Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 16. Sayısı (Temmuz 2022)

Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 16. Sayısı (Temmuz 2022)


Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 16. (Temmuz 2022) sayısı PDF olarak yayımlandı. 20 sayfalık derginin bu sayısında ana konu "Yangınlar" olarak belirlenmiş.

Tebeşir Karikatür Dergisi, 16. Sayı (Temmuz 2022)
Ön Kapak


Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 16. Sayısı (Temmuz 2022)

Tebeşir Karikatür Dergisi'nin 16. (Temmuz 2022) sayısı PDF olarak yayımlandı. 20 sayfalık derginin bu sayısında ana konu "Yangınlar" olarak belirlenmiş.

Derginin bu 16. (Temmuz) sayısı "Yangın Karikatürleri Özel Sayısı" olarak hazırlanmış. Dolayısıyla kapak konusu da yangın karikatürüne ayrılmış.


Ülkemizin her yıl yaşadığı ve şu günlerde bir kaç yerde çıkmış olan orman yangınları büyük ölçüde çevresel kayıplara neden oluyor. Bu konuya duyarlı olunması ve dikkat çekilmesi açısından anlamlı bir konu  seçimi. 

Kapakta yer alan karikatürün çizeri Simge ÇORUMLU. Derginin 8 sayfası da kapak konusuna ayrılmış. Söz konusu bu karikatürler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl düzenlediği 3. Uluslararası "Yangın" konulu karikatür yarışmasına, Tebeşir dergisi öğrencilerinin göndermiş olduğu eserlerinden oluşuyor.


Bu çizerler şunlar: Gökşen BOĞUCU, Duru ERKOÇ, Funda TURAN, Dilan KALEMCİ, Nehir AYLAN (2 adet), Hazal DENİZ, Zeynep ÇORUMLU, Hakan ERGİN, Elif SADEÇOLAK, Uras Bulut HARPUTLU, Elanur PANCARCI, Diyar ŞAHİN, Nisan SEVİM, İrem Gül AYDIN, Ezel ÖKSÜZ, Kardelen ERDEMİR, Umut BAŞOĞLU, Ali Eren SARIASLAN, Emirhan ÖZÇELİK ve Sudenaz EKER.

10., 11. ve 12. sayfalar "İfade ve basın Özgürlüğü" konusuna ayrılmış. 
Konu ile ilgili şu çizerlerin karikatürleri bulunuyor; Berfin Su TARHAN, Öykü KARTAL, Duygu FİLİKÇİ, Cemre BOZKUL, Cem KILIÇ, Emre Can ARAS, İdal ALKAN ve Tolga YALÇIN, 


13. sayfadan itibaren "Ustalardan" başlıklı özel sayfalar başlıyor. Bu sayfaların ilk konuğu İranlı çizerlerden Nahid MAGHSOUDI. Ardından sırasıyla 14. sayfada Akdağ SAYDUT, 15. sayfada Musa KEKLİK, 16. sayfada Orhan ZAFER, 17. sayfada Hüseyin TANYERİ, 18. sayfada Ömer ÇAM ve 19. sayfada Kamil MASARACI'nın çizgileri genç çizerlerle buluşuyor. 

20. ve son sayfa ise her zamanki gibi dergiyle ilgili okuyucu notlarına ayrılmış. Bu sayıda da notlarıyla düşüncelerini ifade eden isimler şöyle; Aşkın AYRANCIOĞLU (Karikatürcü), Nahid MAGHSOUDI (Karikatürcü), Musa GÜMÜŞ (Karikatürcü), Mehmet ZEBER (Karikatürcü), Murteza ALBAYRAK (Karikatürcü), Cumhur GAZİOĞLU (Karikatürcü), İfakat ATAK (Eğitimci), Özgür KAYI (Eğitimci), Hüseyin EKER (Sanat Eğitimcisi), Ali ŞUR (Karikatürist), Erhan Yaşar BABALIK (Karikatürcü), Savaş ÜNLÜ (Mizah Yazarı, İsmail YILDIZ (Eğitimci), Ayhan JKİRAZ (Karikatürcü) ve Çorum Haber Gazetesi.

İletişim:
Tebeşir Karikatür Dergisi
Tel: (0.530) 333 1515
e-Mail: altanozeskici@gmail.com

Site içi arama: Tebeşir 



 
2. sayfa                                                          3. sayfa

 
4. sayfa                                                     5. sayfa

 
6. sayfa                                                          7. sayfa

 
8. sayfa                                                       9. sayfa

 
10. sayfa                                                    11. sayfa

 
12. sayfa                                                        13. sayfa

 
14. sayfa                                                   15. sayfa

 
16. sayfa                                                17. sayfa

 
18. sayfa                                                        19. sayfa

20. sayfa

Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski