Pazar Notları (35).. Animeler, Filmler

Pazar Notları (35).. Animeler, Filmler

Bugün seçim günü. Sosyal yaşamın, diğer mesai ve tatil günlerinden oldukça farklı olduğu bir gün. Bu nedenle canınız biraz sıkılabilir. Fakat yine de sıkılmadan vakit geçirilebileceğiniz ve oyalanabileceğiniz bir çok şey bulabilir ve yapabilirsiniz. 
Örneğin internette gezinti


Elbette olmazsa olmazlardan olan film seyretmek. İyi bir sinema filmi, kısa film veya çizgi film.. Bütün bunların hepsi, böylesi bir günde daha aranır olan özellikler..

Bu hafta sizlere beş (5) adet anime ve beş (5) adet de sinema filmi öneriyorum. İzlememişseniz işte size hazır harika 10 film. Bu önerilere daha sonraki haftalarda da devam edeceğim.


Pazar Notları (35).. 
Animeler, Filmler..

Bugün seçim günü. Sosyal yaşamın, diğer mesai ve tatil günlerinden oldukça farklı olduğu bir gün. Bu nedenle canınız biraz sıkılabilir. Fakat yine de sıkılmadan vakit geçirilebileceğiniz ve oyalanabileceğiniz bir çok şey bulabilir ve yapabilirsiniz. 

Örneğin internette gezinti yapmak, oyun oynamak.. evde hobilerinize zaman ayırmak.. ihmal ettiğiniz kitaplarınızı okumak.. resim yapmak, karikatür çizmek.. belki biraz duygulanıp şiir yazmak.. Enstrüman çalmak ya da bir müzik aleti çalmak.. ya da dışarıda temiz havada gezmek, bisiklet sürmek vb. gibi.


Elbette olmazsa olmazlardan olan film seyretmek en iyi alternatif olabilir. İyi bir sinema filmi, kısa film veya çizgi film.. Bütün bunların hepsi, böylesi bir günde daha aranır olan özellikler..

Bu hafta sizlere beş (5) adet anime ve beş (5) adet de sinema filmi öneriyorum. İzlememişseniz işte size hazır harika 10 film. Bu önerilere daha sonraki haftalarda da devam edeceğim.
İyi seyirler!.. 💖

1- 86: Eighty Six


"Seksen Altı"), Asato Asato tarafından yazılan bir bilimkurgu light novel serisidir. Seri, Şubat 2017 tarihinden bu yana ASCII Media Works'ün Dengeki Bunko baskısı altında yayınlanmaktadır. Bir manga uyarlaması Ekim 2018 tarihinden bu yana Square Enix'in Young Gangan dergisinde yayınlanmaktadır.
-----

2- Aki Sora


Masahiro Itosugi tarafından yazılan ve çizilen bir Japon manga serisidir. İlk olarak Eylül 2007'de Akita Shoten tarafından yayınlandı. Serileştirmeye dokuzuncu ciltte başladı ve Akita Shoten'in seinen manga dergisi Champion Red Ichigo'nun 25. cildinde sona erdi . Hoods Entertainment tarafından bir OVA uyarlaması,17 Aralık 2008'de manganın üçüncü cildiyle birlikte yayınlandı. 

Aki Sora ~Yume no Naka~ adlı ikinci bir OVA uyarlaması Pony Canyon tarafından yayınlandı. İki kısımda; ilk bölüm 30 Temmuz 2009'da ve ikinci bölüm 17 Kasım 2009'da yayınlandı. Nisan 2011'de Itosugi, Bill 156 nedeniyle 1. ve 3. ciltlerin artık basılmayacağını duyurdu .
-----


3- Ao No Orchestra


"Mavi Orkestra" (Ao no Orchestra), 
Makoto Akui tarafından yazılan ve resimlenen bir Japon web manga serisidir. Nisan 2017'den beri Shogakukan'ın çevrimiçi platformları MangaONE ve Ura Sunday'de seri hale getirildi. Nippon Animation tarafından üretilen bir anime televizyon dizisi uyarlaması. Nisan 2023'te gösterime girdi.

Aralık 2021 itibariyle, Ao no Orchestra'nın dolaşımda 3,3 milyondan fazla kopyası vardı. 2023'te manga, shōnen kategorisi için 68. Shogakukan Manga Ödülü'nü kazandı .
-----

4- Ateş Böceklerinin Mezarı


Ateş Böceklerinin Mezarı (Grave of the Fireflies), 
Akiyuki Nosaka'nın 1967 tarihli bir kısa öyküsüne dayanan1988 yapımı bir Japon animasyon savaş trajedisi filmidir. Isao Takahata tarafından yazıldı ve yönetildi. Shinchosha Publishing için Studio Ghibli tarafından canlandırıldı.
-----


5- Attack on Titan


Attack on Titan (Titan'a Saldırı) Hajime Isayama tarafından yazılan ve resimlenen bir Japon manga serisidir . İnsanlığın, onları Titanlar olarak adlandırılan devasa insan yiyen insansılardan koruyan üç devasa duvarla çevrili şehirlerde yaşamaya zorlandığı bir dünyada geçiyor; 
Hikaye, memleketinin yıkımına ve annesinin ölümüne neden olan Titanları yok etmeye ant içen Eren Yeager'ı takip ediyor. Kodansha'nın aylık dergisinde tefrika edildi. Eylül 2009'dan Nisan 2021'e kadar Bessatsu Shōnen Magazine, 34 tankōbon cildinde toplanan bölümleriyle.
-----


SİNEMA - FİLM

1 - 13. Kat (Düz Dünya Simülasyonu)


13. Kat (The Thirteenth Floor), Josef Rusnak'ın yazıp yönettiği ve Roland Emmerich'in Centropolis Entertainment şirketi aracılığıyla yapımcılığını üstlendiği1999 yapımı bir bilim kurgu neo-noir filmidir.
Daniel F. Galouye'nin bir romanı olan Simulacron-3'e (1964) ve Alman TV filmi World on a Wire'ın (1973) yeniden çevrimine dayanmaktadır. Filmin başrollerinde Craig Bierko, Gretchen Mol, Armin Mueller-Stahl, Vincent D'Onofrio ve Dennis Haysbert yer alıyor. 2000 yılında The Thirteenth Floor, En İyi Bilim Kurgu Filmi dalında Satürn Ödülü'nü aldı, ancak The Matrix'e yenildi .
-----

2- Aksiyon Adam


Aksşyon Adam (A Man of Action) Javier Ruiz Caldera tarafından yönetilen, senaryosu Patxi Amezcua'ya ait olan ve Juan José Ballesta'nın yanı sıra Luis Callejo ve Miki Esparbé'nin rol aldığı 2022 yapımı bir suç drama filmidir . Özgürce Lucio Urtubia'nın hayatına dayanmaktadır. 30 Kasım 2022'de Netflix'te yayınlandı
-----


3- Apokalipto


Kıyamet (Apocalypto) Mel Gibson'ın yapımcılığını, ortak yazarlığını ve yönetmenliğini yaptığı 2006 yapımı tarihi epik bir filmdir. Filmde Rudy Youngblood, Raoul Trujillo, Mayra Sérbulo, Dalia Hernández, Gerardo Taracena, Rodolfo Palacios, Bernardo Ruiz Juarez, Ammel Rodrigo Mendoza, Ricardo Diaz Mendoza ve Israel Contreras'tan oluşan bir Kızılderili ve Yerli Meksikalı aktörler yer alıyor. 
Filmde betimlenen tüm yerli halk, maya _ Gibson'ın önceki filmi The Passion of the Christ'a benzer şekilde, tüm diyaloglar, ortamın eski dilinin modern bir yaklaşımındadır. Burada Yerli Yucatec Maya dili, bazen dile Maya olarak atıfta bulunan altyazılarla konuşulmaktadır .
-----

4- Cennetin Çocukları (İran filmi)


Cennetin Çocukları (Children of Heaven)
Majid Majidi tarafından yazılan ve yönetilen1997 İran aile drama filmidir . Arsa, bir erkek ve kız kardeşi ve onların kayıp bir çift ayakkabı üzerindeki maceralarını takip ediyor. Olumlu eleştiriler aldı ve1998'de Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü'ne aday gösterildi .
-----


5- Dalgaları Aşmak


Dalgaları Aşmak (Breaking the Waves)
Lars von Trier'in yönettiği ve ortak yazdığı, ilk uzun metrajlı film. Oyunculuğunda İngiliz tiyatro oyuncusu Emily Watson'ın ve von Trier'le sık sık birlikte çalıştığı Stellan Skarsgård'ın oynadığı 1996 psikolojik drama filmi. 1970'lerin başında İskoçya Dağlık Bölgesi'nde geçen film, alışılmadık bir genç kadın ve bir iş kazasından sonra hareketsiz kaldıktan sonra ondan başka erkeklerle seks yapmasını isteyen kocasına duyduğu sevgiyi konu alıyor.
-----

Şu Konularda Arama Yap:

 

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski