Kayalardaki Dev Çizimler.. Nazca Çizgileri

Kayalardaki Dev Çizimler.. Nazca Çizgileri


Peru'da antik çağlardan kalma kaya üzerinde bulunan ve karikatür çizgisini anımsatan çizimler, "Nazca (Naska) çizgileri" olarak anılıyor.


Nazca Çizgileri 1994'ten bu yana UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor. Yöre ile ilgili araştırmalarını sürdüren arkeologların, en son keşfettikleri, bir tepenin kenarında 30 metre uzunluğunda bir kedi jeoglifi oldu..


Peru Kültür bakanlığı, "Bu figür, doğal erozyonun etkilerine açık oldukça dik bir yamaçta yer aldığı için zar zor görülebiliyordu ve kaybolmak üzereydi" dedi. "Geçen hafta boyunca jeoglif temizlendi ve muhafaza edildi ve profilde başı öne bakan bir kedi figürü görülüyor." Kedi çiziminin MÖ 200 ile 100 yılları arasında, Geç Paracas döneminde ve Nazca kültürünün öncesinde yapıldığı tahmin ediliyor.


Nazca Çizgileri, başkent Lima'nın 250 mil güneyindeki Peru çölüne kazınmış geometrik şekiller ve hayvan çizimleridir. Diğer figürler arasında bir maymun, bir orka, bir sinek kuşu yer alıyor ve The Guardian'ın belirttiğine göre "bazılarının bir astronot olduğuna inanmayı çok isteyeceği bir figür ."


Peru'nun hatlardan sorumlu baş arkeoloğu Johny Isla, "Hala yeni figürler buluyor olmamız oldukça çarpıcı, ancak aynı zamanda bulunacak daha fazlasının olduğunu da biliyoruz" dedi. "Geçtiğimiz birkaç yılda drone kullanımı yamaçların fotoğraflarını çekmemize olanak sağladı."


Nazca çizgileri 10.000'den fazla çizgiden oluşuyor, bazıları 30 metre genişliğinde ve 9 kilometre uzunluğunda. Ve bu çizgilere tanık olmak için havada ya da yakındaki dağlardan olmalısınız. Kendinizi ne kadar yüksekte bulursanız, Nazca Kültürünün bu harika eserini izleyebilirsiniz.


Maria Reiche, Perulu bir arkeolog ve matematikçiydi. Hayatının bir kısmını Nazca çizgilerini araştırmaya ve araştırmaya adadı. Amerikalı arkeolog Paul Kosok'un çalışmalarıyla canlandırıldı.



Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski