"Turhan SELÇUK Karikatür Yarışması" 2024 Birincilik Ödülü İptal Edildi

"Turhan SELÇUK Karikatür Yarışması" 2024 Birincilik Ödülü İptal Edildi

Bu yıl Milas/Muğla'da 14.sü yapılan "Uluslararası Turhan SELÇUK Karikatür Yarışması"nın birincilik ödülünün iptal edildiği açıklandı.

Yayın Tarihi: 25.05.2024, Cumartesi

Bu yıl Milas/Muğla'da 14.sü yapılan "Uluslararası Turhan SELÇUK Karikatür Yarışması"nın birincilik ödülünün iptal edildiği açıklandı.

25 Mayıs 2024 tarihli açıklamada tartışmalara konu olan eserle ilgili, intihal yaptığı iddiası araştırılmış ve bu kişinin evvelce başka sanatçılara ait çok sayıda karikatürü kopyalayarak çeşitli yarışmalara katıldığı belirlenmiştir." denildi.



Yarışmanın kazananlarla ilgili sonuçları açıklandığında ve ödül kazanan karikatürler basın-yayın organlarında yayınlandığında; birincilik ödülü verilen Mehmet Akif ÖZDAL isimli kişiye ait eserin yapay zeka ile oluşturulduğu iddiaları ortaya atıldı. Konu 10 gündür karikatürcülerin bir numaralı gündemindeydi. Yoğun tartışmalar üzerine Mehmet Akif ÖZDAL, açıklama yazısını İzel ROZENTAL'a iletmiş ve bütün iddiaların asılsız olduğunu, kendi kariyerine saldırı yapıldığı ve haksız bir şekilde suçlandığını belirtmişti.

Artan yoğun tepkiler üzerine jüri yaptığı incelemede, birincilik ödülü alan çizimin sahibinin daha önce de başkalarına ait karikatürleri kopyalayarak çeşitli yarışmalara katıldığını belirlediklerini, bu nedenle de 2024 birincilik ödülünü iptal ettiklerini kamuoyuna duyurdular.  

Jürinin yaptığı açıklama şu şekilde;


Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne
Milas
25 Mayıs 2024
Konu: Birincilik Ödülünün İptali

Milas Belediyesince bu yıl 14.sü düzenlenen "Uluslararası Turhan SELÇUK Karikatür Yarışması"nın 11 Mayıs 2024 günü Milas'ta gerçekleşen jüri toplantısı neticesinde birincilik ödülü kazanan eserin sahibi MEHMET AKİF ÖZDAL'ın intihal yaptığı iddiası araştırılmış ve bu kilşinin evvelce başka sanatçılara ait çok sayıda karikatürü kopyalayarak çeşitli yarışmalara katıldığı belirlenmiştir.

Bu nedenle 2024 birincilik ödülünün iptaline karar vermiş bulunuyoruz.

Saygılarımızla

Jüri Başkanı: Kamil MASARACI
Üyeler:
Ruhan SELÇUK
İzel ROZENTAL
Fahriye ÇITAKLI
İpek ÖZSÜSLÜ
Eda UZUNOĞLU
Julie BOSEMBES
Simon BAERT
Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN

Mehmet Akif ÖZDAL'ın yarışmaya gönderdiği çizime
verilmiş olan "2024 Birincilik Ödülü" İPTAL edildi.

Jürinin, "2024 birincilik ödülü iptali" açıklaması

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski