Pazar Notları.. Hayatımızda Sanatın Renkleri Olsun

Pazar Notları.. Hayatımızda Sanatın Renkleri Olsun


Benzer bir örnek, bir spor dalı ile aktif olarak bağlantımız yok, belki de hiç denemedik bile, ancak spor karşılaşmalarındaki rekabet bizi olayın içine çekebildiği için iyi bir seyirci-takipçi olabiliyoruz. 

Dolayısıyla bu şekilde ilgi alanlarımızı da oluşturmuş oluyoruz. 
Şimdi birkaç konuda sizlerin de ilgi duyabileceği notlara yer vereceğim.
Madem müzikten söz ettik, işte güzel bir öneri.. 

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 27.04.2005, Ankara)

Bu haftanın 'Pazar Notları'nda çeşitli konularda önerilerde bulunmak istiyorum. İlgi alanlarına göre kişilerin birbirlerine önerecekleri çok farklı konular olabilir. Bazı konular doğrudan ilgi alanımıza girmese de, merak ettiğimiz için ilgileniriz. 


Örneğin müzik.. Müzisyen değilizdir, her hangi bir enstrüman çalmasını bilmiyoruz  ve merakımız da yok. Fakat dünyanın her yerinden duyabileceğimiz bir müzik bestesinin bize katacağı duygularla iyi bir dinleyici olabiliyoruz. 

Benzer bir örnek, bir spor dalı ile aktif olarak bağlantımız yok, belki de hiç denemedik bile, ancak spor karşılaşmalarındaki rekabet bizi olayın içine çekebildiği için iyi bir seyirci-takipçi olabiliyoruz. Dolayısıyla bu şekilde ilgi alanlarımızı da oluşturmuş oluyoruz. 
Şimdi birkaç konuda sizlerin de ilgi duyabileceği notlara yer vereceğim.
Madem müzikten söz ettik, işte güzel bir öneri.. 


Sür ve Dinle

Ülkeleri araçla gezerken müzik dinle!.. 

Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfada bir aracın penceresinden caddeyi görüyorsunuz. Bir anlamda sürücü sizmişsiniz gibi. Bu sayfada çeşitli ülkelerin şehirleri var. Hangisine tıklarsanız oranın sokaklarını geziyorsunuz. O sırada o ülke yerel radyolarından da müzik dinleme şansınız var. Aracın hızını da ayarlayabiliyorsunuz.


Renklendirilmiş Charlie CHAPLIN filmleri

Renklendirilmiş Charlie CHAPLIN Filmleri..

a-) 28 dk. - Charlie CHAPLIN - "Work" - Color version (Laurel & Hardy)

b-) 30.50 dk. - Charlie CHAPLIN - "The Champion" - Color version (Laurel & Hardy)

Nü model

Sanat modeli fotoğraf koleksiyonları..

Aşağıdaki üç web sayfası; Nü modellere yer veriyor. Desen resim çalışmalarında sanatın önemli bir aşaması olan canlı model üzerinden çalışmanın örneklerini sunuyor. 


Bu sayfalarda ayrıca; Haftalık video çizim seansları, 400+ çizim oturumu videosu, 9000'den fazla aranabilir model referans fotoğrafı, Güzel sanatlar pozları, Aksiyon fotoğrafları, İfade, Ellerin - ayakların - kafaların fotoğrafları, Her ay eklenen yüzlerce yeni fotoğraf, Figürlü Çizim meydan okuması ve FastSketch bölümleri yer alıyor.

https://onairvideo.com/  (açılması problemli) 

Yidio

Netflix'e alternatif olabilecek ücretsiz ve yasal 7 platform..

1- Tubi TV: Kategorilere ayrılmış bir çok ücretsiz film kataloğu bulunuyor. Ayrıca uygulamada, diğer kullanıcıların en beğendiği filmlere de göz atabiliyorsunuz. Platfromdaki filmler yüksek kalitede sorunsuz bir şekilde izlenebilir.

2- Popcornflix: Oldukça geniş bir film yelpazesine sahip olan platform yüzlerce filmi ücretsiz olarak izleyebileceğiniz bir akış servisidir. Ayrıca, Popcornflix Originals adlı özel bir bölüme de sahip. Filmler oldukça iyi kalitede ve sorunsuz çalışıyor.


3- Yidio: Aradığınız filmleri bulabileceğiniz en doğru adreslerden bir tanesi. Platformdaki film kataloğu, Yidio'nun birçok ücretsiz film uygulamasından içerik toplaması nedeniyle devasa boyutta.

4- Sony Crackle: Eski klasikler ve yeni hit filmler içeren en iyi ücretsiz film koleksiyonlarından birine sahip. Film oynatıcı sorunsuz çalışıyor ve kullanımı oldukça kolay. Platformda online olarak birçok diziyi izleyebileceğinizi de söylemeden geçmeyelim

5- SnagFilms: Eğer indie filmleri ve belgeselleri seviyorsanız, SnagFilms tam size göre bir platform. Tamamen ücretsiz olan servis, eleştirel olarak beğeni toplayan bağımsız filmlerden oluşan geniş bir seçkiden oluşuyor.


6- Pluto TV: Bu listedeki en zengin özelliklere sahip ücretsiz film uygulamalarından bir tanesidir. Birçok özelliğe sahip olmasına rağmen basit bir kullanıcı arayüzü vardır. Uygulamayı açtığınızda, ücretsiz filmler ve TV şovları için özel bir sekme ile karşılaşıyorsunuz.

7- Vudu: Reklam destekli ücretsiz filmler için harika bir koleksiyona sahiptir. Platforma düzenli olarak yeni filmler ekleniyor. Ücretsiz filmleri tercih ettiğiniz kalitede izleyebiliyorsunuz. (Kaynak: Twitter - @internetbiIgi)

Music- "Gavan", Loga Ramin Torkian

Biraz da müzik..

Müzik olmadan olmaz!.. Bu hafta da kaliteli müzik dinlemeniz adına bir kaç önerim var..
- "Hasdi Hasdi" > Manpreet Kaur FT Nav Sarao

-  "Sun" (Orchestral Version) > Slusnik Luna

- "Gavan" > Loga Ramin Torkian


- "The Feast at the Capulet" > Orchestra Maffei String Quartet

-  "Symphony of the Forest" > Kitaro

Sunrise Express

Japonya Sunrise Express > Konfor..

Japonya'da 14 vagonlu gece treni her gün seferi var. Özelliği şu; diyelim ki, 12 saatlik yolculuk süresi olan Tokyo'dan Izumo-Shi'ye gideceksiniz. 14 vagonla yola çıkıyor tren ve yolun yarısında Okayama istasyonunda 7 vagonu ayrılıyor diğer 7'siyle yoluna devam ediyor. Daha doğrusu ayrı ayrı yerlere devam ediyorlar. 1 ile 7. vagonlara Sunrise Seto; 8. ile14. vagon topluluğuna Sunrise Izumo deniliyor. 


Şöyle de örnekleyebiliriz. Trabzon-İstanbul arası olsun bu güzergah... Tren 14 vagonla Trabzon'dan yola çıkıyor ve Samsun'a gelince 7 vagon ayrılıyor. İlk 7 vagon yoluna devam ederken, arkadaki 7 vagon ayrı bir tren olarak Ankara'ya devam ediyor. Bir de tren içinde duş kartı alıyorsun. Duş süresi 6 dk ve geri sayımlı. Tasarruf için harika yöntem. 

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski