"İstediği Gibi Yaşamak Değildir Bencillik"

"İstediği gibi yaşamak değildir bencillik; başkalarına kendisinin istediği biçimde yaşamalarını önermektir... 'Kırmızı Gül' olmak istediği için bencil olmaz kırmızı gül: Bahçedeki öteki tüm çiçeklerin de hem kırmızı hem de gül olmasını isteseydi, işte bu korkunç bir bencillik olurdu." (Oscar WILDE)

Yayın Tarihi: 20 Temmuz 2024, Cumartesi


> "Bağışlayıcılık geçmişi değiştirmez ama geleceği genişletir." 
(Paul BOESE, Fotoğraf: Betül Kalkan (11-A) FYAL Fotoğrafçılık Kulübü)

> "Bu ülkede herkes genel beğeniye göre kendisini sergiler ve kimse kendini ele vermek istemez. Asıl kimliklerini gizlerler. Ve hayatlarını bir casus gibi yaşarlar. Hani şu okyanustaki buz dağları var ya, işte onlar gibidir bizim insanımız. Suyun üstündeki çok az bir kısmını görür ve aldanırsın. Ve çok geçmeden asıl ve bilinmeyen o gövdeye çarpar, parçalanırsın." 
(Halim BAHADIR, Posta Gazetesi, 19 Kasım 2004)

- "Başkalarında suç arayarak, hiç kimse  kendi hikayesini yazamaz." 
(X'ten)


> "Temel olarak kimse benden daha hoşgörülü olamaz. Her düşünceyi haklı görebilirim; nedeni kendine özgü bir düşüncemin bulunmaması değil elbette, benden farklı düşüncelere sahip olacağını bilmemdir". 
(Stendhal)

> "Baskı ve çatışma hiyerarşik bir modelden kaynaklanır. İşbirliği  ve uyum ise bir kurulu düzeni değil, asıl her şeyin benzersiz olmasını amaçlayan bir dünya görüşünden kaynaklanır. Uyumsuzluk ve çatışma, yıkıma yol açar.  işbirliği ve uyum, yaratıcılığı getirir. Yaratıcılıkta da çatışma vardır. Ama bu çatışma değer sistemleri arasında değil, insanla, onun daha fazla işitmek, görmek, dokunmak için verdiği sonsuz arayış arasındaki çatışmasıdır." 
(Gündüz VASSAF, "Cehenneme Övgü" kitabından, s-210)

(Foto: Muammer KOTBAŞ, 16 Haziran 2024 - arşiv)

> "Hiç şüphesiz kader seni hastalığından kurtarmayı benden daha kolay yapacaktır. Ama, senin histerik acılarını ortak umutsuzluğa dönüştürmeyi başarırsam çok kazançlı çıkacağına sen de kendini inandırabileceksin." 
(Sigmun FREUD)

> "Gençler! 
Sakın kişiliğinizi satıp, şunun-bunun sâyesinde bir yere gelmeye çalışmayın. 
"Sâye" gölge demektir. 
Gölgeye girenin gölgesi olmaz.!" 
#SinanATESicinAdalet 
Selma ATEŞ 19.03.2024 tw


> Helen KELLER'e, bir gün insanın başına gelecek en büyük felaketin ne olduğunu sormuşlar. Cevabı şu olmuş: "Gözleri olduğu halde görmemek!"

> "İstediği gibi yaşamak değildir bencillik; başkalarına kendisinin istediği biçimde yaşamalarını önermektir... 'Kırmızı Gül' olmak istediği için bencil olmaz kırmızı gül: Bahçedeki öteki tüm çiçeklerin de hem kırmızı hem de gül olmasını isteseydi, işte bu korkunç bir bencillik olurdu." 
(Oscar WILDE)

(Foto: Muammer KOTBAŞ, 21 Haziran 2014- arşiv)

> "Makine uygarlığı, onu oluşturan insanlık için yüce değere sahip olmayan tek uygarlıktır. Sorun, bir uygarlığın yalnızca bilimin ya da o anın uygarlığı olarak dinden başka bir kavrama dayandırılıp dayandırılamayacağının görülmesine kalıyor". 
(Matraux)

> Hüküm giymiş bir suçlu asılmak üzere idam yerine götürülmektedir. Tam Ali'nin önünden geçerken, durur ve büyük bir hiddetle yüzüne tükürür. Halife'nin yanındakiler ne yapacalarını şaşırırlar, fakat o, onlara şu emri verir:
- "Bu adamı derhal serbest bırakın. Bizden sonra gelecekler O'nun suçunu unuturlar da benim yüzüme tükürdüğünden dolayı asıldığını zannederler".


> "Dünyadaki tüm servet, onu sürdürmek için gereken insan gücü olmadan anlamsızdır.
Bağımsızlık, kişinin üretken gücünü kullanma yeteneğini artırır.
Bağımsızlığınızı en üst düzeye çıkarmaya çalışın." (?)

- "Yalanın gücü doğrunun güçsüzlüğünden değildir. Yalan teşkilat kurmuş, doğru yalnızdır." 
(Yaşar Kemal)

- "Nedir taht? kadifeyle kaplanmış, yaldızlı bir parça tahta. Devletim ben burada halkın temsilcisi yalnızca ben'im. hata yapmış olsam bile, beni halkın içinde eleştirmemeliydiniz. İnsanlar kirli çamaşırlarını evde yıkar. Fransa'nın bana olan ihtiyacı, benim Fransa'ya olan ihtiyacımdan daha fazla." 
(Napolêon BONAPARTE)


(Foto Muammer KOTBAŞ- 11 Mart 2011, arşiv)

Arşiv:

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski