"Herne Bay" Karikatür Festivali 2023: "Hayat Bir Kumsaldır!"

"Herne Bay" Karikatür Festivali 2023: "Hayat Bir Kumsaldır!"

Karikatürcüler, canlı çizim yapacakları ve popüler etkinliğin on yılına kadeh kaldıracakları yıllık "Herne Bay" Karikatür Festivali için önümüzdeki hafta sonu Kent'e gidecekler.. Bu yılın teması “Life's a Beach!”, (Hayat Bir Sahildir!) festivalin canlı etkinliğinin 2017'den beri olduğu


"Herne Bay" Karikatür Festivali 2023: "Hayat Bir Kumsaldır!"

Karikatürcüler, canlı çizim yapacakları ve popüler etkinliğin on yılına kadeh kaldıracakları yıllık "Herne Bay" Karikatür Festivali için önümüzdeki hafta sonu Kent'e gidecekler.


Bu yılın konusu “Life's a Beach!”, (Hayat Bir Kumsaldır!) festivalin canlı etkinliğinin 2017'den beri olduğu "Herne Bay" İskelesi'nde değil, Beach Creative galerisinde gerçekleştirileceğine bir selam niteliğinde.

Bunun nedeni, iskeleyi yönetenlerin 2022 festivalindeki bazı siyasi içeriklere istisna getirmesi ve bu yıl organizatörlere neler çizip çizemeyeceklerine dair bir talep listesi sunmasıdır. İfade özgürlüğü adına etkinliğin başka bir yerde düzenlenmesine karar verildi.


Karikatürcüler, 5 Ağustos Cumartesi saat 14.00'den itibaren ve 6 Ağustos Pazar saat 12.00'den itibaren Beach Creative'de büyük panolara ve tuvallere karikatür çizecek, sahil gözetleme tahtaları yapacak, karikatür portre çizecek, atölyeler düzenleyecek ve büyük bir bant karikatür yaratacak.

Hayat Kumsaldır!” adlı bir sergi. 4 Ağustos Cuma günü Beach Creative'de açılıyor. Her zaman olduğu gibi, festival konusuna yanıt veren çok çeşitli şakalar ve politik karikatürler yer alacak.

Beach Creative, Beach House, Beach Street, Herne Bay CT6 5PT'da. Sergi 17 Ağustos Perşembe gününe kadar devam ediyor. Galeri her gün 10:00-16:00 saatleri arasında açıktır.
-----


 PCO ile Balina ve Yunus Koruma..

Beach Creative'deki Rossetti Odası'nda ana serginin yanı sıra, "PCO ile Balina ve Yunus Koruma" (PCO with Whale and Dolphin Conservation) tarafından düzenlenen ve yakın zamanda Avam Kamarası'nda gösterilen “Esaretin Sonuna Kadar Son Ver” sergisi yer alıyor. Bu sergi kapsamında ücretsiz çizim atölyeleri de düzenlenecektir.
-----



Duchamp ve Karikatürcüler..

Seaside Museum'da küratörlüğünü David Cross'un yaptığı “Duchamp and the Cartoonists” (Duchamp ve Karikatürcüler) adlı sergi şimdiden açıldı. Karikatür etkinliğinin başladığı ve son on yılın kutlandığı 2013 Marcel Duchamp sanat festivalinden karikatürler, fotoğraflar ve diğer eserler yer alıyor.

Orijinal festival, Fransız kavramsal sanatçısının kasabada kalmasının 100. yılını kutladı. “Ben ölmedim; Herne Bay'deyim," diye ünlü bir kartpostal yazdı. Duchamp'ın kendisi de bir karikatüristti ve dizide onun bazı çalışmaları yer alıyor.


Sahil Müzesi, 12 William Street, Herne Bay CT6 5EJ adresindedir ve Salı'dan Cumartesi'ye 11:00-16:00 saatleri arasında açıktır. Sergi 9 Eylül Cumartesi'ye kadar devam ediyor.

Hafta sonu canlı etkinliğe katılan karikatürcüler: 
Nathan ARISS
Jeremy BANX
Andrew BIRCH
Sarah BOYCE
Dave BROWN
Des BUCKLEY
Chris BURKE
Ben CHILTON
Pete DREDGE
Clive GODDARD
Alex HUGHES
Tom JOHNSTON
Kathryn LAMB
The Surreal McCOY
Glenn MARSHALL
James MELLOR
Rob MURRAY
Dean PATTERSON
Royston ROBERTSON
Zoom ROCKMAN
Martin ROWSON
Pete SONGI
Guy VENABLES.

(Kaynak: procartoonists)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski