Komikli Medya - (1).. Petshop, Yeşil Boyalı Çimen, İnek Memesi

Komikli Medya - (1).. Petshop, Yeşil Boyalı Çimen, İnek Memesi

Bu gündem bombardımanı olağan ve normal mi yoksa yapay mı ? Araştırmaya değer. Ben; halka dair can alıcı problemlerin oluşturduğu bir kaç ana gündem dışındaki her gündemin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Bir çoğu yapay olarak büyütülerek; asıl görülmesi, üzerinde



Geçmiş on yıllara göre ülkemizde günübirlik gündem o kadar yoğunlaştı ki, bir çok Avrupa ülkesinin 1 yılda yaşayamayacağı gündemi, biz bir 1 güne, hatta birkaç saate bile sığdırabiliyoruz. 

Bu olaylar ilk bakışta normal gibi gözüküp bir yanılsama yaratarak bize olağanmış izlenimi verebiliyor. Oysa her şeyi ile sitemini oturtmuş gelişmiş bir ülkede bu tür gündemlerin yaşanması mümkün değil. 

Onlar duyduklarında da oldukça komik bulmaktadırlar.Bazen akıl sınırlarımızı öylesine zorlayan gelişmeler oluyor ki, sadece yabancılara değil, artık bize de komik geliyor. 

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 26.01.2022)

Komikli Medya - (01)..
Petshop, Yeşil Boyalı Çimen, İnek Memesi

Geçmiş on yıllara göre ülkemizde günübirlik gündem o kadar yoğunlaştı ki, bir çok Avrupa ülkesinin 1 yılda yaşayamayacağı gündemi, biz bir 1 güne, hatta birkaç saate bile sığdırabiliyoruz. 

Tabi bu gündem bombardımanı olağan ve normal mi yoksa yapay mı ? Araştırmaya değer. Ben; halka dair can alıcı problemlerin oluşturduğu bir kaç ana gündem dışındaki her gündemin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Bir çoğu yapay olarak büyütülerek; asıl görülmesi, üzerinde durulması ve bir an önce çözüm üretilmesi gereken temel sorunların üzerini örtmekte kullanıldığını tahmin ediyorum.


Durum böyle olunca sanal platformların etkisiyle o kadar çok şey yazılıyor ve paylaşılıyor ki, en çok da işin mizahını, ironisini yapanlar çoğunluğu oluşturuyor. Bunu tetikleyen de, birbiri ardına yaşanan güncel olayların bazılarının içeriğinin kendiliğinden mizahı oluşturması.

Dahası, bu olaylar ilk bakışta normal gibi gözüküp bir yanılsama yaratarak bize olağanmış izlenimi verebiliyor. Oysa her şeyi ile sitemini oturtmuş gelişmiş bir ülkede bu tür gündemlerin yaşanması mümkün değil. Onlar duyduklarında da oldukça komik bulmaktadırlar. Bazen akıl sınırlarımızı öylesine zorlayan gelişmeler oluyor ki, sadece yabancılara değil, artık bize de komik geliyor. 
İşte bu haftanın örnekleri.

----

Petshoplar Kasaplar Odasına Bağlandı..


Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, (Aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı) yaptığı açıklamada: "Bizim alanımız hayvanlar olduğu için, bunlar da hayvan olduğu için birleştirildi." dedi.

Konu medyada tartışılınca yeni bir açıklama geldi. Petshopların Kasaplar Odası’na bağlanması: "Yanlış anlaşıldık; Manavlar Odası’na bağlı olan da var."

Hayvan ticareti yapılan petshopların Kasaplar Odası’na bağlandığına dair haber kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bunun üzerine yeni bir açıklama yapan Kasaplar Odası Başkanı, yanlış anlaşıldıklarını söyledi, tüm petshopların değil odalaşamayanların kasaplar odası çatısı altında toplandığını belirtti. Öte yandan Ankara’da 200 petshopun da Manavlar Odası’na bağlı olduğu belirtildi.
----


Yeşile boyanan çimler..


Yozgat Çekerek'te yapılan parkın açılışı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY'ın katılımıyla gerçekleşecek. Fakat çimler sıcağın etkisiyle kurumuş. Hemen pratik çözüm bulundu ve kuruyan çimler açılış için yeşile boyandı.
----


Meme ucu..


Manisa'da bir inek heykeli yapmışlar. Eh fena sayılmaz form olarak.. Çünkü son yıllarda çok kötü örnekler gördük. O örneklerden oluşan bir bölüm ayrıca yapacağım. Peki "bu ineğin özelliği nedir?" sorusunun yanıtı, aklımıza mukayyet olmamızı söylüyor. Heykel ineğin memesini yapmışlar, ancak meme uçları unutulmuş (!). Olabilir.. unutkanlık da insana dair.
----


Şikayet dilekçesi Tweet'le..


Bu da bir yurttaşımızın bulduğu pratik bir uygulama. Madem ki Twitter ve sanal medyayı en alttan en üste herkes kullanıyor, o zaman ortaya çıkan bir problemi aktarmak için dilekçe niyetine bir Tweet yazıp ilgili makama göndermek yeterli.
----

Acar neresi, Erdal'ın soyadı yok mu?..
 

Geçtiğimiz günlerde Sarallar suç örgütüne yönelik operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan iş insanı Erdal Acar tutuklanmıştı. Olay Twitter'da haliyle gündem oldu. İlgili bir haber yazısında, yakalananlar arasında Erdal ACAR'ın da olduğu belirtiliyor ancak okuyanlardan biri kişlileri yeterince tanımadığı için yanlış anlamaya neden oluyor. Haberde "Erdal ACAR da yakalandı." başlığını "Erdal, Acar'da (bir yerleşim yerinde, beldede, ilçede) yakalandı." olarak algılayıp Tweet'inde soruyor: "Acar neresi? Ayrıca bu Erdal'ın bir soyadı yok mu?". İşte mizah kendiliğinden doğaçlama olarak ortaya çıkmış oluyor.
----


Her durum kendi mizahıyla..


Bu haberle ilgili yoruma gerek yok. Her durum, kendi sorunlarını getirirken, kendi mizahını da doğurur. Aksi yönde gelişme ve değişim olmadığı sürece benzer ve böylesi yeni haberlere çok tanık olacağız. 
----


Halden anlayan COVID..


Yukarıdaki bir örnekteki gibi, Twitter kullanıcılarından bazıları içinde bulundukları kariyer sorunlarını yetkili kişiye en kısa yoldan iletmenin fırsatını kaçırmamış. İşin mizahi olan bir yanı bu. Diğeri ise COVID'in ramazanla arasının iyi olmaması (!)..
----


Kulağımıza fısıldayan sözcükler..


Siz yeter ki fotoğrafı çekin hazırlayın. Üzerine; bilinçaltına mutluluk hormonu salgılayacak sözleri sıralamak işin en kolay yanı. Sorgulamayla uğraşmazsan, görüntü "Hayat güzeldir!.." diye fısıldıyor kulağımıza.

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski