Bu Videolar Komik Değil

Bu Videolar Komik Değil


Bakalım şu kedilerin rahatlığı ile diğer bazı hayvanların davranışları bizlere neler anlatıyor?. 

Bu videolar ilk bakışta sadece komik gibi görüntüler zannedilse de, özünde sonsuz doğallığın etkisini barındırmaktadır. Her ne kadar insan kendi yaşamı içinde onlara yer açarak yoldaş edinse de, hayvanların yeri her daim kendi doğal ortamlarıdır.


Biz insanlar yeryüzünde henüz yokken onlar vardı. Sanki biraz da (ve aslında diyebiliriz ki) biz bu doğaya ve o hayvanlara misafirliğe gelmişiz.


Son dönem araştırmalarımda, Ön Türkler'deki doğaya saygının karşılığı olan panteist bakış açısı beni o kadar derinden etkiledi ki, zamanımın bir bölümünü de o döneme ve o anlayışa sahip olanlara ayırıyorum artık. Bu sayede çok insancıl şeyler öğreniyorum.


Örneğin, o insanların doğa ile, canlı varlıklar ile olan ilişkileri 1500'lü yıllara kadar süregelmiş. Sonrasında neden devam etmemiş ya da edememiş sorusunun yanıtını geniş araştırmalar veriyordur elbet. Fakat o insanlar üzerinde dışarıdan gelen farklı etkilerin hatta yozlaştırmanın önemli rol oynadığı bilinen gerçek.


1500'lü yıllara kadar süren o dönem insan anlayışına göre; her şeyin, bitkinin, ağacın, hayvanın, suyun, taşların bir ruhu olduğuna inanıldığı için bütün bunlara bu anlamda büyük saygı duyulmaktaydı. 

Yiyecek için bir hayvan öldürüldüğünde, ona saygı olarak yerleşik bir tarafta doğal bir ortamda yeni hayvanlar yetiştirmek; ağaç kesmek zorunda kalınmışsa ağaç yetiştirmek, aksatılmayan görevlerdendi. 


Hayvanlara, ağaçlara, bitkilere ve akarsulara bakışın unutulmuş değerlerini anımsayan bir toplum görebilmek umudumuzu yineleyelim. 💖

Biz onların insanlarıyız. Onlar doğadaki ev sahibimiz..

Güvende olmanın rahatlığı..

Oyun çocuğu kedi..

Panda, çocuğumuzun diğer adı..


Martı insancıl enerjiyi hisseder..

Fil teşekkür ediyor..

Goril'in doğal zarafeti..

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski