Karikatürüm Muğla BŞB 5. Yarışma Albümünde

33. sayfada yer alan karikatürüm

Bana gelen e-Postada ise eserimin, başvurusu yapılan 1324 adet karikatür arasından sergilenmeye layık görülerek katalogda yer aldığı belirtiliyor.

Muğla'da yapılan 5. uluslararası karikatür yarışmasının dijital albümü çizerlere ulaştırıldı. Bu yarışmaya 1 adet çizimimle katılmıştım. 

Toplam 51 ülkeden 409 çizer 1128 adet eseriyle katılım sağladı. Kataloğun önsözünde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ARAS'ın yazısının içinde geçiyor bu rakamlar. 

Bana gelen e-Postada ise eserimin, başvurusu yapılan 1324 adet karikatür arasından sergilenmeye layık görülerek katalogda yer aldığı belirtiliyor.


Yarışmanın konusu bu yıl “Doğal Afetler ve İnsan”dı. İran'dan Ali RASTROO birincilik, Hırvatistan'dan Mojmir MIHATOV ikincilik ve Türkiye'den Ali ŞUR üçüncülük ödülünü kazanmıştı. Mansiyon ödüllerini Hüseyin TANYERİ (Türkiye), Mohammadali KHOLAJI (İran) ve Toso BORKOVIC (Sırbistan) almıştı. "Raşit YAKALI Özel Ödülü" de Türkiye'den  Cemalettin GÜZELOĞLU'na verilmişti.

Belediye Başkanı Ahmet ARAS kataloğun önsözünde şöyle dedi;
"Bu kitapta yer alan her bir karikatür, sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda bir çağrı; doğanın ve insanlığın karşı karşıya olduğu tehlikelere karşı duyarlılık ve eylem çağrısıdır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu uluslararası karikatür yarışmasının beşincisinde sizlerle buluşmanın gururunu yaşıyoruz." 


Bana gelen e-Posta:


Sayın İlgili;
      Eseriniz, Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Karikatür Yarışması’na başvurusu olan 1324 adet karikatür arasından Seçici Kurul tarafından sergilenmeye layık görülerek hazırlanan kapsamlı katalogda yer almıştır.
Katolog’a ulaşmak için linki tıklayınız.
Başarılarınızın devamını dileriz.

- 5. Karikatür Yarışması / Katalog 2024 >

Dijital kataloğun kapağı


33. sayfada yer alan karikatürüm


Muammer KOTBAŞ
(Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Karikatür Yarışması 2024 Türkiye)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski