Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 13. Sayısı (Nisan 2022)

Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 13. Sayısı (Nisan 2022)


Karikatürcü dostum Altan ÖZESKİCİ, öğrencileriyle birlikte hazırladıkları dijital "Tebeşir Karikatür Dergisi"nin sayılarını bana ulaştırmaya devam ediyor. Kendisine teşekkür ederim.

"Tebeşir" 13. Sayı (Nisan 2022)


Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 13. Sayısı (Nisan 2022)

Karikatürcü dostum Altan ÖZESKİCİ, öğrencileriyle birlikte hazırladıkları dijital "Tebeşir Karikatür Dergisi"nin sayılarını bana ulaştırmaya devam ediyor. Kendisine teşekkür ederim.

Derginin tanıtımıyla ilgili yazı yazmayı uzun zamandır düşünüyordum. Ayrıca; günümüzde "Yeni karikatür çizerleri yetişiyor mu?", "Sayıları az mı veya umut verici boyutta mı?" ve "Hangi koşullarda, hangi araçlarla iç içeler?" gibi başlıkları içeren konularda da bir inceleme yazısı yazma isteğim vardı. Tebeşir Dergisi bu konudaki incelemenin önemli bir parçasını oluşturacak artık.  

Kişi, öğrendiğinde bir işi; yapması gerekenler arasında öncelikli olan, öğrendiklerini öğretmek olmalıdır. Böylece her öğrenen, mutlaka bu öğrendiklerine yeni bilgiler ekleyeceklerdir. Hızlı gelişim de böyle olur.. Altan ve öğrencileri bunu Tebeşir dergisinde uyguluyorlar. Her seferinde kazandıkları ödüllerle de bunu ispatlıyorlar. 


Tebeşir Karikatür Dergisi; 2001 yılında geleneksel dergi formatında yayım hayatına başlayıp, 2011'de ara verir. 2021 yılında da günün koşullarına uygun dijital olarak yeniden yayımını sürdürmektedir. 

Derginin genç yeteneklere olan katkısının yadsınamayacağı bilinciyle, Altan ÖZESKİCİ'ye ve genç çizerlere emekleri için teşekkür ediyorum.



Tebeşir Karikatür Dergisi 13. Sayı (Nisan 2022)

"Ödüllerimiz" başlığı altında çeşitli karikatür yarışmalarından ödül kazananların bilgisi yer alıyor:

- Tebeşir karikatür Grubu ve Çorum eğitim-Sen ile ortaklaşa düzenlenen "Gençlik Geleceğini Arıyor" konulu karikatür yarışmasında Armağan Tuğba ÖZÇELİK "Birincilik",  Büşra ESEN "İkincilik", Emir BAŞARANHINCAl "Üçüncülük", bengü YİĞİTOĞLU ise Başarı Ödüllerini paylaştılar.

- Fındıklı Belediyesi "Çay ve Biz" Karikatür Yarışması'nda Tebeşir Karikatür Grubu'ndan Nehir ÖZALTAN ve Beren KAYA 18 yaş altı kategorisinde ödül veren Fındıklı Ziraat  Odası Özel Ödülünü kazandılar..


- Tebeşir Karikatür Grubu'ndan Sırma Naz YILDIRIM'a Başarı Ödülü.. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği'nin organizesi ile gerçekleşen "Cemal Nadir Güler Portre Karikatürleri" konulu Uluslararası Karikatür Yarışması'nda16 yaş ve altı kategorisinde 11 genç çizer Başarı Ödülü aldı..

- Tebeşir Karikatür Grubu'nun, kendi okul bünyesinde açtığı "Atatürk'ün İzinde Çocuklar" konulu Karikatür Yarışması'nda Büşra ESEN "Birincilik, Yaren BALABAN "İkincilik" ve Bengü YİĞİTOĞLU "Üçüncülük" ödülü kazandılar.


"Yayınlardan" bölümünde dergi ile ilgili yayınlara yer verilmiş.. Dergide ayrıca "Cemal Nadir Güler Portreleri" sayfaları ile "Barış Karikatürleri" sayfaları hazırlanmış.

"Ustalardan" bölümünde Mehmet SELÇUK, Musa GÜMÜŞ, Turan İYİGÜN, Ali ŞUR, Aşkın AYRANCIOĞLU, Ayhan KİRAZ, Cumhur GAZİOĞLU, Erhan Yaşar BABALIK, Lütfü ÇAKIN ve Mehmet ZEBER'in karikatürlerinden örnekler yer alıyor.

Derginin son sayfası da dergi ve Tebeşir Karikatür Grubu ile ilgili okur notları bulunuyor. ❤ 

Site içi arama: Tebeşir 



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski