Kedi Edinemeyen Bir Çizer ve Kedilerin Özellikleri

Kedi Edinemeyen Bir Çizer ve Kedilerin Özellikleri

Karikatürcü arkadaşlarımdan birinin kedilere fazlasıyla olan ilgisine karşılık evinde kedi beslememesi dikkat çekici bir çelişki oluşturuyordu. Yalnız yaşadığı ve seyahate gittiğinde hayvanın evde yalnız kalacak olması, geçerli nedeniydi. 
Çalıştığı dönemlerde görev gereği iş seyahatine gidiyordu ancak emekli olduktan sonra, neredeyse hiç şehir


Kedilerin sevimli olduklarının dışında en önemli görevi, sizin gün boyunca üzerinizde  biriktirdiğiniz negatif enerjiyi ortadan kaldırmaktır. siz uyurken bu negatifi bedeninizden kendileri çekerler. 

Eğer ailede birden fazla kişi varsa,  o zaman onlarda aileden topladıkları çok fazla negatif yüklemesi olur. Bu nedenle çok kilo alırlar. Siz ise bunun ona verdiğiniz yemekten ötürü olduğunu zannedersiniz ama bu  doğru değildir. Onlar uyurken, sizden topladıkları negatifi boşaltırlar.


Kedi Edinemeyen Bir Çizer ve Kedilerin Özellikleri

Karikatürcü arkadaşlarımdan birinin kedilere fazlasıyla olan ilgisine karşılık evinde kedi beslememesi dikkat çekici bir çelişki oluşturuyordu. Yalnız yaşıyor olması ve seyahate gittiğinde hayvanın evde yalnız kalacak olması, geçerli nedeniydi.


İş yaşamı süresince görev gereği iş seyahatine gidiyordu ancak emekli olduktan sonra, neredeyse hiç şehir dışına çıkmamasına rağmen yine de bir kedi edinmeye cesaret edememesi ilginç gelmişti bana. Üstelik ekonomik anlamda üstesinden gelebileceği bir hayvan sevgisi yaşaması kaçınılmazdı.


Onun; çok istediği halde kedi edinmekten kaçınması, uzak durması ve kendini tedirgin hissetmesinin nedeninin 'üşengeçlik' olduğunu tahmin ediyorum. O, bu zaafını ve bu sevgi açığını kapatmanın kolay bir yolunu farklı bir yöntemle bulmuştu. 

Kafe masalarının altına kedi maması..

Hiç aksatmadan en kaliteli kedi maması satın almaya başlamıştı. Sürekli gittiği kafeye her gidişinde, o mamadan birazını çantasına koyar götürürdü.. Kafenin açık hava bölümünde otururken sokaktan, çevreden gelecek müdavim kedileri bekler, takip ederdi. 


Kediler göründüğünde onları çağırır, getirdiği mamaları kafe masalarının altına bir köşeye koyardı. Kediler bir yandan beslenirken, O da o kısa sürede kedilere dokunarak sevmeye çalışırdı. Bu epey zaman sürdü. O civardaki kediler her akşam yaşanan bu mama ritüeline alışmıştı. 


Müşteriler rahatsız..

Buraya kadar gözüken gayet iyi bir hayvan sevgisi duyarlığı. Fakat onun her günkü bu davranışı problemleri de beraberinde getirdi. Bazı günler masaların altından mama yemeye gelen kediler, kedilere karşı alerjisi olan müşterilerin paniklemesine, rahatsız olmalarına yol açtı. Bizimki bu olumsuzlukları hiçe saydı, mama ritüeline devam etti. 


Hatta gün geçtikçe işi daha da abartarak, insanlar çay-kahve sohbetiyle sakin otururlarken, O'nun kedileri yüksek sesle çağırması, kafenin farklı köşelerine giderek mama bırakmasıyla huzursuz oldular. Bazı şikayetler de gelince, nihayet kendisinden yerlere mama bırakmaması konusunda uyarıldı. 


Yasağı deldi..

Bu gelişmeye canı sıkılmıştı. Çok geçmeden bu duruma da pratik bir çözüm buldu ve yasağı deldi.. Mamaları kafenin dışına, sokağa bakan duvarının dibine bırakmaya başladı. Kafe sahiplerinden gizlice yapmaya başlamıştı bunu. Böylece beslemeye devam ederken, oturduğu yerden kısmen de olsa gelen kedileri görebiliyordu.


