İlkbaharı Karşılama Fotoğrafları


Eski fotoğraflarımdan ilkbahar içerikli bir demet.. Nisan 2012 ve Mayıs 2013 dönemlerine ait bu fotoğrafları; O zamanlar benim için çok önemli gördüğüm küçük fotoğraf makinem Canon PowerShot A 590 IS ile çekmiştim. 

21 Mart - 21 Haziran arası yaşayacağımız bu görsel lezzet, ünlü Nisan yağmurlarıyla şenlendiğinde anlamlı olacağını biliyoruz. Mayıs ve Haziran bizi yaza taşıyacak iki lokomotif diyebiliriz.

Fotoğraf ustalarına sonsuz saygılarımı sunuyorum!.. Benimkisi sadece keyif alma uğraşı.. Yoksa bu fotoğrafı çekerken, gölgemin de anı olarak kalmasını özenle istermiş gibi olabilir miydim?

Eski fotoğraflarımdan ilkbahar içerikli bir demet.. Nisan 2012 ve Mayıs 2013 dönemlerine ait bu fotoğrafları; o zamanlar benim için çok önemli gördüğüm küçük fotoğraf makinem Canon PowerShot A 590 IS ile çekmiştim. 


Daha önce bu sayfalarda çeşitli fotoğraflarıma yer vermiştim ancak fotoğraf merakımın nasıl başlayıp geliştiği konusunda her hangi bir açıklama yazmamıştım. Yakında bu konuda geniş bir yazı yazacağım.

Söz konusu fotoğraf makinemi şu an kullanmasam da, değerli bir nesne olarak arşivimde saklamaktayım. Onun objektifinden çokça fotoğraf çekip arşivledim. Bunlardan birkaç tanesini şu ilkbaharın ilk günlerinde çiçekler ve çiçekli dallar fotoğraflarıyla sayfayı süslemiş olalım.



Mevsimsel döngü, dünyanın yaşam frekansları değişmediği sürece (şimdilik) kendi görevini yerine getirmeyi sürdürüyor ve sürdürecek. Küçük sapmalar, gecikmeleri de beraberinde getirmekte.. Ancak sonuç değişmemekte..


Yaşamsal bu enerji sayesinde doğa, yeryüzünün parametrelerine göre kendini göstermekten geri durmayacaktır.



21 Mart - 21 Haziran arası yaşayacağımız bu görsel lezzet, ünlü Nisan yağmurlarıyla şenlendiğinde anlamlı olacağını biliyoruz. Mayıs ve Haziran bizi yaza taşıyacak iki lokomotif diyebiliriz.


Hercai Menekşe; hepimizin en iyi tanıdığı çiçek türü olduğuna eminim. Bahçe Menekşesi veya bahçe çiçeği de denilmekte. Sadece karikatür çizerleri değil, biraz ilgili bakan kişilerin de üzerindeki renk lekelerinden bir takım figürler, portre detayları çıkarabileceği bir görünüme sahipler. 



Hercai Menekşe'nin etimolojik özellikleri de var..  Fransızca'da "düşünce" kelimesinden türetilmiştir ve çiçek bir anma sembolü olarak kabul edilmiş.. İngilizce'de "Viola" adı olarak ithal edilmiş. "Aylakta aşk" adı, sevgilisini düşünmekten başka işi olmayan ya da çok az işi olan bir âşığın imajını ima etmek içindir. 


Yunanca'daki adı "Kalp ferahlığı" neşeyi ifade eden St. Euphrasia'dan geldi. Evliliği reddeden ve peçe takan kadın, bir tevazu örneği olarak kabul edildiğinden, "mütevazı menekşe" adı verildi. İskandinavya, İskoçya ve Almanca konuşulan ülkelerde, hercai menekşe "üvey anne" olarak bilinir. İtalya'da hercai menekşe flammola (küçük alev) olarak bilinir.


Bu ağaç ve çiçeği Prunus Serotina..Neyse, her çiçeğin bilimsel inceleme ve açıklaması yapılmış. Burada ayrıntılara girmeyeyim. Gözümüzün ve gönlümüzün güzelliğine güzellik katmasıyla ilgilenelim biz.


Şunu belirtmeliyim ki, burada yer verdiğim fotoğraflarda herhangi bir dijital müdahale yapılmamıştır. Çok özel bir kullanım durumu olmadıkça da çeşitli program veya uygulamalarla müdahaleyi gereksiz bulurum. Sadece, eğer fotoğraftaki ışık çok karanlıksa, Photoshop'ta biraz ışık verilmesine itiraz etmem.


Bu da karahindiba (Arapça kökenliadıyla tanıdığımız. Orjinal adı: Taraxacum Officinale..
Adında 'kara' olsa da çiçeği koyu sarılıkta.. Dünyanın bir çok yerinde yetişiyor. Bu fotoğraftaki tüysü parçacıklardan oluşan bölüm, karahindibanın tohum bölümü.. Helikopter denilen o küçük parçalar üfleyince anında dağılıp uçuşmakta.. Bu yönüyle de çocukların ilkbaharda en çok sevdiği bitkilerdendir.


Karahindibanın insan için yararları için ayrıca değinmek gerek. Bitkinin çiçek ve yapraklarının kurutulması ile içilebilir olması, yapraklarının salatalarda kullanılması, kökünün de yine sağlık açısından kullanıldığı biliniyor. Kalsiyum ve mineraller yönünden zenginliğe sahip.

Copyright: 
Fotoğrafların kullanım hakları KotbasArtColors'a aittir. İzinsiz ticari amaçlı kullanılamaz.
Kaynaklar:
Daha yeni Daha eski