Hayvanlarla Sevgi İlişkimizi Gözden Geçirelim

Hayvanlarla Sevgi İlişkimizi Gözden Geçirelim


Bu hafta sonu hayvanlar dünyasını biraz daha analiz edelim. Ama bu defa sevgi kavramının birlikte nasıl daha vazgeçilmez olduğuna vurgu yaparak. 


Bu doğa dostlarımız bizi dünyalarına kabul ettikleri için, öncelikli teşekkür borçluyuz onlara. Biz sonradan katılım sağlayıp, zaman zaman onların doğal yaşam ortamlarına müdahale ettik, zarar verdik ve hatta yok ettik. 


Dahası, soylarının tükenmesine varacak kadar zalimce girişimler yaptık. Bu özeleştiriyi kabullenip, benzer hatalar yapmamak, bize düşen insanca bir davranış olacaktır.



Doğayı kirletiyor olmamız, avcılık gibi etmenler de bu saldırının tuzu biberi oluyor. İstatistiklere göre 1500 yılından bu yana doğada 784 türün tükendiğinin kesin olduğunu bildiriyor Dünya Korunma Birliği.


Kuş olmayan dinozorların neslinin tükenmesinin, büyük bir göktaşı sonucunda olduğu; mamut, yünlü gergedan gibi hayvanların da buzul çağında yaşadıklarından, sıcağa uyum sağlayamadıkları için soylarının tükendiğini söylüyor bilimsel araştırmalar.



Bu doğal gelişmeler bizim dışımızda yaşanmış olduğu için, yapılacak en iyi şey, şu andan itibaren sonrasına bakmak ve gelişmeleri bilimle, insani aklımızla, mantığımızla yaşanabilir bir dünyaya dönüştürmek.



İnsan olarak bizler yeryüzünde çoğaldıkça bir çok hayvanla bir arada yaşamak durumunda kaldık. Daha doğrusu onların dünyasında biz çoğaldıkça onlar bizim ortamlarımızda, sokaklarımızda kuşatılmış olarak kaldılar diyebiliriz.


Onlar içgüdüleriyle, koku ve ses algılarıyla hayatta kalabildiklerinden, yapacakları her davranışın biz insanlara karşı olmadığını, kendi yaşam konforlarını (güvende olmak) korumak amaçlıdır. Bunun bilincinde olarak her hayvanın doğasal davranışını anlamaya çalışarak, en azından aramızdaki sevgi bağını koruma yoluna gitmeliyiz 

Benzer Paylaşımlar                            :


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski