Komikli Medya.. Her Keseye Göre Var!..

Komikli Medya.. Her Keseye Göre Var!..


Geçtiğimiz hafta söylemiştim ekonomist olmadığımı. Dolayısıyla ekonominin geleceğine dair tutarlı tahmin de yapabilmem pek olası değil. Ancak ekonomik gelişmeler üzerine kısa yorum ve değerlendirmeler yapabilirim sadece.

(Taslak İllüstrasyon: Muammer KOTBAŞ, 12 Haziran 2004)
©   Copyright, KotbasArtColors


Medyada karşımıza sıkça çıkmış olan paylaşımlardan bazıları ile ilgili yorum yapmadan geçmek olmaz. 
-----


Rekor zam..

TwitterX'de çokça üzerine yazılan bir konu yine ekonomiyle ilgiliydi. 16 Temmuz'un ilk dakikalarında "gece yarısı zammı" yaşandı. Akaryakıtta ÖTV tutarına litre başı 5 TL zam geldi. Böylece Benzine ve Motorine 5  TL'den fazla rekor zam geldi. 


Bunu kabullenemeyen bizler oturduğumuz yerden anında kızgın cümlelerle dolu yazdığımız tepki tweetleriyle protesto ettik. Hem de öyle bir etiketle değil. İşte TwitterX'deki o etiketler:
-----


Her keseye göre..

22 Haziran 2023 İstanbul Eminönü bayram alışverişi..
Tezgahta peynir fiyatları 220₺, 225₺, 270₺.. 
TV 100 muhabiri: "Her keseye göre var!.." diyor. Fiyatlar alt gelir gruplarının kesesini çoktan aşmışken, böyle bir cümle kullanmak ancak mizah konu olabilirdi..
-----


Fırsatçılar..

Yine aynı günün aynı TV'nin aynı haber bülteni (22 Haziran 2023) içinden bir başka haber;

"Daha maaşlar ele geçmeden fırsatçılar zam yaptı.".. 

Duyan da zanneder ki fırsatçılar diye bir meslek grubu var ve dokunulmazlıkları var.. Zaten böyle bir şey söz konusu olmadığı için cümle bu defa da mizaha konu olabiliyor. 
-----


Alla beni pulla beni..

Bir de şu bazı TV'lerin tanıtım yayınları bana gülünç geliyor. TV'ler eskisi gibi artık yeni ve orijinal iş üretmedikleri için (bunun kendileri dışında da başka nedenleri olduğu düşünülebilir..), yıların Kemal SUNAL filmlerini, belki de onlarca kez seyrettiğimiz filmlerin tanıtımını yaparken, sanki yeni bir yapım ve ilk kez vizyona giriyormuş, TV'de ilk kez seyredecekmişiz gibi filmden sözlü görüntülü reklam veriyorlar. 
Bu girişime "aptallık kamçısı" dersek gayet uygun olacaktır.. 
-----


Açlık tarikatı..

Kenya'da bir kilise papazına bağlı tarikatın üyelerine; "Eğer aç kalarak ölürseniz İsa'ya kavuşacaksınız!" çağrısı üzerine 400 den fazla kişi ölmüş..

Kenya'da ortaya çıkan ve kamuoyunda “açlık tarikatı” olarak isimlendirilen yapı, temelde Hristiyanlık'taki Evangelizm inancına sahip olan tarikatın mensupları. Tarikat üyeleri açlıktan ölmeleri halinde cennete gideceklerine ve İsa Peygamber ile tanışacaklarına inanıyorlar. 


Onlar 'açlıktan ölelim' diyerek uğraş verirken, Afrika'da, Yemen'de açlıktan ölmemek, bir parça lokma ile yaşama tutunmak savaşımı halen sürmekte. Bizde ise ekonominin olumsuzluğu ile boğuşmalarımız gittikçe yoğunlaşmış durumda.
----- 


İncili taht..

Herkesin ulaşamayacağı bir incili taht bu fotoğraftaki.. Sosyal medyada çeşitli tepkili yorumlarla karşımıza çıkan bu fotoğrafın, yukarıdaki ekonomi haberleri ve Kenya'daki açlık tarikatı ile ilgisi olmadığını hatırlamakta yarar var. 

Fotoğraf üzerinden değerlendirme yaparak önyargıda bulunmanın doğru olmadığı kanısındayız. Bu arkadaşın, "Komşusu açken, tok yattığını" kimse iddia edemez, etmemeli.. 
-----

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski