8. Kalder Yarışmasında Bir Eserim Finalde

8. Kalder Yarışmasında Bir Eserim Finalde

Bursa'da bu yıl 8.si düzenlenen KALDER karikatür yarışmasında, gönderdiğim iki eserimden bir tanesi finale kaldı. Uluslararası bu yarışmaya 53 ülkeden 354 çizer katılmış ve 818 karikatür gönderilmiş. Bu 818 karikatürden 106'sı jüri ön toplantısında seçilerek finalist karikatürler belirlenmiş oldu. 


Bursa'da bu yıl 8.si düzenlenen KALDER (Türkiye Kalite Derneği) Uluslararası Karikatür Yarışmasına gönderdiğim iki eserimden bir tanesi finale kaldı.

Uluslararası bu yarışmaya 53 ülkeden 354 çizer katıldı ve 818 karikatür gönderildi. Bu 818 karikatürden 106'sı (Yetişkinler Kategorisi, 17 yaş ve üzeri olmak üzere) jüri ön toplantısında seçilerek finalist karikatürler belirlenmiş oldu. 



8. Kalder Yarışmasında Bir Eserim Finalde

53 Ülkeden 354 Çizer ve 818 Karikatür..

Bursa'da bu yıl 8.si düzenlenen ve konusu "Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Kazanacağız" olan  KALDER (Türkiye Kalite Derneği) Uluslararası Karikatür Yarışmasına gönderdiğim iki eserimden bir tanesi finale kaldı. Eserin finalist numarası: 745..

Uluslararası bu yarışmaya 53 ülkeden 354 çizer katıldı ve 818 karikatür gönderildi. Bu 818 karikatürden 106'sı (Yetişkinler Kategorisi, 17 yaş ve üzeri olmak üzerejüri ön toplantısında seçilerek finalist karikatürler belirlenmiş oldu. Söz konusu bu 106 finalist karikatüre; kopya, benzer vb itirazlar için 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar itiraz edilebilecek. İşte itirazlar için e-Mail adresi:  bursa@kalder.org..

Katılım süresi 13 Ocak'ta sona eren yarışmanın konusu "Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız". Bu konu başlığı aynı zamanda 26 Mayıs 2022’de Bursa’da gerçekleşecek olan 19. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun da ana teması. 


Farklı renklerin birlikteliği..

Yarışmaya gönderdiğim ve finale kalan eserimde; farklı renklerdeki karıncaların birlikte hareket ederek zor durumda kalmış başka bir karıncayı kurtarma çalışmasındaki birliktelik metaforunu kullandım.

Bu çizimdeki karıncaların çalışkanlığı ve farklı renklerde olmasıyla, birlikte hareket edebiliyor olmalarını, üretim ve iş dünyasına uyarlarsak hem olumlu mesaj vermiş hem de olması gerekeni yansıtmış oluruz. Çizimin özündeki bakış açım buydu.

Diğer karikatürüme gelince.. 

Okul yıllarımızda basit bir deney vardır. Kısa bir bakır telini, bir adet pilin eksi kutbuna sabitliyoruz. Diğer ucunu da, minik bir ampulün metal bölümüne bağlıyoruz. Ve ampulü pilin artı uç çıkıntısına değdirdiğimizde de lamba yanıyor.


Bu olaydan yola çıkarak; onlarca pilin oluşturduğu tek bir dev pil çizdim. Kablo bağlantısını da deneydeki gibi "dünya ampulünün" metal bölümüne bağlayarak, pilin artı ucuna değdirdim ve aydınlatma gerçekleşmiş oldu. Karıncalar esprisinde olduğu gibi, bu çizimde de pilleri farklı renklerde çizdim. Verilen mesajın yine olumlu ve güçlü olduğunu düşünüyorum. 

Yarışma sonuçları 7 Şubat 2022 Pazartesi günü açıklanacak. Bağlantı adresi: Facebook... 


                         Finalist karikatürüm

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski