Mehmet SELÇUK'un Yeni Görevi

Mehmet SELÇUK'un Yeni Görevi


Muammer KOTBAŞ

Siyasette ve resmiyette pek duyamayacağımız ya da çok çok az duyabileceğimiz bir haberi öğrenince, önce heyecanlandım hemen ardından olayın aslını ve belgesini araştırdım. Çünkü böyle durumlarda mutlaka belge/kanıt önemli ve gereklidir.

Facebook'ta Mehmet SELÇUK'la ilgili bir paylaşımda rastladığım bu haberin kaynağını araştırmak için önce Denizli Büyükşehir Belediyesi web sayfasını kontrol ettim. Hiç bir ize rastlayamadım. Dahası, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı bölümünde fotoğrafı ile adı geçen başka bir kişi gözüküyordu. Olay henüz sıcaktı ve bu nedenle görev değişimi yapılmamış olabilirdi.  Bu kez Mehmet'in Facebook sayfasını inceledim. Kendisini kutlama paylaşımlarını ve ilgili haberi bulup gazetedeki kaynağına ulaştım.

 
İlgili haberi Denizli Expres gazetesi 2 Mayıs 2024 Perşembe günü verdi. "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Görevine Mehmet SELÇUK Getirildi."

Denizli için sanatsal kazanım..

Böylesi bir haber öncelikle Türkiye açısından çok daha fazla önem kazanıyor. Ülkece her alanda büyük-küçük o kadar çok sorun yaşanıyor ki, yapılacak işlerde yeterliği ve uygunluğu olan insan mumla aranıyor dersek yeridir.  

Öğretmen, Karikatürcü ve Ressam olan Mehmet SELÇUK, genel anlamda sanatla iç içe. Böylesine donanımlı, aktif ve üretken insanın 'bulunup' önemli göreve getirilmesi kutlanacak bir gelişmedir. 'Bulunması' olarak nitelememin nedeni, bu insanlar sanatsal yönleriyle zaten göz önündeler. Sadece görmemezlikten gelindiği için yoklarmış gibi, ilgi görmemekteler. O nedenle her ne şekilde olursa olsun Mehmet'i o göreve değer bulanlara teşekkür etmemiz gerekirken, değerli sanatçımızı da yeni görevi nedeniyle kutlamak düşer bize. Görevini fazlaca iyisiyle yapacağından hiç kuşkumuz yok.


Benzer görevlerde bulunan çizerler..

Hafızamı şöyle bir yokladım. Daha önceki yıllardan birkaç örnek buldum. Karikatürcü Abdülkadir USLU 2009-2014 döneminde Kızılcabölük Belediye Başkanlığı yapmıştı. Yine Karikatürcü Kürşat COŞGUN Zonguldak'ta uzun yıllar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görev yaptı. Trabzon'da Karikatürcü Adnan TAÇ Trabzon Belediyesi Kültür Kurulunda bulundu. Farklı dönemlerde daha birkaç isim olabilir benzeri görevlerde. 

Sonuç olarak; sanatın her branşında yetkin insanların estetik ve sanatsal birikimlerinden yararlanmak gerek. Böylece toplum adına mükemmel sonuçlara ulaşmak hayal değil. Sanattan uzak kalmayalım!.

Mehmet SELÇUK (solda), Cumhur GAZİOĞLU ve Muammer KOTBAŞ
(Ankara, 1 Mart 2013)

(Muammer KOTBAŞ arşivi)

Mehmet SELÇUK Kimdir?

Karikatürleri; "Gırgır", "Çarşaf", "Fırt", "Avni", "Limon", "Milliyet Sanat", "Leman", "Karekare", "Hıbır", "İkinci Bahar", "Karikatür," "Yaprak Bülten", "Kent ve Sanat"… gibi dergilerde yayınlandı. 

Elazığ’da görev yaparken; Yenigün Gazetesi’ne “Uzun Lafın Kısası“, Denizli’de Yirmi Gazetesi’ne “Hıçkırık“ adlı mizah sayfalarını hazırladı. Denizli Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali’nin afişlerini yaptı. Halen Denizli Anadolu Lisesi’nde resim öğretmenliği görevini sürdüren sanatçı, 1999-2000 yılı Denizli Sanatsevenler Derneği Başkanlığı görevi de yaptı. 


Karikatür, karikatür dersleri dışında, grafik ve resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Selçuk, evli ve Karya adında bir kız çocuğu babasıdır. Bununla birlikte; Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilciliği, Türkiye Bilardo Federasyonu Denizli İl Temsilciliği ve Destan Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi görevini de sürdürmektedir. Aynı zamanda Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) üyesidir.

Benzer Haberler                             :


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski