Behzat TAŞ'ın Yeni Kitabı "Hattuşa Komplosu"

Behzat TAŞ'ın Yeni Kitabı "Hattuşa Komplosu"

Karikatürcü ve Ters Dergi yazarı Behzat TAŞ yeni kitabını yayımladı. Dark İstanbul Yayınevi yayınlarından çıkan kitap bütün kitapçılarda satışa sunuldu.
İkinci hamur kağıda basılı "Hattuşa Komplosu" kitap (13,5cm x 21cm) ebadında ve 225 sayfadan oluşuyor.

Yayın Tarihi: 04 Haziran 2024, Salı

Karikatürcü ve Ters Dergi yazarı Behzat TAŞ yeni kitabını yayımladı. Dark İstanbul Yayınevi yayınlarından çıkan kitap bütün kitapçılarda satışa sunuldu.

İkinci hamur kağıda basılı "Hattuşa Komplosu" kitap (13,5cm x 21cm) ebadında ve 225 sayfadan oluşuyor.

Behat TAŞ kitabın yayımlanması dolayısıyla paylaştığı yazıda şunlara değindi;

"Hititlerle ilgili bir roman yazma fikrinin peşine düştüğünüz zaman karşınıza bazı zorluklar çıkıyor. Öncelikle üç bin üç yüz yıl öncesinin pek de iyi bilinmeyen atmosferini hayal gücünüzle canlı kılmak, sayısız tarihsel ayrıntı üzerinde çalışmak ve bunu günümüz Türkçesinin zengin deyim, mecaz, argo gibi desteklerinden yararlanmaksızın yalın bir yazı diline dökmek gibi sorunlarla karşı karşıya geliyorsunuz.


Bu zorlukları göze alıp yola koyulduğumda cebimde Hitit ve antik Anadolu tarihine olan tutkum ve bu tutkuyla yaptığım okumalar/geziler vardı. Olayları kurgularken kılı kırk yardığımı, bu nedenle de yazım sürecinin hayli uzun sürdüğünü itiraf ediyorum. Yazma süreci boyunca pek çok arkadaşımın kafasını şişirdim. Anlattıklarımı sabırla dinleyen, yazdıklarımı okuyan, desteğini esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Hitit araştırmaları uzmanı arkeolog Duygu Çelik'e minnettarım, romanın tüm yazım aşamasında fikirleriyle yanımda oldu. Hattuşa Komplosu’nun okurla buluşmasını sağlayan Sami Dündar’a, Aşkın Zengin Akkuş’a Aşkın Güngör’e ve Dark İstanbul ailesine teşekkürü borç bilirim. Mısır konusundaki eşsiz birikimiyle katkı sağlayan sevgili Gizem Tokmak’a da teşekkür ediyorum.

Anadolu'nun zengin tarihinin yazan, çizen ve okuyan herkes için tükenmez bir memba olduğuna inanıyorum. Hattuşa Komplosu, Hititlere ve antik çağlara ilginin artmasına bir nebze de olsa vesile olursa çok mutlu olacağım."


Tanıtım broşüründen;

"Mısır ülkesi kralı, büyük Kral Ramses gümüş bir tablet üzerine kardeş Hatti ülkesi kralı, büyük Kral Hattuşili ile bugünden itibaren aramızda iyi sulh ve iyi bir kardeşlik tesisi için bir antlaşma yaptı. O benim kardeşimdir, ben de onun kardeşiyim ve onunla daima sulh halindeyiz. Bizim kardeşliğimiz ve sulhumuz evvelce Mısır ve Hatti ülkesi arasındaki sulh ve kardeşlikten daha iyi olacaktır."

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde sergilenen Kadeş Barış Antlaşması'nda yazılı sözcükler Hitit ve Mısır'ın ezeli savaşını sona erdirirken ebedi dostluklarını da dünyaya ilan ediyordu. Ancak bu büyük barış yıllar sonra karanlık bir komploya kurban mı gidecekti? Başkent Hattuşa'nın sokaklarındaki amansız kovalamacanın sonunda güçlüyle haklı, iyiyle kötü birbirinden nasıl ayrılacaktı?

Üç bin üç yüzyıl öncesinden bir nefret ve intikam fırtınası geliyor. Hititlerin gizemli dünyasının kapıları sonuna kadar açılıyor. Anadolu'nun eski sakinlerinin bilinmeyen öykülerine davetlisiniz.

O halde Hattuşa'ya hoş geldiniz!


Kitap ile ilgili bilgiler;

Kitap Adı: Hattuşa Komplosu - Eski Bir Savaş Kayıp Bir Aşk
Yazar: Behzat Taş
Yayınevi: Dark İstanbul
Hamur Tipi: 2. Hamur
Sayfa Sayısı: 225
Ebat: 13,5 x 21
İlk Baskı Yılı: 2024
Baskı Sayısı: 1. Basım
Dil: Türkçe
Barkod: 9786259901596

İlgili bağlantılar                                 :
- Ters Dergi

Behzat TAŞ

(Kaynak: Facebook)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski