30. Alcala Mizah Sergisinden Fotoğraflar

30. Alcala Mizah Sergisinden Fotoğraflar


İspanya Alcala'da 30. kez düzenlenen "Uluslararası Mizah Sanatları Sergisi" açıldı. Gönderdiğim bir adet yapıt sergide yer alıyor. 

"Purple Mechones" başlıklı sergisinden fotoğraf örnekleri, organizasyon tarafından katılımcı  çizerlere gönderildi.

 
«Öne Çıkan Morlar: Kadın, Yaşam, Özgürlük» konulu bu serginin son katılım tarihi 5 Haziran 2023'tü ve sadece 18 yaşından büyük çizerlere açıktı.

Etkinliğin web sayfasında yer alan açıklamada şu ayrıntılara yer verilmiş: 
"20 Eylül - 29 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında , Alcalá de Henares'teki Antiguo Hastanesi de Santa María la Rica'nın (C/ Santa María La Rica, 3) Antonio López Odası, bu anüsün MIAH'ının ana sergisine ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Mizah Sanatları Sergisi'nin (MIAH) 30'uncu yıl dönümünde, kadınların hak ve özgürlüklerin elde edilmesindeki rolü ele alınacak. Bu yüzyılın ana hikayesi, hormonal ataerkil yönetimi terk etmeyi reddeden bir dünyada kadın olmanın ve kadın olarak tanımlanmanın ne anlama geldiğinin hikayesi olmaktır. Meydan okuyan protestoların, yenilgisiz mücadelelerin ve henüz kazanılmamış feminist savaşların tarihi.

Mahsa Amini'nin ölümü unutulamaz. Binlerce İranlı kadın tavır aldı ve haklarını aramaktan vazgeçmeyecek. Onlarla birlikte dünyanın dört bir yanından binlerce kadın da dayanışma içinde saçlarını kesiyor ve kendini adamış, savaşçı militanlar bunu tüm dünyaya gösteriyor. Bu serginin kısa hikayelerindeki haklı isyan öyküsünü anlatan ince mürekkep vuruşlarına ilham veren, savaş yolundaki gevşek ve serbest mor saç telleri.

41 ülkeden pek çok markanın yaklaşık 120 grafik mizah çalışmasıyla. «Mor Tutamlar. Kadın, yaşam ve özgürlük" sergisi, tüm ziyaretçilerini bu gibi olayların günümüzde neden yaşanmaya devam ettiğini düşünmeye ve analiz etmeye davet ediyor."



İlgili Haberler:
----------------------




Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından hazırlanmıştır.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski