür sorular akla ilk gelenlerdir. Daha önce bazı belediyelerde olumlu ve olumsuz örneklerine tanık olmuştuk. Benim unutamadığım olumsuz örnek ise 2019'daki Türkiye yerel seçimlerinde Amasya'da yaşanmıştı. Sanat adına ve bir şehrin kültür-sanatı açısından dramatik bir gelişmeydi yaşananlar. Çizerler için büyük hayal kırıklığı idi. (Konu ile ilgili yazıyı bu bağlantıdan okuyabilirsiniz). 


Yerel seçimler ve karikatür etkinliği..

Benzeri endişeleri Girne Belediyesi için de duymamak mümkün değildi. Çünkü; organize edilen bir yarışma ile o şehrin kültürüne, sanatına, tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunulurken, sanat adına da sanatçıların üretimine olumlu etkisi olan bir etkinliğin sonlandırıldığını düşünmek, kültürel çölleşmenin ilk adımı olacaktı. Yapılan etkinlik Uluslararası boyutta ise daha da değerliydi. 


Bu endişelerle; yerel seçimler sonrası gelişmeler daha yakından takip edildi. Sonunda görev devir teslimi yapıldı. Görevi devreden Sayın Nidai GÜNGÖRDÜ'ye karikatür sanatına verdiği katkılar nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Görevi devralan yeni Belediye Başkanı Sayın Murat ŞENKUL'a da başarılı görev yılları diliyoruz. 

Umutlarımızın artmasının göstergesi 2023 masa takvimi..

Girne belediye Başkanı Murat ŞENKUL'un göreve geldiğinin ilk aylarında, Uluslararası Karikatür Yarışması etkinliğinin bir parçası olan masa takvimi konusunda gösterdiği olumlu tavır, etkinliğin geleceği açısından karikatür çizerlerini umutlandırdı. Bu konuda yanılmayacağımızı umarak, Sayın Murat ŞENKUL'a çok teşekkür ediyoruz.

Karikatür Yarışmasına kazandırılan ivmenin artarak sürmesini gönülden diliyoruz. Kıbrıs ve Zeytin'in tanıtımına verilen emeğin boşa gitmeyeceğini umuyoruz. Öncesinde olduğu gibi, bundan sonrasında da yılmadan, yorulmadan emek veren Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği karikatürcülerine de kolaylıklar diliyoruz.


Takvimin teknik özellikleri..

2023 takvimi (15 cm x 20 cm ) ebadında. Sayfalar, bir önceki yılda olduğu gibi renkli fakat mat değil, parlak ince kuşe kağıda basılı. Normal masa takvimleri formatında. Sayfalar 12 ay için tek tek hazırlanmış ve her ayın takviminin yanında ödül kazanmış bir karikatür bulunuyor.

Karikatürlerin aylara göre dağılımı şu şekilde;

Ocak        - Mete AĞAOĞLU, Türkiye - "Büyük Ödül" (Serbest Bölüm)
Şubat       - Gülfidan ÖZDİLEK, Türkiye - Birincilik Ödülü (Zeytin Bölümü)
Mart         - Mojmir MIHATOV, Hırvatistan - İkincilik Ödülü (Zeytin Bölümü)
Nisan       - Luka LAGATOR, Karadağ - Üçüncülük Ödülü (Zeytin Bölümü)
Mayıs       - Engin SELÇUK, Türkiye - Birincilik Ödülü (Serbest Bölümü)
Haziran    - Oktay BİNGÖL, Türkiye - İkincilik Ödülü (Serbest Bölüm)
Temmuz   - Mark WINTER , Birleşik Krallık - Üçüncülük Ödülü (Serbest Bölüm)
Ağustos   - Nurcan ŞİMŞEK, Türkiye - Özel Ödül (Zeytin Bölümü)
Eylül        - Bülent OKUTAN, Türkiye - Özel Ödül (Zeytin Bölümü)
Ekim        - İsmail KAR, Türkiye - Özel Ödül (Zeytin Bölümü)
Kasım      - İbrahim TUNCAY, Türkiye - Özel Ödül (Serbest Bölüm)
Aralık       - Mümin BAYRAM, Türkiye - Özel Ödül (Serbest Bölüm)


Takvimin Sayfaları:














Arka kapak

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski