Pazar Notları (29).. Ellerimize Sağlık

Pazar Notları (29).. Ellerimize Sağlık

Ellerimiz en önemli organlarımızdan. İlk aleti yapmamızdan, duvarlara ilk çizgi-resimleri yapmaya kadar önemli görevler üstlenmiş. Yazılı kaynaklar ellerimizi şöyle tanımlıyor. 
"El, şempanze, maki ve insan gibi primatlarda birden fazla parmağı barındıran, kolun bilekten parmak


Baş parmağa sahip olmayan hayvanların elleri genellikle pati veya pençe olarak adlandırılır. Primatlar dışında, başparmağa sahip ellere Koalalar da sahiptir. Rakunların her ne kadar gelişmiş patileri olsa da, bu organları başparmaksız olduğundan el olarak sınıflandırılmamaktadır."

Bir de "Eller" isimli bir şehir var. Bulgaristan'da. Orijinal adı da Stambolovo. Bulgaristan'ın Hasköy iline bağlı, nüfusu 780.. Etnik yapısı Türk ağırlıklı ve karışık bir şehir. Toplam nüfusu 13.700 kişidir. Belediye başkanı Yakup Yakup'tur.

"Eller"
(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 17.08.2004)

 Pazar Notları (29).. 
Ellerimize Sağlık

Ellerimiz en önemli organlarımızdan. İlk aleti yapmamızdan, duvarlara ilk çizgi-resimleri yapmaya kadar önemli görevler üstlenmiş.

Yazılı kaynaklar ellerimizi şöyle tanımlıyor.
"El, şempanze, maki ve insan gibi primatlarda birden fazla parmağı barındıran, kolun bilekten parmak uçlarına kadar olan bölümünü tanımlar. Pek çok primat elleri sayesinde tutunma ve tırmanma gibi özelliklere sahiptir. Başparmağın diğer parmaklarla karşılıklı iş görmesi, ufak nesneleri ele alabilme yeteneğini sağlar. Bu özellik sayesinde el, alet kullanımı gibi hassas ve karışık işleri görebilir. Primatların beyninde eli temsil eden alan, diğer hayvanlarınkinden çok daha geniştir. Bu yüzden beyindeki bazı bozuklukların ilk belirtilerinden biri de el parmak hareketinin zarar görmesidir.


Baş parmağa sahip olmayan hayvanların elleri genellikle pati veya pençe olarak adlandırılır. Primatlar dışında, başparmağa sahip ellere Koalalar da sahiptir. Rakunların her ne kadar gelişmiş patileri olsa da, bu organları başparmaksız olduğundan el olarak sınıflandırılmamaktadır." (Kaynak: Wikipedia)

Bir de "Eller" isimli bir şehir var. Bulgaristan'da. Orijinal adı da Stambolovo. Bulgaristan'ın Hasköy iline bağlı, nüfusu 780.. Etnik yapısı Türk ağırlıklı ve karışık bir şehir. Toplam nüfusu 13.700 kişidir. Belediye başkanı Yakup Yakup'tur. (Kaynak: Wikipedia)

Karikatürcü penceresinden bakarsak; bir çizer için belki de en güzel şey, elleriyle karikatür çizebilmektir. Ellerimizi başarıyla kullandığımız dört (4) ayrı kısa video ile sihirli ellere bir yolculuk yapmış olalım.

Parmaklarımız Kullanarak Çizimler Yapmak

Evde çocukların severek çalışabilecekleri çizgi egzersizleri.
Boyama ile de bu uğraşı zenginleştirilebilir.
----

Matematik Önemlidir.. Japonlar Daha Matematik

Çarpım tablosunu biliyor olmak, yaşamda birçok işinizi
kolaylaştırır. Fakat Japonlar bu klasik bilgiyi öğrenmenin
daha farklı yollarını bulmuş. Hiç de fena değil'..
----

"Eller"
(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 08.06.2004)

----


Bu Japonlar Durmak Nedir Bilmiyorlar

Çağımız dijital ve teknolojik çağ.. Japonlar, bu çağda 
bulabilecekleri ne varsa bulmaya kararlı gözüküyor.
İşte silgisiz silinebilen tahtadaki yazı..
---

Notaya Dokunan Eller.. 

Notalarla müziğin ve estetiğin uyumu..
Bir Ludwig Van BEETHOVEN klasiği..

💖

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski