Mehmet KAHRAMAN'ın Karikatür Notları Dizisi

Mehmet KAHRAMAN'ın Karikatür Notları Dizisi

Karikatür çizeri Mehmet KAHRAMAN, arşivinde yaptığı bakınmalar sırasında, biriktirdiği belgelerden bazılarını bulduğunda ilk iş olarak düşüncelerini yazmak oldu. Karikatür geçmişine dair belgeler ile anımsattıkları, diğer çizerlere ve genç çizerlere üzerinde durulması gereken


Bu kısa not yazılarının içeriği elbette karikatür.. Bu bağlamda yazılarında; 'çizgi', 'espri', 'arşiv', 'benzer', 'şartname', 'karikatürcü', 'yarışma' vb. ayrıntılara bağlı olarak geniş bir yelpazeyi kapsayan bakış açısıyla gözlemlerinden yola çıkmış.

"Karikatür Notları" genç çizerlere ışık tutabileceği, yol gösterebileceği gibi, karikatürde emek vermiş herkesin bir şeyler bulabileceği, yeniden kendini sorgulayabileceği, çizgi ve karikatür dünyasına farklı bakmasını sağlayacak nitelikte.. 

Mehmet KAHRAMAN

Mehmet KAHRAMAN'ın Karikatür Notları Dizisi

Karikatür çizeri Mehmet KAHRAMAN, arşivinde yaptığı bakınmalar sırasında, biriktirdiği belgelerden bazılarını bulduğunda ilk iş olarak düşüncelerini yazmak oldu. Karikatür geçmişine dair belgeler ile anımsattıkları, diğer çizerlere ve genç çizerlere üzerinde durulması gereken içerikler sunuyor. 


Değerli dostumuzun bu kısa karikatür notlarını yayımlamak için kendisinden izin almış ve 4 yıl önce (2018) bir başka web sayfasında yayımlamıştım. Daha çok kişiye ulaşması açından yeniden yayımlamak istedim. 

Dokuz (9) bölümlük bu seriyi her hafta Salı günleri sizlerle buluşturacağım. Günümüzde de ilgiyle okunacağını tahmin ediyorum.

Nelerden söz ediliyor?..

Karikatür çalışmalarını Bursa'da sürdüren KAHRAMAN, karikatür sanatıyla iç içe geçirdiği yıllar ve verdiği emeğin bir karşılığı olarak gözlem ve deneyimlerini not etmeye not ettiği bir yazı serisi "Karikatür Notları".,

"Karikatür Notları" tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ >>


Kaleme aldığı bu kısa not yazılarının içeriği elbette karikatür.. Bu bağlamda yazılarında; 'çizgi', 'espri', 'arşiv', 'benzer', 'şartname', 'karikatürcü', 'yarışma' vb. ayrıntılara bağlı olarak geniş bir yelpazeyi kapsayan bakış açısıyla gözlemlerinden yola çıkmış.

Mehmet kAHRAMAN bu yazılarını kişisel Facebook sayfasında belirli aralıklarla yayımlamıştı.. Paylaşıma sunduğu değerlendirmelerinde kullandığı dili ve objektifliği yanında içtenliği ve samimiyetiyle de dikkati çekiyor.

Mehmet KAHRAMAN

Herkes bir şeyler bulabilecek..

"Karikatür Notları" genç çizerlere ışık tutabileceği, yol gösterebileceği gibi, karikatürde emek vermiş herkesin bir şeyler bulabileceği, yeniden kendini sorgulayabileceği, çizgi ve karikatür dünyasına farklı bakmasını sağlayacak nitelikte.. Halen Bursa'da karikatür çalışmalarını sürdüren Mehmet KAHRAMAN, çizgi- atölye çalışmalarıyla da karikatüre ilgi duyan genç yeteneklere bildiklerini öğretme çabasında.


Mehmet KAHRAMAN'ın "Karikatür Notları" başlıklı kısa yazılarını sıkılmadan ve keyifle okuyacağınızı umuyoruz.
Yazılarının yayımlanmasına izin verdiği için Mehmet KAHRAMAN'a teşekkür ediyoruz..
İyi okumalar dileriz..
 


Bu içerik Kotbas Art Colors tarafından üretilmiştir.

Art Colors

Sanatın renklerine dair..

Yorum Gönder

İlginize teşekkür ederiz!

Daha yeni Daha eski