Çevremde, kedi ile yaşamını paylaşan çok kişi var. Dışarda yaşayan kedileri de düzenli olarak mama ve su kaplarıyla bakımını sürdüren gönüllü yaşlılar var. Biz de şimdilik elimizden geldiğince bahçemize gelen kedileri beslemeye çalışıyoruz. Evinde birden çok kedi besleyenleri de duyarız görürüz zaman zaman. Onlar ne güzel insanlardır!..  

Bu videosunu çektiğim kedi, evin hemen balkon altı penceresinin yanında
yuvasında yaşıyor. Evde değil fakat sokakta da değil. Bu pencere ise onun
sürekli durduğu yer. Oradan takip eder, yiyecek verilip verilmeyeceğini.
Bakın camdan kendini nasıl sevdirmeyi de başarıyor.   

Önceki bir yazımda "Hayvan Dostlarımla Yaşadıklarım" üzerine notlar yazmıştım. Her hayvanın insan yaşamında ayrı bir yeri var. Ancak kedilerin dünyası biraz daha farklı etkiliyor bizleri. Bu konuda bulduğum kısa bir değerlendirme yazısına yer veriyorum. Bakalım kedilerin hayatımıza olan ne gibi katkıları var.


"Kedilerin en önemli özelliğinin iyi bir "ŞİFACI ve GÖZLEMCİ" olduklarını biliyor muydunuz?

Kedilerin sevimli olduklarının dışında en önemli görevi, sizin gün boyunca üzerinizde  biriktirdiğiniz negatif enerjiyi ortadan kaldırmaktır. siz uyurken bu negatifi bedeninizden kendileri çekerler. 


Eğer ailede birden fazla kişi varsa,  o zaman onlarda aileden topladıkları çok fazla negatif yüklemesi olur. Bu nedenle çok kilo alırlar. Siz ise bunun ona verdiğiniz yemekten ötürü olduğunu zannedersiniz ama bu  doğru değildir. Onlar uyurken, sizden topladıkları negatifi boşaltırlar.


Eğer siz aşırı stres içindeyseniz, bu negatif enerjiyi boşaltmak için zamanları olmaz, dolayısıyla bu boşaltımı yapıncaya kadar negatif enerji bedenlerinde yağ olarak birikir. kediler eğer bir sorununuzun olmadığını bilirlerse, o gece sizinle beraber yatmazlar. Eğer tuhaf bir şey olmaktaysa, bunu hissedip yatağınıza atlarlar ve sizi sararlar.


Ev ve aura  alanınıza zarar verecek veya o alandan enerji çalacak biri geldiğinde, kişinin negatif titreşimlerini fark eder.  O kedi sizin etrafınızda bir kalkan vazifesi görerek sizi hemen saracaktır, başınızda ve ayaklarınızın dibinde duracaklardır.
Evinize misafir geldiğinde kediler o kişiye koşarsa, okşanmak isterlerse, gelen kişinin güvenilir olduğunu bilebilirsiniz.


Doğayla birlikte yaşayan kedilerin insan aurasına daha iyi şifa verebildikleri bir gerçektir. kendilerini doğada temizleyip, topraklayıp daha  daha sonra geri enerji yüklü olarak gelme şansları vardır. Genel olarak evinizin durumunu ve yalnız yaşıyorsanız kendi  durumunuzu, kedinizin durumundan anlayabilirsiniz.


Normalden çok uyumaya başladıysa, evinizin enerjisi ağırlaşmıştır. Ya da ajite ise her hangi bir sağlık sorunu baş gösteriyorsa, sizde de aynı bölgede .sorun var mı diye kontrol edin. Ajitasyonu sizden kaynaklanıyor ya da evin enerjisinden kaynaklanıyor olabilir.

Bir kedinin yaşadığı evde belli bir hastalığa yakalanması (yaşlanmaya bağlı hastalıklar hariç), genelde evdeki bir dengesizliğe dikkat çeker. 


Kedilerin hastalıkları yaşadıkları evde  yaşayan insanların enerjileri hakkında önemli bilgiler verir. Özellikle kediyle en fazla vakit geçiren ya da ondan en fazla uzak duran kişiye bakmak gerekir. Genelde, bu tür uç noktaları temizlemeye çalışırlar. Bir diğer olasılık, bütün ailede tekrar eden bir hastalığa işaret ediliyor olabilir.


Ayrıca bir kediyi okşamanın kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kediler yüksek tansiyon hastalarına iyi gelmekte ve kan basıncını azaltmaktadır." (Kaynak: Jale MURATOĞLU)





(Fotoğraflar: Muammer KOTBAŞ)
Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski