Paris 2024 Olimpiyatları Logosu Hakkında

Seine Nehri'nde gösterişli bir açılış töreniyle 2024 Olimpiyat Oyunları resmi olarak başlamış olacak. 26 Temmuz 2024 Cuma günü yapılacak açılış törenlerini yaklaşık 1,5 milyar seyircinin izlemesi bekleniyor. 

Yayın Tarihi: 26 Temmuz 2024, Cuma
Publication Date: July 26, 2024, Friday

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Yaz Oyunları 24  Temmuz 2024 Çarşamba günü başladı. Önce okçuluk ve hentbol müsabakaları takım sporlarıyla gerçekleştirildi. Resmi açılış töreni 26 Temmuz 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek.  

Seine Nehri'nde gösterişli bir açılış töreniyle 2024 Olimpiyat Oyunları resmi olarak başlamış olacak.


Kapanış 11 Ağustos'ta yapılacak ve Saint-Denis'deki ünlü Stade de France'da düzenlenecek törenle sona erecek.

Paris 2024 Logosunun anlamı..

Paris 2024 logosu üç (3) ayrı simgeyi bir araya getiriyor: Altın Madalya, Alev ve Marianne (Fransa Cumhuriyeti'nin kişileştirilmiş hali).

Bu sembollerin her biri Fransa'nın kimliğinin ve değerlerinin bir parçasını yansıtıyor. Ayrıca, tarihte ilk kez aynı amblem hem Olimpiyat Oyunları hem de Paralimpik Oyunları için kullanılıyor.


"Paris 2024" Olimpiyat Oyunları logosu..


Altın Madalya: Başarının sembolü, Alev: Paylaşılan enerjinin sembolize edilişi ve Fransız Cumhuriyeti'nin kişileştirilmiş hali Marianne gibi üç ayrı simgenin bir arada olduğu Paris 2024 logosunun bir özelliği de logoda bir kadının yer alması. 1900 yılında, yani bundan bir asır önce Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nı da hatırlatıyor. Bu, kadınların yarışmasına izin verilen ilk törendi. Böylece bu logo aynı zamanda "Yüzü kadın sporculara bir saygı duruşu ve tarihe bir selam niteliğinde."

Marianne Fransa'yı Simgeliyor..

Marianne, oyunlara ilham veren cesur yaratıcılık ruhunun kişileştirilmiş halidir. Fransız Cumhuriyeti'nin sembolü olan Marianne, sporda, Olimpiyatlarda ve Paralimpiklerde bulunan aynı değerleri temsil eder: Hümanizm, Kardeşlik, Cömertlik ve Paylaşım

Marianne, Fransız kültüründe günlük yaşamda her yerde bulunan, pullarda ve her belediye binasının dışında görülen tanıdık bir yüzdür. Oyunları halkla yakın işbirliği içinde halk için organize etme arzusunu yansıtır.

Marianne'in dağınık bob saç modelinin (bir diğer Fransız klasiği) izlenimini yaratan şey, Olimpiyat meşalesinin ikonik alevidir ve logo tasarımını tamamlayan şey, altın madalyanın bariz tasviridir.

Yüz yıl önceki "Paris 1924" olimpiyatları amblemi..

Logoya eleştiriler de geldi..

İlk kez 21 Ekim  2019'da tanıtımı yapılan "Paris 2024" amblemi, çeşitli eleştirilere hedef olmaktan da kurtulamadı. Örneğin bu eleştirilerden bazıları logoyu flört uygulaması Tinder'ın logosuna benzetirken bazıları da bir saç bakım ürününün ambalaj görseli olabileceği yorumunu yaptı. "Bir gaz şirketinin logosu olduğunu sanıyorum" diyen de oldu.

Kapsamlı ve ayrıntılı Olimpiyat açılışı.. 

Paris'te yapılacak olan olimpiyat oyunları şimdiye kadarki en kapsamlı ve ayrıntılı Olimpiyat açılışı anlamına sahip. Seine Nehri üzerinde düzenlenen muhteşem bir gala - şehrin hemen her köşesinin bir şekilde yarışmaya ev sahipliği yapacağı, çığır açıcı olma vaadinde bulunan 16 günlük sportif mücadelenin başlangıcı.


Açılış Töreni Hakkında Yenilikler..

Yaz Olimpiyatları tarihinde ilk kez, açılış töreni bir stadyumun içinde yapılmayacak. Organizasyonun Paris şehri ve Fransız hükümetiyle anlaşarak yaptığı seçim cesur ve benzersizdir ve spor müsabakaları için yeni yollar açmaktadır. 200'den fazla katılımcı Olimpiyat komitesine mensup yaklaşık 10.500 sporcunun geçit töreni Seine Nehri üzerinde gerçekleşecek ve her delegasyon için tekneler, televizyondan veya çevrimiçi yayından izleyenlerin sporcuları yakından görmelerini sağlamak için kameralarla donatılmış olacak.

Geçit töreni rotası yaklaşık 4 mil uzunluğunda olacak.


Paralimpik Oyunları Paris 2024'ün gerçekleştirileceği tarihler de 28 Ağustos - 8 Eylül 2024 arasında olacak.

Rakamlarla Açılış Töreni..

Olimpiyatların açılış törenini, Seine Nehri boyunca uzanan geçit töreni güzergahından veya TV veya yayın yoluyla yaklaşık 1,5 milyar seyircinin izlemesi bekleniyor. Yaklaşık 94 tekne alayda yer alacak ve her biri katılımcı delegasyonları ve ilgili sanatçıları taşıyacak. Toplamda tekneler 206 Ulusal Olimpiyat Komitesinden yaklaşık 10.500 sporcuyu taşıyacak. Törene yaklaşık 120 devlet başkanı, hükümdar ve hükümet liderinin de katılması bekleniyor.

- Bütün Olimpiyat Amblemleri >
- Paralimpik Yaz Oyunja >                      



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski