Hırsız Harekete Geçmişse, Suçlu Karikatürcüdür

Hırsız Harekete Geçmişse, Suçlu Karikatürcüdür

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 28 Ekim 2023)
©   Copyright, KotbasArtColors


Bir karikatürcünün çizgi sanatındaki üretim performansını ve sürekliliğini sağlayan, temelini oluşturan farklı etmenler vardır. 

Kullandığı en basit malzemeden, aile içi huzura; yaşadığı evin konforundan bulunduğu şehrin sosyokültürel özellikleri ve yaşadığı ülkenin genel yapısı ile yaşamına kadar sahip olduğu her ne varsa değerlidir. 

Fakat bu materyal ve değerlere hangi koşullarda nasıl sahip olduğu da önemlidir. Çünkü o sahip olma şekli, ne kadar önemli sayılsa da, zaman içinde kişinin gündeminde doğal olarak çok gerilerde yer edinir. 


Peki, ne zamana kadar orada bekler? 

Ta ki bir gün bir hırsız evinize girip, çok sevdiğiniz, harika çizimler yaptığınız bir çizim kalemi ya da dijital neyiniz varsa çalıp gittiğinde.. Bu noksanlığın sizde bırakacağı boşluk, duyumsatacağı mutsuzluk ve huzursuzluk, sahip olduğunuz diğer bütün değerleri de değersiz algılamanıza neden olacaktır. 

Böylesi zincirleme mutsuzluğun yaşanabilme olasılığı her dem vardır. Hırsızlık yapacak kişi de her daim var olacağına göre ve bu bilindiği için önlemler baştan alınır. Çizerin orijinal yapıt bırakacağı gelecek kuşak bireyleri de devraldıkları o emanet(ler)i bir sonrakine aktarmak üzere sahip olmayı sürdürecektir.


Zincir böyle işlediğinde, bireysel, toplumsal ve genel mutluluk da sürekliliğini koruyacaktır. 

Sahip olmanın rahatlığı ile eldeki her tür değerin tüm ayrıntıları bir an unutulduğunda, hırsızın da harekete geçtiği andır. O andan itibaren tekrar geriye dönmek, kaybedilenleri kurtarmak uğraştırsa da, zaman kaybıdır.

Kayıpları yaşamamanın tek yolu, tüm bu sahip olunanların değerinin bilincinde olarak korumak, geleceğe aktarmak ve bir gün bir hırsızın elinizdekileri alabileceğini unutmamaktır.

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski