Öğrencilere Pasta İkramıyla Verilen Çok Önemli Bilgi

Öğrencilere Pasta İkramıyla Verilen Çok Önemli Bilgi

Belçika'da UNESCO toplantısı yapılacaktır. Türkiye'den de bu öğretmen arkadaşımız davet edilir. Brüksel'e varır ve toplantıyla ilgili izlenimlerini şöyle anlatır; 
- "Toplantının yapılacağı salonun büyük bir yer olacağını beklerken, bizi bir okulun salonuna götürdüler. Üstelik salon okulun..


Salonda yerimizi aldık ve bir süre etkinliğin başlamasını bekledik. Çocuklar sıkılmış ve sesleri yükselmeye başlamıştı. Derken okulun müdürü sahneye çıktı. Çocuklara sakin olmalarını ve şimdi kendilerine pasta ikram edileceğini söyledi. 

Çocuklar sevinçle ve alkışlarla karşıladılar bu anonsu. Benim şaşkınlığım daha da artmıştı. Neler oluyordu böyle!.. Anlayamıyordum. Hani, olması gereken resmi konuşmalar, protokol, prosedür vs.. 

(Taslak illüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 10 Ağustos 2020)
 ©   Copyright, KotbasArtColors

Öğrencilere Pasta İkramıyla Verilen Çok Önemli Bilgi

Orta dereceli okulların yaz tatilinin başladığı şu günlerde, çok beğendiğim iki anlatının bir tanesine yer veriyorum. Çağdaş eğitimin nasıl olması gerektiğine dikkati çeken bu iki örnek, başta öğrenci-öğretmen olmak üzere hepimizi fazlasıyla ilgilendiriyor. 

İlk aktaracağım olay, yıllar önce TRT radyosunun bir yayınına katılan bir öğretmenin anekdotuydu. 


Anımsayabildiğim kadarıyla aktarmaya çalışacağım.

Belçika'da UNESCO toplantısı yapılacaktır. Türkiye'den de bu öğretmen arkadaşımız davet edilir. Brüksel'e varır ve yaşadıklarıyla ilgili izlenimlerini şöyle anlatır;

- "Toplantının yapılacağı salonun büyük bir yer olacağını beklerken, bizi bir okulun salonuna götürdüler. Üstelik salon okulun öğrencileriyle doluydu. Bu manzara karşısında çok şaşırdım. Böylesine ciddi ve resmi bir toplantı neden bir okulun salonunda yapılıyor ve öğrencilerin burada bulunma nedeni ne olabilirdi ki?


Salonda yerimizi aldık. Bir süre etkinliğin başlamasını bekledik. Çocuklar sıkılmış ve sesleri yükselmeye başlamıştı. Derken okulun müdürü sahneye çıktı. Çocuklara sakin olmalarını ve şimdi kendilerine pasta ikram edileceğini söyledi. Çocuklar sevinçle ve alkışlarla karşıladılar bu anonsu. 

Benim şaşkınlığım daha da artmıştı. Neler oluyordu böyle önemli UNESCO toplantısında!.. Anlayamıyordum. Hani nerede olması gereken resmi konuşmalar, protokol, prosedür vs.. 

Hiçbiri yoktu.

Pastalar dağıtıldı ve bitti. Fakat bu sadece öğrencilerin yarısına yetmişti. Diğer yarısı alamamış oldu. Öğrencilerin yarısı pastalarını yemeye başlarken, alamayanlar üzülmeye ve bu durumu protesto etmeye başlamıştı. Pasta almış olanlar da arkadaşlarının bu durumu karşısında şaşkın ve mutsuzdu. Salonda küçük çaplı bir kaos yaşanıyordu şimdi. 

Ben bu kez, 'bakalım daha neler olacak?' diye merakla beklerken, okul müdürü yeniden sahneye çıktı. Sessiz olmalarını söyleyerek çocuklara seslendi;
- 'Dinleyin çocuklar! Şimdi size çok önemli bir şey söyleyeceğim.'

Salonda bir anda sessizlik oldu. Öğrenciler merakla müdürün ne söyleyeceğine odaklandılar. 

(Taslak illüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 6 Ekim 2020)
 ©   Copyright, KotbasArtColors



Müdür konuşmasını sürdürdü;

- 'Bakın çocuklar! Az önce size pasta ikram edildi. Bir bölümünüz alabildi bir bölümünüz alamadı. Alabilenler pastalarını yerken, alamayanlar doğal olarak üzüldü. İşte, bir ülkenin kaynakları, o ülkenin halkına eşit olarak dağıtılmazsa o ülkede kaos çıkar
Pastalarını alamayanlar üzülmesin, şimdi pastanın devamı geliyor.

Müdür, törenin sona erdiğini açıklayarak konuşmasını bitirdi, sahneden indi. Alamayanların da pastalarının servisi yapıldı. 

Şaşkınlığım şimdi daha da artmıştı. Bir anlam verememiştim. Bu merakımı gidermek için doğruca kulise geçtim. Müdüre, şaşkınlığımdan söz ederek böyle bir toplantı beklemediğimi belirttim. 


Okul Müdürü; toplantının amacına uygun iletiyi, bu yaşlarda çocuklara vermenin, onların gelecekleri açısından çok önem taşıdığını belirterek böyle bir etkinlik düzenlediklerine vurgu yaptı. Bu etkinliğin Rehberlik Öğretmeni tarafından hazırladığını söyleyince, merakımı gidermiştim. Fakat mesajın bu kadar etkili biçimde verilmiş olması karşısındaki şaşkınlığımı ve hayranlığımı da gizleyememiştim."



 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski