Komikli Medya.. Gerçeklerden Uzaklaşmayalım

Komikli Medya.. Gerçeklerden Uzaklaşmayalım

Yazılı, görüntülü, yazmalı, çizmeli medyada her gün o kadar komik durumlar oluyor ki, bir çoğu komedi dediğimiz düzeyli durumdan çok uzak, sadece basit bir komiklik yansıtıyor. Bunları görebilmek için özel bir çalışma yapmanız gerekmiyor. 

Günün temposundan uzaklaşıp, "Bakalım neler yazılıp çizilip, paylaşılıyor!" diye sanal platformlara girdiğinizde her an karşınıza çıkabilecek kadar malzeme enflasyonu ile karşılaşmanız olası. 
İşte örneklerden bazıları..
------


   

Portre Rolüne Oyuncu Aranıyor..

"30 Ağustos"u coşkulu kutlamaktan uzaklaştırıldığımız şu yıllarda, gazeteler yine de o coşkuyu edimsel olarak yaşıyormuş gibi yapmaları da gözden kaçmıyor. Bu yıl bu konuda birincilik Posta gazetesinin oldu. Yayımladıkları bir portreyi ATATÜRK olarak görmemizi istediler. Ama zorlama bir davet olmuş. Bunu yaparak komik bir durum yarattılar ancak düzeysiz olanından olmuş. 
Diğer gazeteler şimdilik bir sapma eğilimi göstermediler.
-----

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 20 Haziran 2004)



"Boş Yapma Abdul....

Kadın Voleybol takımımız başarıda hep bunu yapıyor. Ülke gururu böyle yaşanır. 
Son yılların güçlenen yüzdelik ellilik modası (!) "kendinden olmayanı dışlamak, farklı olanı yok saymak" anlayışıyla ne diyeceğini bilemez biçime dönüşmüştür. İsimleriyle içine gömüldükleri çamurun uyumlu kombinasyonu olması gereken reel bir sonuç.
-----



"Beğenmezsen Turu geçemeyeceğiz.."

İlk kez Avrupa Kupalarına katılan AdanaDemirspor, bu sınavını başarıyla vermiştir. En son Genk maçı rövanşında da turu geçemeyişi bir şanssızlıktı. 
Maç 1-0 devam ettiği sırada yukarıdaki paylaşımı yapan arkadaş, her şeyin sadece sahada olmadığını, tribünden bir enerji birikimiyle takıma sinerji göndermek gerektiğini fark etmiş ve çağrı yapmış. Maçın heyecanından olsa gerek ki kimsenin gözü bu paylaşımı görecek durumda değilmiş.
Oysa yapılacak şey, eğlencesine beğeniye tıklamak olmalıydı. Ama olmadı. Maç uzatmalara kaldı, penaltılara gidildi ve atılamayan bir penaltı nedeniyle elendi Adana'nın gururu.
Aslında ben tıklayabilirdim. O nedenle hepimiz suçluyuz!..
-----


Kötü Karakter Emre..

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa Konferans Ligi Grup kuraları çekimini canlı yayınlayan "Sokrates Dergi" Youtube kanalı, yaklaşık 18 bin meraklı izleyiciye ulaştı o an.
Yazışma bölümü de aynı yoğunlukta akan yazılarla dolup taşıyordu.
Bu takımları seven var sevmeyen var..
Ancak Emre BOZTEPE isimli kullanıcı arkadaş; 
"Fener Ludogorets'i geçemez hahahhahaha!..." mesajıyla çok eğlenmişe benziyor. Çünkü bu maç ile ilgili bir görüş veya tahmin bildirmekten çok, Yeşilçam filmlerindeki kötü adam karakteri Erol TAŞ gibi kötü olmanın zirvesindeki keyfini çıkarıyor gibi olmuş bu kahkahasıyla.
-----



"Boşuna Tıklama.."

Sanal platformlardaki haber kanalları haberi öylesine gizemli ve meraklandırıcı başlılarla sunarlar ki, tıklayıp içeriği görmezsen çok şey kaçırmışsın gibi hissettirirler okuyuculara. Bu tür başlıklar görünce ben kesinlikle tıklamıyorum. Biraz gezinince zaten haberin ayrıntılarına başka paylaşımlarda ulaşıyorsun. Bir de bazı kimseler var ki, onlar tıklamış olup, hiç de öyle abartıldığı kadar bir gizem olmadığını görüp hayal kırıklığına uğrayınca, başkaları da aynı hayal kırıklığını yaşamasınlar diye paylaşımın altına; "Boşuna tıklama", "Başlıkla alakası yok", "Tıklamaya değmez" gibi uyarılarda bulunuyor ve kamu hizmeti yapmış oluyorlar.
Yukarıdaki bu kullanıcı hesabının ismini bu yüzden beğendim: "Boşuna Tıklama.. Aha olayın haberin iç yüzü bu işte!"
-----


Maarem..

Geçen hafta tanışmıştık "Mücella Teyze" ile.. Bu hafta da O'nsuz geçmez.
Maarem'le ilgili dediklerine de katılmamak elde değil!..
-----

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski