Sabahattin ALİ Portreleri Sergi ve Albümü

Sabahattin ALİ Portreleri Sergi ve Albümü

Sinop'ta birincisi düzenlenen "Uluslararası "Sinoplu Diyojen"  Karikatür Yarışması"nın dijital albüm yayınlandı. Gönderilen eserlerden seçilenler 18 - 20 Kasım 2022'de Sinop'ta sergilenecek. Bu yıl; Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Sinop Yazarlar, Şairler



Sinop'ta birincisi düzenlenen "Uluslararası "Sinoplu Diyojen"  Karikatür Yarışması"nın dijital albüm yayınlandı. Gönderilen eserlerden seçilenler 18 - 20 Kasım 2022'de Sinop'ta sergilenecek.

Bu yıl; Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Sinop Yazarlar, Şairler ve
Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen "Sabahattin Ali Portreleri" konulu "1. Uluslararası "Sinoplu Diyojen"  Karikatür Yarışması"nın sergisi 18 - 20 Kasım tarihleri arasında açılacak.


Sabahattin ALİ Portreleri Sergi ve Albümü

Sinop'ta birincisi düzenlenen "Uluslararası "Sinoplu Diyojen"  Karikatür Yarışması"nın dijital albüm yayınlandı. Gönderilen eserlerden seçilenler 18 - 20 Kasım 2022'de Sinop'ta sergilenecek.


Bu yıl; Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen "Sabahattin Ali Portreleri" konulu "1. Uluslararası "Sinoplu Diyojen"  Karikatür Yarışması"nın sergisi 18 - 20 Kasım tarihleri arasında açılacak.
 
Son katılım tarihi 10 Şubat 2022 olan yarışmanın eserlerinden seçilerek oluşturulan sergisi Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde açılacak. 

(çizgi: Antonio SANTOS, Portekiz)

Yarışmaya 40 ülkeden 223 sanatçı katıldı ve 336 eser değerlendirilerek 17 eser ödüllendirilmişti.

Sinop'ta 18-20 Kasım günlerinde gerçekleştirilecek olan Lakerda Festivali kapsamında açılacak olan sergide seçici kurul üyelerinin yaptığı Sabahattin Ali portreleri ve ödül alan portrelerle birlikte toplam 70 eser yer alacak.


Söz konusu bu serginin; Tarihi Sinop Hapishanesi restorasyonu tamamlandıktan sonraki süreçte, Sabahattin Ali’nin yattığı koğuşun olduğu bölümde de açılması planlanıyor.

Dijital albüm de yayında..

Yarışmanın seçilen eserlerinden oluşturulan dijital albümü de internet ortamında izleyicilere sunuldu. 170 sayfalık dijital albüm alttaki bağlantıdan görülebilir;

1. Uluslararası "Sinoplu Diyojen" Karikatür Yarışması 2022
Sabahattin ALİ Portreleri


Seçici Kurul Üyeleri..

"1. Uluslararası "Sinoplu Diyojen" Karikatür Yarışması"nın Seçici kurul üyeleri şu isimlerden oluşuyordu; 

Heykel Sanatçısı Eşref BAŞ (Türkiye),  Karikatür Sanatçıları; Altan ÖZESKİCİ (Türkiye), Aşkın AYRANCIOĞLU (Türkiye),  Behiç AYRANCIOĞLU (Türkiye), Erhan Yaşar BABALIK (Türkiye), Ivailo TSVETKOV (Bulgaristan), Marian AVRAMESCU (Romanya),  Murat ÖZMENEK (Türkiye), Musa KEKLİK (Türkiye) ve Oleksiy KUSTOVSKY (Ukrayna) (Kaynak: Aşkın AYRANCIOĞLU)


(çizgi: M. K. RAGHU, Hindistan)

(çizgi: Halit AYTOSLU, Türkiye)

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski