"Altın Fırçalı Adam" Aslan ŞÜKÜR Bir Yıl Önce Aramızdan Ayrılmıştı

"Altın Fırçalı Adam" Aslan ŞÜKÜR Bir Yıl Önce Aramızdan Ayrılmıştı


"Zagor", "Mister No", "Mandrake" ve "Kızılmaske" gibi birçok klasik çizgi romana hazırlayıp çizdiği kapaklar ile tanınan Ressam Aslan ŞÜKÜR geçtiğimiz yıl 11 Nisan'da 77 yaşında aramızdan ayrılmıştı. Bir çok çizgi roman serisinin kapak resimlerini çizen ŞÜKÜR, Türkiye'nin en


"Zagor", "Mister No", "Mandrake" ve "Kızılmaske" gibi birçok klasik çizgi romana hazırlayıp çizdiği kapaklar ile tanınan Ressam Aslan ŞÜKÜR geçtiğimiz yıl 11 Nisan'da 77 yaşında aramızdan ayrılmıştı.

Aslan ŞÜKÜR
(1945 - 11 Nisan 2022)

"Altın Fırçalı Adam" Aslan ŞÜKÜR Bir Yıl Önce Aramızdan Ayrılmıştı

"Zagor", "Mister No", "Mandrake" ve "Kızılmaske", "Gordon" ve "Judas" gibi birçok klasik çizgi romana hazırlayıp çizdiği kapaklar ile tanınan Ressam Aslan ŞÜKÜR geçtiğimiz yıl 11 Nisan'da 77 yaşında aramızdan ayrılmıştı.


Bir çok çizgi roman serisinin kapak resimlerini çizen ŞÜKÜR, Türkiye'nin en başarılı kapak ressamları arasında yer alıyordu.

Çizimlerindeki ustalığı, verdiği emeği ve ortaya koyduğu çizimleri ile en büyük saygıyı hak ediyor.

Aslan ŞÜKÜR Kimdir?

1945 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğan Aslan Şükür, 1960’lı yıllarda çizerlik kariyerine Akşam Gazetesi ve Hayat Dergisi’ne karikatürler çizerek başladı. O dönemler Nebioğlu Yayınevi ile de bağlantılar kuran ŞÜKÜR daha sonrasında Yücel KÖKSAL sayesinde Tay Yayınları ile tanıştı. 

Tay Yayınları’nın sahibi Sezen YALÇINER’in de sanatçının o dönemki çizimlerini beğenmesi ile Aslan ŞÜKÜR, "Tom Braks" ve "Zagor" kapaklarıyla yayınevinde işe başladı.


ŞÜKÜR, 1971 yılında girdiği Tay Yayınları’nda, yayınevi kapanana dek kapak çizimleri hazırladı. Aynı dönem içinde başka yayınevlerine de çalışan ressam, Nil Yayınları, Altın Kitaplar, İnkılap ve Aka ve Öğün gibi birçok yayınevine yüzlerce kapak tasarladı. Ayrıca yurt dışındaki bazı yayınevleri için de kapak çizimleri yaptı.

2014 yılında Ahyaaak! Aslan ŞÜKÜR’ün Çizgileriyle Kahramanlar ve Kapaklar adıyla ŞÜKÜR’ün çizimlerinin yer aldığı bir koleksiyon kitabı çıktı. 2018 yılında ise yönetmenliğini Fatih YÜRÜR ve yapımcılığını Hakan Tunga KALKAN’ın yaptığı "Altın Fırçalı Adam" adlı bir belgesel de bulunuyor.

İlgili Yayın:









Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski