Aniden Video.. Elmadan Gökkuşağına

Aniden Video.. Elmadan Gökkuşağına


Sanal/dijital platformlarda her gün binlerce video karşımıza çıkmaktadır. Bunların aralarında iyi, kötü, harika, güzel, berbat, gereksiz.. vb. gibi nitelendirebileceğimiz türden olanları var. 

Bazıları anlık yakalanan görüntülerden oluşurken, bazıları da şaka yapmak, ilgi çekmek için hazırlanmış, kurgulanmış videolardır. 


Bir de eğitici, öğretici, seyahat/bilgilendirici, müzik, klip ya da kişinin (hesap sahibinin) kendi yaşamına dair kesitlerin sunulduğu videolar hazırda bulunuyor. 

Özellikle evcil hayvan türlerinin içinde olduğu ve çoğunlukla (bize göre) komik olarak algıladığımız videolara değinmiyorum bile. 


Video alanında yeni denemeler..

Bu saydığımız video çeşitlemesine karşın, zamanla yeni bir video türü/türleri daha gelişir mi? Neden olmasın!. İnsanlar her an yeni arayışlar ve ilginçliklerin ardına düşmüşse, mutlaka yenileri eklenecektir.

Altta seyredeceğiniz kısa videolar işte sözü edilen yeniliğe örnek sayılabilecek türden. En azından o yolda düşünülmüş denemeler diyebiliriz. En belirgin özellikleri; 4 ile 11 saniye arasında sürelerinin olması. Çok kısa sürede seyredene sürpriz bir sonuç sunması. Karikatürde de bu özellik geçerlidir. Okuyucunun beklemediği bir final esprisi, karikatürü etkili duruma getirir. Burada da sonuç aynı. Final sahnesinde herhangi bir objeye, nesneye veya bir duruma sabitleniyoruz. 


Çekim aşaması..

Bu videoların diğer bir özelliği, hazırlık/çekim aşamasındaki öngörüdür. Yani seyircinin merak edip sürprizle karşılaşacağı final, hazırlayıcı açısından önceden görülüp ya da düşünülüp tasarlanarak oluşturulmasıdır. O nedenle çevreyi gözlemlerken, finali görerek video çekimine başlayabilme pratiğine hazır olunmalı.

Diğer 'Ani Videolar':
----------------------------

(7 sn.)

(8 sn.)

(11 sn.)


(9 sn.)

(5 sn.)

(6 sn.)

(devamı gelecek..)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski