"Bu arada, Kong Adası'nda".. Carlos AMORIM Çizdi

"Bu arada, Kong Adası'nda".. Carlos AMORIM Çizdi



Kendi (acı) ilacını tatmak Moskova, drone saldırılarının hedefi oldu. Aylarca süren savaşın ardından Rusya nihayet savaşa girdi. Dünyanın dört bir yanındaki haber ajansları Putin'in huzursuz olduğunu iddia ediyor.

Tasting its own (bitter) medicine Moscow has been the target of drone strikes. After months of fighting, Russia finally entered the war. News agencies around the world claim that Putin is feeling uneasy.
---

Carlos AMORIM.. Haftalık Karikatürleri 011

Godzilla, çatışmaya karışmak istemediğini söylüyor.

Meanwhile, on Kong Island...
Godzilla says he doesn't want to get involved in the conflict.
---



Türkiye seçimlerinden sonra Recep Erdoğan, bir depremin bile onu koltuğundan atamayacağını iddia ediyor. Muhalefet şimdi sabırla bir tsunami, bir volkan patlaması ya da dinozorları yok eden meteoru bekliyor.

After the Turkish elections, Recep Erdogan claims that not even an earthquake is able to dislodge him from his chair. The opposition is now patiently waiting for a tsunami, a volcano eruption or the meteor that wiped out the dinosaurs.
---


Brezilya'daki Temsilciler Meclisi, yerlilerin toprak haklarını daha da azaltmak için oy kullandı. Yerli halklarla uyuşturucu kaçakçılığı yapan mafyaların ve yasadışı madencilerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia ediyorlar.

The Chamber of Deputies in Brazil voted to further reduce indigenous land rights. They claim that with native peoples, drug-trafficking mafias and illegal miners are at risk of extinction.
-----



Elon Musk'ın şirketi Neuralink, insan beynine çip yerleştirme izni aldı. Twitter çalışanları, henüz kovulmamalarının nedeninin bu olduğunu anlayınca paniğe kapıldı.

Neuralink, Elon Musk's company, got permission to implant chips in human brains. Twitter employees are in a panic as they realize this is why they haven't been fired yet.
-----


Uganda cumhurbaşkanı eşcinselliğe karşı bir yasayı onayladı ve böylece o Afrika ülkesinde yeni bir dönem başladı. Tebrikler, Yoweri Museveni. Orta Çağ'a hoş geldiniz.

Uganda's president sanctioned a law against homosexuality, thus inaugurating a new era in that African country. Congratulations, Yoweri Museveni. Welcome to the Middle Ages.
-----



Tayland Başbakanı Prayut Chan-O-Cha, Parlamentoyu feshettikten ve seçim çağrısı yaptıktan sonra hala seçmenlerinin zafere yönelik kitlesel desteğini bekliyor.

The Prime Minister of Thayland, Prayut Chan-O-Cha, after dissolving Parliament and calling elections, is still waiting for the massive support of his voters towards victory.
-----

İlginiz için teşekkür ederiz.
Gelecek haftaya kadar!
Thank you for your attention.
Till next week!
Amorim


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski