ADAMDER'den Katılım Belgesi

ADAMDER'den Katılım Belgesi

Bu yıl düzenlenen ve tam adı "3. Ulusal Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Karikatür Yarışması 2023 İstanbul Türkiye" olan yarışmasından katılım belgesi gönderildi.. Son katılım tarihi 25 Nisan 2023 olan yarışma amatör ve profesyonel tüm çizerlere açıktı. E-posta ile en..


Bu yıl düzenlenen ve tam adı "3. Ulusal Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Karikatür Yarışması 2023 İstanbul Türkiye" olan yarışmasından katılım belgesi gönderildi.. Son katılım tarihi 25 Nisan 2023 olan yarışma amatör ve profesyonel tüm çizerlere açıktı. 

E-posta ile en fazla 5 eser gönderilebildi.. Derneğin yarışma duyurunda 2023 konusu hakkında şu açıklama yer alıyordu: "Militarizm, Patriyarka ve Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği olarak belirledi. 


ADAMDER'den Katılım Belgesi

Bu yıl düzenlenen ve tam adı "3. Ulusal Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Karikatür Yarışması 2023 İstanbul Türkiye" olan yarışmasından katılım belgesi gönderildi. 

Son katılım tarihi 25 Nisan 2023 olan yarışma amatör ve profesyonel tüm çizerlere açıktı. E-posta ile en fazla 5 eser gönderilebildi. 

Derneğin yarışma duyurunda 2023 konusu hakkında şu açıklama yer alıyordu: 
"Militarizm, Patriyarka ve Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği olarak belirledi. Kadınlar üzerindeki erkek egemenliği, dünyanın her yerinde, her dönemde ve hayatın her alanında yüzyıllardır değişik biçimler alarak devam edegelmekte. Bu egemenlik, her ülkenin yerel kültürel izlerini taşısa da sonuçta o ülkelerin hakim egemenlik yapısının ihtiyaç duyduğu biçimde toplumsal cinsiyet normları geliştirmekte, bu sayede patriyarkal, yani ataerkil düzen her toplumsal yapının içinde güçlenerek devam etmektedir."


Yarışmanın seçici kurulunda şu isimler bulunuyordu:
 Doç. Dr. Cem GÜZELOĞLU (Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi, Karikatürcü), Çetin Ali NERGİS (ADAM-DER YK Bşk. Tiyatro oyuncusu) (İstanbul Düş Sahnesi), Erhan CANDAN (Karikatürcü) (Leman Dergisi), Gülay BATUR, (Karikatürist) (Bayan Yanı Dergisi), Meral ONAT (Karikatürcü), Suzan ACUN (Tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı) (Tiyatro Gaia) ve Tuncay AKGÜN (Karikatürcü) (Leman Dergisi).

Gönderilen katılım belgesinde şu satırlara yer verilmiş.

Sayın Muammer Kotbaş
Militarizm, Patriyarka ve Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği teması ile düzenlenmiş olan 3. Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Karikatür Yarışmasına Katılım Belgeniz ekte yollanmıştır.
Katılımınızdan dolayı teşekkür eder, ileriki yıllarda birlikte olmak dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği
Yönetim Kurulu




Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski