Humor Sapiens'in Eylül 2024 Bülteni


Muammer KOTBAŞ

Dünyanın önde gelen interaktif aylık bülteni olan "Humor Sapiens"in Eylül 2024 sayısı yayımlandı. Bülten; mizah ve karikatür konusundaki yazı, araştırma ve bilgilendirmelerle adından özellikle söz ettiriyor. Ayrıca karikatür ve mizahı içeren önemli tarihler, özlü sözlere de yer veriyor.

Bültenin yaratıcılarından olan Pepe PELAYO'nun KOTBAS ArtColors'a gönderdiği yeni sayı ile ilgili bilgiler için kendisine teşekkür ederim. 


Bu sayıda ana hatlarıyla bilgilendirme yaparak, bültene ulaşmanıza yardımcı olacağım.

"Humor Sapiens" Eylül 2024 Bültenini okumak için:

Bu dijital yayın organının yaratıcı isimleri Pepe PELAYO ve Alex PELAYO. Editörlüğünü ise PELOYA'larla birlikte Francisco Puñal SUÂREZ ve Osvaldo Macedo de SOUSA yapmaktalar.


(Bülten hakkındaki açıklama yazısı):

Sapiens Mizahı mı?
Hedefler:

Temel fikir , hayati bir tutum ve tepki olarak mizahın , doğasının bir parçası olması nedeniyle insanın özel bir ihtiyacına cevap veren, büyüme ve yaşam kalitesinin bir faktörü olduğudur.
Ayrıca onu edebi, grafik, akademik, görsel bir kaynak vb. olarak da vurgulamak istiyoruz.

Kişilere ve kurumlara kolaylık sağlamak amacıyla başta sanat, eğitim, sağlık ve çalışma ilişkileri olmak üzere farklı alanlarda zeki ve iyileştirici mizahı teşvik etmek istiyoruz .

"Humor Sapiens" bağımsızdır, evrensel bir mesleği ve iyi tanımlanmış bir profili vardır: mizah .
Biz humorsapiens.com'u uzmanların ve mizahla ilgilenenlerin danışabileceği bir yere dönüştürmek istiyoruz . Konuyla ilgili güncel bilgilerin yer aldığı yer.

Mizahın estetik, felsefi, psikolojik ve sosyal açılardan buluşması, analiz edilmesi ve tartışılması için bir alan yaratın .
Siteyi akademik çalışmalardan yüksek kaliteli sanatsal üretimlere kadar etkinliklerin odağı haline getirin.
Özel bir editoryal çizgi geliştirin.


(Eylül 2024 sayısının Editör yazısı):
Editörden

10 Eylül saat 12 gece yarısı, “Sapiens Mizah Yarışması 2024”teki sansasyonel mizah eserlerinin kabulü hem Uluslararası kategoride hem de Şili Ulusal Okul kategorisinde sona eriyor.

İlk dediğimiz olmak için sanatçıların, eserlerin ve temsil edilen ülkelerin katılımından şikayetçi olamayız. Bu başyazıda yarışmaların konusunu konuşacağımız için çok gururlu ve mutluyuz.

Öncelikle kendimize şu soruyu soralım: Neden bu kadar çok yaratıcı katılıyor?

Belki de insan doğası gereği rekabetçi olduğu için. Çünkü hepimiz tanınmak, ödüllendirilmek istiyoruz. Çünkü pek çok karikatürist, yarışmaları kazansa da kazanmasa da kendini duyurmak için kullanıyor, çünkü katalog ve sergilerde yer alabiliyor ve bu da herkes için iyi bir "vitrin" oluyor. Çünkü eğer yukarıdakiler gerçekleşirse, sözleşme alma, eserlerinizin satılma, başka yerlerde yayınlanma ihtimali artar. Mesele şu ki, mekanların kapanması, medya, farklı sansürler vb. nedeniyle mesleğinden geçimini sağlayabilen karikatürcülerin sayısı giderek azalıyor. Çözüm de internet olacak ama ücret sorunu çözülmedi. Yarışmalar bize meslektaşlarımızın neler yaptığını öğrenme fırsatı verdiği için dünyadaki yeni trendleri vb. görebiliriz.


Pepe PELAYO
Matanzas, Küba, 1952 / Santiago de Chile, 1991. İnşaat Mühendisi. 

Pepe PELAYO

Edebi, grafik ve manzara çalışmalarıyla 17 ulusal ve yabancı ödül ve ödüle layık görüldü. Küba'daki ünlü “La Seña del Humor” Şirketinin kurucusu, senaristi, komedyeni, sanat yönetmeni ve genel müdürüydü. ABD ve Kanada'nın yanı sıra birçok Latin Amerika ülkesinde tiyatro, radyo, televizyon ve film gösterileri yapıyor. Pirque'nin El Chupacabras'ı, Cuentos de Ada, Hamor y Umor, La Divina Gracia, La Metahumorfosis gibi Latin Amerika'nın büyük bir kısmında mizahla ilgili ve mizahla ilgili 65 kitap yayınladı . Bir komedyenin deneyimleri ve düşünceleri, Şaka, Öğrettiğiniz için teşekkürler ve Kısa mizah sözlüğü. Pek çok yerli ve yabancı yayında eserleriyle ortak çalışmalar yapmaktadır. Sağlık, kişisel gelişim, iş dünyası, pedagoji ve okuma motivasyonu hakkındaki Chaplin Konuşmalarını mizah yoluyla veriyor . Amerika ve Avrupa'daki farklı yayınlarla işbirliği yapan ve Şili, Amerika Birleşik Devletleri ve Portekiz'deki kişisel sergilerin yanı sıra birçok ülkedeki diğer karma sergilere katılan, mizahi fotomontajların yaratıcısıdır. Uluslararası Mizah Çalışmaları Derneği ve Şili'deki Mizah Araştırma ve Çalışmaları Ağı (RIEH) üyesi. 


Alex PELAYO
Matanzas Küba, 1977 / İllüstratör

Alex PELAYO

Beethoven'dan 207 yıl ve bir gün sonra Küba'nın Matanzas şehrinde doğdu. Kendini çocuk resimlerine adamaya başladığından beri büyümesi durdu. Sıkıca sarılmasına izin veren çok uzun kolları var (aynı anda birkaç kişiye bile). Elektronik oyunlar için bu bir felakettir ama şanslı olanlar için durum daha da kötüdür. Bir zamanlar çok vahşi bir hayvan tarafından ısırılmış olmasına rağmen hayvanları çok seviyor. Arjantin, Şili, Ekvador, İspanya, Türkiye ve Uruguay için kitap resimlemeleri yaptı. Pelayos'un imzası altında (babasıyla birlikte), Ni un pelo de tonto, Draguito y el dragon, Lucía Moñitos (Şili'de Yayınlanan En İyi Çocuk Kitabı 2008) ve Trino decolores (The White Ravens Distinction 2009) kitap albümlerini yayınladı. ). Küçükken pul koleksiyonu yapardım. Artık konser, tiyatro ve sinema biletleri, küçük çakıl taşları ve yeğenleri topluyor. Kötü bir hafızası var. Horluyor.

Sitemizde yayımlanan yazı ve görsellerin fikri sorumluluğu eser sahiplerine aittir
 Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından derlenmiştir.
Daha yeni Daha eski