Aslı ALPAR'ın Kedi Çizimleri

Ankara'da çalışmalarını sürdüren Aslı ALPAR yadsınamaz bir hayvan sever. Yani hepimizin olması gereken. Üstelik son günlerde kamuoyunda tartışılan haliyle sokakta yaşamak durumunda kalan köpekler ("sokak köpeği" söylemini dışlayıcı buluyorum) konusunda da ilk ses olan biri. 

Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2024, Cuma

Muammer KOTBAŞ

Karikatür çizeri Aslı ALPAR'ın çizgileri, bizlere harika mesajlar verirken farklı yolculuklara da çıkarıyor. Çizgilerindeki yumuşaklık, rahatlık, sağlam desen ve anlatımın mükemmelliği yeri geldiğinde müthiş bir çığlık olabiliyor.


Ankara'da çalışmalarını sürdüren Aslı ALPAR yadsınamaz bir hayvan sever. Yani hepimizin olması gereken. Üstelik son günlerde kamuoyunda tartışılan haliyle sokakta yaşamak durumunda kalan hayvanlar ("sokak hayvanı" söylemini dışlayıcı buluyorum) konusunda da ilk ses olan biri. 


"Kafa" dergisinde çizgileri yer alıyor. "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu yıl ki afişinin çizeri. Sergi ve söyleşilerle de sanat severlerin arasında.

O'nun bir özelliği de, hayvan sevgisini çizgileriyle sağlamlaştırmasıdır. Bu duyarlı yanını desteklediği çizgileriyle hayvanların dünyasına girerek onlara can olmasıdır. Dondurucu soğuklarda sıcacık bir el, kızgın yaz güneşinde serin bir kucak olmak yine ona özgü.

Yer verdiği diğer hayvan çizimlerinin yanında, kedi çizimlerinin yeri bir başka sevimli duruyor o çizgilerde. Ve afiş formatında sanat yapıtı olarak tasarladığı değerli bir kaç kedi çizimi şu günlerde ön planda. Çevresinde yardıma muhtaç kedileri koşulsuz sarmalayan Aslı ALPAR, bu konudaki son gelişmeleri Facebook sayfasından paylaşarak, dayanışma önerilerini sunmuş. O'nun kedilerle oluşturduğu yaşama sevinci hepimizi sarmalı ve bu savaşımda yalnız kalmamalı.

  

Dayanışmayı büyütmek adına söz konusu paylaşımlara yer veriyorum. Umuyorum hayvan sevgisi ve sanatsal duyarlık harekete geçecektir.


"Bir kliniğe 66 bin tl, diğer iki kliniğe ise toplam 25 bin borcum var. Bu yüzden sokak kedilerinin veteriner borçları için kedi çizimlerinin satışı devam ediyor. 
Her dijital çizim 50 TL. Çizimi mail atıyorum, siz 30x40 cm’lik her türlü kağıt ya da malzemeye yüksek çözünürlüklü baskı alıyorsunuz. 
Yapmanız gerekenler şöyle:
alparcim@gmail.com’a kedi yazmak 
ya da 
yoruma destek olacağınızı yazmak 
ya da 
instagram mesajı atmak.
Veteriner ödemeleri için kedi çizimi satın alanlara dekontlarla iletiyorum."



"Dün başlattığımız satıştan iki günde elde ettiğimiz toplam 15 bin tl’yi 60 bin borcumuz olan kliniğe yolladık. Geriye 45 bin borcumuz kaldı.

Şimdi bir kliniğe 45 bin tl diğer iki kliniğe de 25 bin tl borcumuz duruyor. Bu yüzden satışa devam ediyoruz. Satın almak istediğiniz çizimleri (1. Ve 3. Çizim gibi) ve mail adresinizi mesaj atabilir, yorumlara yazabilir ya da alparcim@gmail.com a mail atabilirsiniz. Satışların faturasını kesip vergisini ödüyorum. Bunu da not düşmüş olayım.

Halen bir klinikte tedavi olan bir çocuk daha  var ve mahallede hasta bir kedi daha var yakalayabilirsek onu de götürmek istiyorum. İyileşenler kısırlaştırıp aldığımız yere bırakıyoruz zaten beslemelerini ben yaptığım için takipte kalıyorlar."

İlgili sayfalar                       :

Kaynak                              :








Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.
Daha yeni Daha eski