Behiç PEK Kişisel Karikatür Sergisi

Behiç PEK Kişisel Karikatür Sergisi


Karikatürcü Behiç PEK kişisel karikatür Sergisi İstanbul'da “Kadıköy Karikatür Evi”nde açılıyor. Sergi 11 Kasım - 17 Aralık 2023 tarihlerinde açık kalacak. 

Bu sergideki karikatürler, sözünü ettiğim çizgiler arasından seçildi. Yakın zamanda akrilik boya ile yaptığım birkaç kedi resmini ve karikatürü de sergiye ekledim."

Karikatürcü Behiç PEK kişisel karikatür Sergisi İstanbul'da “Kadıköy Karikatür Evi”nde açılıyor. Sergi 11 Kasım - 17 Aralık 2023 tarihlerinde açık kalacak. 

İlk kişisel sergisiyle Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi' sergi salonunda sanatseverlerle buluşacak olan Behiç PEK'in bu sergisi, yaklaşık yarım asırlık çizerlik yaşamından da izler taşıyor.


Sergi ile ilgili yazısından;

"Karikatüre başladığım 1976 yılından bu yana, toplam olarak kırk yedi yıl mizah dergilerinde çalıştım. Askerli karikatürlerden oluşan ilk köşeme “Savaş Çok Ciddi Bir İştir” başlığı altında 'Mikrop' dergisinde başladım. Daha sonra 'Gırgır’da “Biraz da Savaşalım” başlığıyla devam ettim. 'Gırgır' dergisinde sevgili kardeşim rahmetli Latif DEMİRCİ’nin harika çizgileri sayesinde vücut bulan “Muhlis Bey” tipinin esprilerini ürettim. Fırt dergisinde “Zalak Mahmut”u çizdim. 

Daha sonraları 'L-Manyak' dergisinde “Toros ve Hamile”, “İkram Abi ve Asistan Yaşar”, “Nermin Bey” adlı tipleri, 'Leman' dergisindeki köşemde ise “Siyamlı Kedi Profesör Yattara Valli” ve “Kahraman Masa Esat”ı yazdım, çizdim. Abuk sabuk makaleler yazan “Aksaray Paşaoğlu” diye bir köşe yazarı uydurdum. Uzun yıllar çok sayıda politik ya da bağımsız karikatürlerim de yayımlandı. Bu sergideki karikatürler, sözünü ettiğim çizgiler arasından seçildi. Yakın zamanda akrilik boya ile yaptığım birkaç kedi resmini ve karikatürü de sergiye ekledim."



(Kaynak: Facebook)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski