Ekoloji Konulu Karikatürüm

Ekoloji Konulu Karikatürüm

İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesinin 1.sini düzenlediği Uluslararası karikatür yarışmasının finalist karikatürleri belirlendi. Son katılım tarihi 16 Mayıs'tı. Jürinin çok kısa sürede değerlendirmesini yaparak finalistleri belirlemiş olmaları olumlu bir gelişmedir. Eseri finale kalan


İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesinin 1.sini düzenlediği Uluslararası karikatür yarışmasının finalist karikatürleri belirlendi. 

Son katılım tarihi 16 Mayıs'tı. Jürinin çok kısa sürede değerlendirmesini yaparak finalistleri belirlemiş olmaları olumlu bir gelişmedir. Eseri finale kalan çizerlerin heyecanlı bekleyişleri sürüyor.

Muammer KOTBAŞ
(Konu: Ekoloji)
(1. Uluslararası Büyükçekmece Belediyesi
Karikatür Yarışması 2022 İstanbul Türkiye)

Büyükçekmece Belediyesi Ekoloji Konulu Karikatürüm

İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesinin 1.sini düzenlediği Uluslararası karikatür yarışmasının finalist karikatürleri belirlendi. Son katılım tarihi 16 Mayıs'tı. Türkiye'den 20, yurt dışından 16 olmak üzere toplam 36 karikatürcünün eseri finale kaldı. Finale seçilen ve ödüle aday 36 karikatür, "benzerlik" tespiti için kamuoyunun bilgisine sunuldu.


Jürinin çok kısa sürede değerlendirmesini yaparak finalistleri belirlemiş olmaları olumlu bir gelişmedir. Eseri finale kalan çizerlerin heyecanlı bekleyişleri sürüyor.

Ben 1 adet karikatür göndermiştim bu yarışmaya. Konu: "Ekoloji, (İklim Değişikliği, Gıda Kıtlığı, Su Kıtlığı, Ormanların yok olması vs. ( 05 Haziran Dünya Çevre Günü)" idi. 


Çok basit bir anlatımla; genel olarak ekoloji konusuna ormanlarımız perspektifinden baktım. Bir balon üzerinde ormanı temsil eden ağaçlar ve balonun ipini tutan birden fazla kişi.. İçi Helyum gazı dolu bir uçan balonun elinizden kaçırdığınızda uçma durumu (elinizden kaçma durumu) vardır. Bu özellikle çocuklarda çok gördüğümüz bir görüntüdür. Ben de oradan yola çıkarak çizimimi oluşturdum.


Bilindiği üzere; Balonun ağzının mükemmel bir biçimde bağlanmış olduğunu ve hiçbir şekilde Helyum gazı kaçırmadığını düşünürsek, bu durumda bile havada yükselebileceği mesafe sınırlıdır. Çünkü balon yükseldikçe hava basıncı azalır, zamanla kendi iç basıncı dışarıdaki havadan daha yüksek olmaya başlar. Bu yüzden uçan balonlar yükseldikçe şişerek genişlerler. Sonunda yapıldığı malzemeye ve hacmine bağlı olarak belirli bir yükseklikte patlaması kaçınılmaz bir durum olur.


Balonun elimizden kaçırılması ve belirli bir yükseklikte patlaması demek, ormanların yok olmasının karşılığıdır, benim karikatürümde. O nedenle de ipini sıkı sıkı tutmamız gerektiği, çocuğun eline bırakılamayacak kadar önemli olduğuna dikkat çekilmiş



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski