Film, Müzik, Web ve Video Önerileri

Film, Müzik, Web ve Video Önerileri

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 2013)

Bu Pazar Notlarında sizlere sinema filmlerinden, kaliteli müziklerden, birkaç web sayfasından ve Youtube'dan önerilerde bulunacağım. İlerleyen haftalarda bu önerileri çeşitlendirerek sürdürmeyi planlıyorum. 

Örneğin; zeka oyunları, yanılsama bulmacaları, pek duymadığımız ya da pek az bilinen kısa yararlı bilimsel bilgiler, telefon uygulamaları, çizim programları, kitap önerileri ve tabi yine sinema, müzik, web ve video örnekleri.

(Pazar Notları - 22. Bölüm)

Bu Pazar Notlarında sizlere sinema filmlerinden, kaliteli müziklerden, birkaç web sayfasından ve Youtube'dan önerilerde bulunacağım. İlerleyen haftalarda bu önerileri çeşitlendirerek sürdürmeyi planlıyorum. 


Örneğin; zeka oyunları, yanılsama bulmacaları, pek duymadığımız ya da pek az bilinen kısa yararlı bilimsel bilgiler, telefon uygulamaları, çizim programları, kitap önerileri ve tabi yine sinema, müzik, web ve video örnekleri.

Film Önerileri..

1- "Truth and Justice"

Andres, karısı ile birlikte kendilerine yeni bir yaşam kurmak için borçla yeni bir çiftlik alır. Andres ve karısı, bu fakir toprakları hayallerindeki yere dönüştürebilmek için inançları ile savaşmak zorunda kalır.


2- "The Farewell"

Büyükannelerinin hastalandığını öğrenen Çinli bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor.





3- "Just Mercy"

Avukat Bryan Stevenson, adaletin yerini bulması için büyük bir mücadeleye girişir. Harvard'dan mezun olduktan sonra Bryan'ın para kazandıran işlerde yer alması beklenir. Ancak o, Alabama'da haksız yere mahkum edilen bir adamın peşinden gider.



4- "The Art of Racing in the Rain"

Enzo isimli yaşlı bir golden cinsi köpeğin gözünden, akıp giden dünyayı gözlemleyerek, bir araba yarışçısı olan sahibi Denny, beyin tümörü savaşı veren eşi Eve ve kızları Zoe'den oluşan ailesinden aldığı hayat derslerini uygulayarak geçirmektedir.



5- "A Hidden Life"

Avusturyalı Franz Jägerstätter, II Dünya Savaşı’nda yaşananların ardından Naziler için savaşmayı reddeder ve bu yüzden de 1943 yılında idam edilir.




6- "The Painted Bird" 

II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru, küçük bir çocuk ebevenyleri tarafından terk edilir. Yapayalnız bir şekilde köyleri dolaşmaya başlayan çocuk, bu sırada birçok korkunç şeye şahit olur.



7- "The Best of Enemies"

1971 yılında Durham, Kuzey Karolina’daki okulların ırk ayrımının kaldırılması üzerine düzenlenen zirvede yaşananlar, Durham, Atwater ve Ellis’in hayatını sonsuza kadar değiştiriyor.




8- "Promising Young Woman"

Okulu bırakmak zorunda kalan kadın, ebeveynleriyle birlikte yaşamakta, bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır


9- "Give Me Liberty"

Vic, tıbbi nakliye sürücüsü olan bir adamdır. Bir grup yaşlı Rus'u bir cenazeye götürmekle görevlendirilen Vic, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Yollar düzenlenen bir protesto sonucu kapatılmıştır ve bu yüzden Vic grubu cenazeye yetiştirmekte zorlanır



10- "King of the Belgians"

Belçika Kralı Balkanlar'da kaybolur ve gerçek dünyaya uyanır...







11- "On the Milky Road"

Film bir adamın hayatının üç farklı dönemine değiniyor. Bosna Savaşı'nda sütçü olarak cepheye süt taşıdığı günler, gizemli İtalyan bir kadına âşık olduğu dönem ve keşiş olarak inzivaya çekilip hayatını düşündüğü dönem.




12- "Swallow"

Genç bir kadın olan Hunter, bir süre sonra aralarına katılacak olan bebekleri için oldukça heyecanlıdır. Hamile olan Hunter, hamileliğinin başlarında tehlikeli nesneleri yutmak ister.




13- "Billy Lynn's Long Halftime Walk"

Bir akeri timin sekiz üyesi, Irak'taki çarpışmadan sağ çıkmayı başarır. Çatışmayı kayda alan muhabir, görüntüleri haber olarak yayınlar. Sonrasında grup kahraman olarak ilan edilecek ve bu durum her birinin hayatını değiştirecektir.


Müzik Önerileri..

- "A Whiter Shade of Pale" / David LANZ
- "An De Medar" / Annwa
- "Cello0pa" / The Piano Guys 
- "Floating Down the Silent Storm" / Gandalf
- "Gavan" / Loga Ramin Torkian
- "Harem" / David Arkenstone FT Charlee BROKS
- "Into The Abbys" / Jackson Mullane, (Romantic)
- "Masti" / Farid FARJAD
- "Ride of The Valkyries" / Richard Wagner
- "Slow Piece" / Vangelis FT Stina Nordestam


Web Sayfası Önerileri..

- Sinemadaki bütün filmleri izleyebileceğiniz bir site

Google Earth bağlantılı bir sayfa. Tıkladığınız markalarla ilgili merkeze gidip 3 boyutlu gezebiliyorsunuz.

- Doğa Kaşifi..

- İllüstrasyon


Youtube / Video Önerileri..

- "Ada Sahillerinde" / Marianna Papamakariou- Matia Mou (San pas sta ksena) 
- "Hederlez" / Taiana MITIOGLO (Gagauz Version)
- "Hederlez" / Tatiana Mitioglo) Concert 2021, Easy Sounds

"Eğlencesini Yitiren Ülke" (Belgesel)

"Eğlencesini Yitiren Ülke (Belgesel)
Gazeteci Cüneyt ÖZDEMİR'in Youtube hesabında yeni gösterime giren bir belgesel. Türkiye'nin çok yeni geçmişine ışık tutuyor. Karikatür ve mizah dünyasının nasıl köreltildiği 32 dakikalık bu videoda ele alınıyor. Çizerlerle röportajlarda o günlere değiniyorlar. 

Erdal İNÖNÜ, Turgut ÖZAL, Süleyman DEMİREL

40 yaş altı kardeşlerim siz bilmezsiniz.. Bu ülkede bir zamanlar öylesine hoşgörü ve anlayış içindeydiler ki en alttan en üste kadar insanlar, doya doya mizah da yapılırdı eleştiri de.. Siyasi figürler, kılıktan kılığa çizilen karikatürleriyle ve çizerleriyle öylesine barışıktılar ki, çizerlerle bir araya gelir, kendi karikatürlerinden oluşan sergilere gider, yapılan kendi taklitlerine candan gülümserlerdi..


Sevgili kardeşlerim. demokrasi önemli bir kapsayıcı unsurdur. Onu yitirince birçok şeyi de yitirmiş oluyorsunuz. Demokrasi için mücadele etmelisiniz. Bugüne bakarak karamsarlığa kapılmayı asla düşünmeyin! Belgeselde yaşananlar bu ülkenin gerçeği, sizin gerçeğinizdir.. Bu gerçek hayallerde kalmasın! 
(O dönemlerin hoşgörü ortamını Sedat PEKER de böyle anlatırdı diye tahmin ediyorum.)

Belgeseli izlemek için:



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski