Hakan EKEN Karikatür Sergisi Ankara'da Açılıyor

Hakan EKEN Karikatür Sergisi Ankara'da Açılıyor


Karikatürcü Hakan EKEN kişisel karikatür sergisiyle uzun bir aradan sonra karikatür sevenlerin karşısında olacak. 2 Mart Cumartesi günü açıyor.

Çalışmalarını Ankara'da sürdürmekte olan Karikatürcü Hakan EKEN kişisel karikatür sergisini 2 Mart Cumartesi günü Ankara'da açıyor. 'Çok Siyasi' başlığını taşıyan sergi, Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonunda açılacak.

Sergi haberini X'ten (önceki adıyla Twitter) duyuran Hakan EKEN, uzun bir aradan sonra kişisel sergisiyle karikatür sevenlerinin karşısında olacağını belirterek;

"Mizah, ezilenlerin, haksızlığa, ayrımcılığa uğrayanların, yoksulların gücüdür. Gık demenin "Cısss" olduğu bu günlerde çizgiyle mizaha sarıldık, yalandan madurların değil gerçekten mazlumların yanında yer almaya çalıştık." dedi.


2 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da açılacak "Çok Siyasi" adlı karikatür sergisi Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Sergi 16 Mart 2024 Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilir.

Hakan EKEN'in, sergi daveti için biyografisini de içeren bilginin yer aldığı açıklama notunda şu satırlara yer verdi.

"1966 Ankara doğumluyum. Tûllaba 1982 yılında İktisat Bölümünü kazanarak katıldım. SBF Öğrenci Derneği kuruculuğu ve yöneticiliği yaptım. Dernek yararına sinema bileti satmaktan bir ay uzaklaştırma dahil yaşamadığımız şey kalmadı ama güzel bir mücadele dönemi yaşadık bir çok şeyi tüm öğrencilerin desteği ile başardık.

1995'te de yine okulumuzdan yüksek lisans diplomamı alarak Mülkiyede öğrencilik dönemim sona erdi. Bankacılık yaptım, emekli  olduktan sonra kendi atölyemde çocukluk aşkım resim ve karikatür çalışmalarıma ağırlık verdim. İki tanesi Mülkiyeliler Birliği'nde olmak üzere bir çok sergi açtım. Karikatürlerim çok sayıda dergi ve gazetede yayımlandı.


Geçen yıl sonunda büyük bir galeride gerçekleşecek olan son sergimde, açılıştan bir gün önce, karikatürlerim 'çok siyasi' bulundu ve değiştirmem istendi. Ben de bunu bir sansür olarak gördüğüm için karikatürlerimi çektim.

Karikatür ve mizah her zaman ezilenlerin en büyük silahı ve gücüdür. Karikatürcüler de bunun için çizerler. Bu noktada yolum bir kez daha Mülkiyeliler Birliği ile kesişti.

Hepinize iyi seyirler."

Sergi Açılışı: 2 Mart 2024, Cumartesi
Saat: 16.00
Yer: Mülkiyeliler Birliği, Konur Sokak no:1, Kızılay - Ankara
Sergi Süresi: 2-16 Mart 2024





(Kaynak: X/Hakan EKEN)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski