Kolombiya 30. Calicomix Festivali'nden Hemen Katılım Belgesi


Son gönderim tarihi 15 Ağustos 2024 olan ve bir (1) adet karikatürle katıldığım Kolombiya'da düzenlenen "30. Uluslararası Calicomix Festivali 2024"den katılım belgesi gönderildi.

Muammer KOTBAŞ

Son gönderim tarihi 15 Ağustos 2024 olan ve bir (1) adet karikatürle katıldığım Kolombiya'da düzenlenen "30. Uluslararası Calicomix Festivali 2024"den katılım belgesi gönderildi.
 
Adıma dijital hazırlanıp gönderilen katılım belgesi, eserimi gönderdikten  3 saat sonrasında hazırlanıp bana gönderilmişti. Katılım belgesini katılımcı çizere hem etkinlikler öncesinde hazırlayıp iletmek hem de bunu birkaç saat içinde üşenmeden yapmak, duyarlı bir organizasyon örneği.

Erkenden katılımcı belgesi gönderilmesi olayını bu etkinlikle ikinci kez yaşamış oluyoruz. 2023'de de Portekiz'in Tondela şehrinde düzenlenen "6. Uluslararası Okul Karikatür Festivali"nden (son gönderim tarihi 30 Kasım 2022'ydi..) katılımımın aynı günü belge gönderilmişti.

Bu belgede sadece bir eksik var: "S" harfi.. Özellikle soyadımın uluslararası yazımında, "KOTBAŞ" kelimesindeki "Ş" harfi "S" olarak yazıldığı için, bu belgede işte bu "S" harfi unutulmuş ve "Muammer KOTBA" olarak yazılmış. Bu durumun olabileceğini düşünerek, olumsuz bir değerlendirmede bulunmayacağım.

Kolombiya'daki bu yarışmanın konusu "Öfke Zamanlarında Mizah".. Gezegene bir gülümseme koyalım. (Kolera zamanlarında mizah).

Yarışma konusu açıklamasında şu değerlendirmeye yer verilmiş; 

"Ana konu kolera ve biyolojik çeşitlilik arasındaki ilişkidir. Doğal çevremizi tehdit eden çatışmaları ele almak için mizahı nasıl kullanabiliriz? Hangi karakterler, durumlar veya metaforlar anlayışımızı aydınlatabilir ve gülümsemelere yol açabilir? Hayal gücünüzü uçurun ve kahkaha atarken düşündüren çalışmalar yaratın."

Belgede de imzası bulunan Calicomix Genel Direktörü Jose CampoH gönderdiği e-Postada şu notu eklemiş:

"Selamlar
Muammer KOTBAŞ
Çalışmanızı aldık, Calicomix 2024 Uluslararası Yarışmasına katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz."
Jose CampoH

İlgili Yayınlar                                  :


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski