Behiç AK'ın Çizgileriyle Gezici Film Festivali Afişleri

Behiç AK'ın Çizgileriyle Gezici Film Festivali Afişleri


1995 yılından başlayarak süren Gezici Film Festivali özellikle afişleriyle de dikkati çekiyor. Karikatürcü Behiç AK'ın çizgileriyle hayat bulan afişler aynı zamanda film festivali arşivinin de görsel yüzünü yansıtıyor.

2020 yılında (COVID-19) pandemisi nedeniyle yapılamayan festivalin 27 yıldır kesintisiz çizmiş Behiç AK.

Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlere sunmak ve Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak için 1995'te yola çıkan Gezici Film Festivali, Ankara Sinema Derneği tarafından düzenleniyor. 

Festival son 25 yıl içinde Ankara, Artvin, Bakü (Azerbeycan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Yunanistan), Edremit, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna (Bosna Hersek), Sinop, Tiflis (Gürcistan), Üsküp (Makedonya) ve Van kentlerinde gösterimlerini gerçekleştirdi… 


Festivalin bir amacı da konuk olarak ülkemize gelen yabancı sinemacılarla Türk sinemacıları bir araya getirmek ve ortak projelerin oluşmasına katkıda bulunmak. Festival Yönetimi, programdaki filmlerin ticari gösterime girmesi veya televizyonda yayınlanması konusunda da çaba harcamaktadır.

Gezici Festival, Türkiye’den ve yurtdışından sinemacıları çeşitli atölyeler için konuk etmekte ve bu atölyeler süresince ülkemizden gençler yurtdışından gelen konuklarla birlikte filmler üretmektedirler.


  

  

  

  

  

  

  

  

  

(Kaynak: Behiç AK)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski