Yusuf DİKEÇ Duruşundan Çıkan Çizimler

Birbirinden farklı varyasyonlarla DİKEÇ'in bu tabancalı ateş ettiği anın duruşu resmedildi. İlerleyen zamanlarda belki de bir çok farklı yerde o duruş hareketini görmeye de başlayacağız.

Yayın Tarihi: 05 Ağustos 2024, Pazartesi

Muammer KOTBAŞ

Emekli Astsubay ve atıcılık sporcusu Yusuf DİKEÇ'i, bir duruşu ile bütün dünya bir anda tanımış oldu. Paris 2024 olimpiyatlarında tabanca kategorisinde yarışan DİKEÇ rahatlığı ile tüm dikkatleri üzerine topladı.


Yusuf DİKEÇ
Milli Atıcı

    

Yarışma esnasında tek eli cebinde soğukkanlı tavrı ve okuma gözlükleriyle atış yaptığı duruşu, bazı çevrelerce çok çabuk benimsendi. Özellikle anime dünyası ve dijital oyun sektörü tarafından. 

   

Çünkü o sektörlerde böyle hareketler kahramanlar için aranan özelliklerden biri olarak görülür. Bir de sosyal medya aradığı bir malzemeyi bulunca, bu tür çıkışlar mutlaka gündem olur.


   

İşin haber yanına kısaca değinirsek, ekipman kullanmadan kendinden emin ve sahip olduğu özgüven, duruşuna da yansıdığından, yüzündeki o rahatlık açık şekilde etkileyici olmaktan başka bir seçenek bırakmıyor izleyenlere. 

  

Başarılı atışın ardından partneri Şevval İlayda TARHAN ile birlikte takım olarak ikincilikte yer aldılar ve Gümüş Madalya kazandılar.

   

Milli sporcu Yusuf DİKEÇ o söz konusu hareketiyle dünyanın gündemine oturunca, sosyal medyada çok farklı çizimler birbiri ardına yayımlanmaya başlandı. Anime meraklıları özellikle bu duruşu pek sevdiler.



   

Birbirinden farklı varyasyonlarla DİKEÇ'in bu tabancalı ateş ettiği anın duruşu resmedildi. İlerleyen zamanlarda belki de bir çok farklı yerde o duruş hareketini görmeye de başlayacağız.

   

Duruşun özelliğinden etkilenerek paylaşımlarda bulunanlar, ikili takım oyuncuları olarak yarışıldığını gözden kaçırdılar. Yusuf DİKEÇ'in başarıyı tek başına elde ettiği yanlışına düştüler. 
Bu bakış açısı Şevval İlayda TARHAN'a haksızlık olur. 

   

Yusuf DİKEÇ bir röportajında;  "Ekipmanla ilgili bakanlıktan veya federasyonumuzdan herhangi bir olumsuzluk yok bu benim kendi tercihim. Tüm Dünya atışlarını tek gözle yaparken ben çift gözle yapıyorum. "

   

"Bunu çok araştırdım ve daha sağlıklı atılabildiğini gördüm. Elim cebimde atmamın artistlikle bir alakası yok. Daha çok motive olup, atış yaparken daha rahat hissediyorum."


    

Çizimlerde çeşitli tekniklerle hazırlanan afişler de üretildi. Bu örnekler profesyonel sinema afişlerini aratmayacak düzeydeydi.

   

1973 doğumlu olan Yusuf DİKEÇ, tabanca kategorilerinde yarışıyor. Jandarma Gücü Spor Kulübü'nde spor yaşamına devam ediyor. Daha önce 2012 Yaz Olimpiyatları, 2013 Akdeniz Oyunları ve 2016 Yaz Olimpiyatlarına katıldı.

 


 

 

Popüler olan ve gündeme gelen konularla ilgili dünyanın bir çok yerinden karikatürcüler konuları çizgilerine taşırken, bu konu pek ilgilerini çekmemiş olacak ki, pek karikatüre rastlayamadık. 

(Çizgi: İsmail KIZILDOĞAN)


Ancak karikatürcü Mustafa BİLGİN belki de en iyisini yaparak konuyu en güzel şekilde kullandı. "Aşk Olimpiyatları 2024" başlıklı paylaşımı bir çok paylaşımdan daha anlamlı olarak bu popüler konuda yerini almış oldu. 

Mustafa BİLGİN (Karikatürcü)

Armand DUPLANTIS

Armand DUPLANTIS sırıkla atlamada Olimpiyat rekorunu kırdı ve Yusuf DİKEÇ pozu verdi. (05 Ağustos 2024)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski