Komikli Medya - (2).. Park, Bakkal, Vazgeçme, Anlık Refleksler

Komikli Medya - (2).. Park, Bakkal, Vazgeçme, Anlık Refleksler

Bu gündem bombardımanı olağan ve normal mi yoksa yapay mı ? Araştırmaya değer. Ben; halka dair can alıcı problemlerin oluşturduğu bir kaç ana gündem dışındaki her gündemin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Bir çoğu yapay olarak büyütülerek; asıl görülmesi, üzerinde


Geçmiş on yıllara göre ülkemizde günübirlik gündem o kadar yoğunlaştı ki, bir çok Avrupa ülkesinin 1 yılda yaşayamayacağı gündemi, biz bir 1 güne, hatta birkaç saate bile sığdırabiliyoruz. 

Bu olaylar ilk bakışta normal gibi gözüküp bir yanılsama yaratarak bize olağanmış izlenimi verebiliyor. Oysa her şeyi ile sitemini oturtmuş gelişmiş bir ülkede bu tür gündemlerin yaşanması mümkün değil. 

Onlar duyduklarında da oldukça komik bulmaktadırlar.Bazen akıl sınırlarımızı öylesine zorlayan gelişmeler oluyor ki, sadece yabancılara değil, artık bize de komik geliyor. 

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 14.02.2022)

Komikli Medya - (02)..
Park, Bakkal, Vazgeçme, Anlık Refleksler

Geçmiş on yıllara göre ülkemizde günübirlik gündem o kadar yoğunlaştı ki, bir çok Avrupa ülkesinin 1 yılda yaşayamayacağı gündemi, biz bir 1 güne, hatta birkaç saate bile sığdırabiliyoruz. 

Tabi bu gündem bombardımanı olağan ve normal mi yoksa yapay mı ? Araştırmaya değer. Ben; halka dair can alıcı problemlerin oluşturduğu bir kaç ana gündem dışındaki her gündemin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Bir çoğu yapay olarak büyütülerek; asıl görülmesi, üzerinde durulması ve bir an önce çözüm üretilmesi gereken temel sorunların üzerini örtmekte kullanıldığını tahmin ediyorum.


Durum böyle olunca sanal platformların etkisiyle o kadar çok şey yazılıyor ve paylaşılıyor ki, en çok da işin mizahını, ironisini yapanlar çoğunluğu oluşturuyor. Bunu tetikleyen de, birbiri ardına yaşanan güncel olayların bazılarının içeriğinin kendiliğinden mizahı oluşturması.

Dahası, bu olaylar ilk bakışta normal gibi gözüküp bir yanılsama yaratarak bize olağanmış izlenimi verebiliyor. Oysa her şeyi ile sitemini oturtmuş gelişmiş bir ülkede bu tür gündemlerin yaşanması mümkün değil. Onlar duyduklarında da oldukça komik bulmaktadırlar. Bazen akıl sınırlarımızı öylesine zorlayan gelişmeler oluyor ki, sadece yabancılara değil, artık bize de komik geliyor. 
İşte bu haftanın örnekleri. 💖


----


Betonda Yeşil..
Yaşamı toprağa borçluyuz.. Betonun icadı; yaşamımıza sağlam binalar, köprüler, yollar anlamında katkı sağlasa da, onun yeri, bir misafir gibi kenarda bir yerde toprağın doğasında konumlandırılmasıdır. Yani yukarıdaki fotoğrafın tam tersi görüntüde. Yine de toprağı, yeşili, doğayı bize unutturmayacak görüntü olduğu için emeği geçenler sayesinde bugün için şanslıyız. ☺
----



Kırsal bakkal..
2011 yılında bir seyahatimde çektiğim bir fotoğraf. İç Anadolu'da bir belde. Kış soğuğu ve karla kaplı her yer. Genelde böyledir kırsalda bakkal dükkanları. Dahası, şehirlerde nesli tükenerek, AVM türü iş merkezlerine yenilmiş bakkal dükkanlarının halen yaşayabildiği, yaşatılabildiği küçük yerleşim yerleri.  
Her şey derme-çatma gibi dursa da, oraların doğası böyle. Oysa "bakkal" yazısının ne kadar özenle ve düzgün yazılmış olduğundan anlayabiliriz işlerine verdikleri önemi ve özeni. ☺
----



Çizimde Cesaret..
Her zaman söylerim, bir işe yeteneğiniz olmayabilir. Ancak denemekten korkmamalısınız. Bunun için de cesaret gereklidir. Karşımıza zaman zaman çok acemice çizilmiş portre ya da benzeri bir çalışmayla çıkanları ben takdir ederim. Yapamamış fakat denemiş!.. 
Karınca örneğindeki, "onun yolunda ölmüş olurum en azından" dediği anlatıdaki gibi, cesaretle girişilen her iş değerlidir. Sonrası kişinin isteğiyle gelişecektir. Önemli olan o ilk adımı atarken yanında bulunduracağı cesarettir. 
Oyuncu ve sunucu Uraz KAYGILAROĞLU'nun Twitter'daki bir takipçisinden, kendisine yapılan bu cesaret örneği jest karşısında gösterdiği davranış ve tepki hem doğru bir yönlendirme hem de hafif gülümsememize bir katkı. 
Burada önemli olan; çizimin, çizildiği kişiye ne kadar benzediği değil, çizimi yapan kişinin ortaya koyduğu sanatsal ve estetiksel yansımanın somut halinin, bir sanat değeri olduğudur. ☺
----


Video: "Piston Aşşağa..." 

Anlık Refkleksler..
Sanal platformlarda bizi güldürmüş klasiklerden biri olan "Piston Aşağı" videosunu da bir belge olarak buraya kaydedelim. Yaşamını minibüs toplu taşımacılığından kazanan bir şoför kardeşimizin hiç farkında olmadan, hatta çalışma yorgunluğunun getirdiği hipnotize haliyle belki de, araçta oluşan küçük bir hatanın sonucu olarak anlık refleksle, ağzından dökülen "Piston aşşaaa" cümlesi.. Aynı refleksle bunun dehşet bir şey olduğunu düşünen yolcuların tepkisi, espriyi tamamlayan unsurlar olunca bize de gülümsemek kalıyor her seferinde. ☺

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski