Fotoğrafların Röntgen Filmleri


Geride kalan haftanın olaylarından bir seçki yaparak, fotoğraflarından sadeleştirdiğim çizgileri konu başlıklarıyla sıraladım. 

(Haftanın Fotoğraf Çizgileri - 2)

Muammer KOTBAŞ

Geride kalan haftanın olaylarından bir seçki yaparak, fotoğraflarından sadeleştirdiğim çizgileri konu başlıklarıyla sıraladım. Böylece yaşananlara tanıklığımızı belgelemiş olduk. Hem de farklı bir bakış açısı ortaya koyarak sorunları bir de böyle gündeme taşımış olduk.

Çizimler, bana özgü kişisel ve bağımsız çizgiler olmadığı için, çizimlerde imza kullanmıyorum. Yani karikatür çizmiyorum, bir anlamda fotoğrafların röntgen filmlerini çekmiş oluyorum. Çünkü odaklanmamız gereken; acısıyla-tatlısıyla, çaresizliği, adaletsizliği, umudu ve sevinciyle yaşamın içinden yansıyanlardır. Hadi, odaklanalım lütfen!


KARACAOĞLAN'IN MEZARINI TALAN EDENLER

(24 Ağustos 2024)
Mersin'in Mut ilçesinde Karacaoğlan Tepesi'nde bulunan "Karacaoğlan Anıt Mezarı", defineciler tarafından talan edilerek harabeye döndü. 
17. yüzyılın şairlerinden Karacaoğlan'ın 1997'de açılışı yapılan fakat yıllar içinde bakımsızlık nedeniyle kendi haline terk edilen anıt mezarı, defineciler tarafından talan edildi. 
Definecilerden dert yanan Muhtar Bülent YÜKSEL, bir mahalleli ile anıt mezardaki deforme olmuş bayrağı değiştirdiler.

---

SEYYAR SATICININ SİTEMİ
(22 Ağustos 2024)
Konya'da kavun satan bir seyyar satıcının aracına el koyuyor zabıtalar. 
Ekmek teknesine el konulan seyyar satıcı: “Malımı geri verin bana, çoluğumun çocuğumun rızkı o.” diyerek sitem etti. Yıllardır çözülmeyen ve sık sık yaşanan bir sorun bu seyyar satıcı konusu. Sürekli böylesi gerginlik yerine düzenleyici ve kalıcı çözüm her iki taraf için de motive edici olacak. Böylece böylesi ilkel görüntülere de son verilmiş olunacak.
---

BESLENME ÇANTALARI BOŞ!

(22 Ağustos 2024)
Bir açık alan röportajında beslenme çantasına ancak bir adet poğaça koyabildiğini söylüyor Anne. Adı üzerinde, beslenilecek gıda çantası fakat beslenebilecek gıdaya erişim yok nerdeyse! Bir de okul çantası ve diğer okul malzeme fiyatları vs. Bu çocuğun masum yüzünde gülümseme duruyorsa halâ, geleceğe dair hepimiz için umut var demektir!
---


EVLERİ YANANLARIN GÖZYAŞLARI

(21 Ağustos 2024)
Aydın / Bozdoğan'da çıkan yangında evi, yeni aldığı eşyaları ve hayvanları yanan köylülerden birinin gözyaşları.
Yaralarının sarılması, maddi zararlarının giderilmesi zor olmamalı. Onlar gözyaşları içinde umutsuz olmayı haketmiyorlar.
---

PESPEMBE TEYZE

(21 Ağustos 2024)
Bazı istisnalar hariç, insanımız genelde renkli giysiler giymeyi pek sevmez. Daha çok koyu ve sade renkler hakimdir günlük yaşamda. O nedenle renkleri her alanda cömertçe kullananlar, mutlaka gündem olur, ilgi çeker. 75 yaşındaki Sakine AKKUL Teyze de Isparta'nın Sav beldesinde renklerle barışık yaşayan biri. Onun rengi pembe. Hatta O'na !Barbie Teyze' de diyenler var.
Çocukluğundan beri pembe rengi çok sevdiğini söyleyen Sakine teyze, "Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım, onlara da pembe pembe bakacağım. Çünkü çok seviyorum” dedi.
---

SOKAKTA ESKİ KARISINI DARP ETTİ

(21 Ağustos 2024)
Manisa'da hamile bir kadın boşandığı eşi tarafından sokakta herkesin içinde dakikalarca sopayla dövüldü.
Olay 16 Ağustos'ta yaşanmış, söz konusu video birkaç gün sonra yayılınca sosyal medyada gündem olmuş ve tepkiyle karşılanmıştı. Hem kadını dövene hem de çevredekilerin yaşananlara duyarsız kalmalarına tepki gösterildi.
---

DİLAN POLAT İÇİN TAHLİYE KARARI


(19 Ağustos 2024)
Kara para akladıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada sosyal medya fenomeni Dilan POLAT için tahliye kararı verildi. Mahkeme POLAT'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
Dilan Polat Kasım 2023’te “Suç gelirlerinin aklanması” suçlamasıyla eşi Engin Polat ile birlikte gözaltına alınmış ve hakkında dava açılmıştı. Polat hakkında bu suçlamaya ek olarak bir de vergi matrahını azaltma suçlamasıyla başka bir dosya daha var.
Dilan ve Engin Polat’ın duruşması 4 Eylül’de görülmeye başlanacak.
---

HAFTANIN FOTOĞRAF ÇİZGİLERİ ARŞİVİ: 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski